Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
    Pogonilem zimowki Conti bo nie trzymaly trakcji a nabywca jest mega zachwycony bo ma 4 lapy i slabszy silnik.
    Dokladnie, mase ludzi pisze opinie że np. Conti TS 850 P są świetne, genialne, przyczepne etc. a moje wrażenia z Type R że to nieprecyzjny mało przyczepny szajs jak się je założy na Type R, nie ma podejścia nie tylko do Michelinów, ale nawet do Nokianów na tym aucie...
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Dokladnie, mase ludzi pisze opinie że np. Conti TS 850 P są świetne, genialne, przyczepne etc. a moje wrażenia z Type R że to nieprecyzjny mało przyczepny szajs jak się je założy na Type R, nie ma podejścia nie tylko do Michelinów, ale nawet do Nokianów na tym aucie...
      Witam serdecznie. Jakie opony zimowe panowie polecacie? Na jaki model został zmieniony wspomniany wyżej Conti? Swój samochód będę odbierał w środku zimy więc na pewno będę wymieniał opony razem z felgami. Na zimę planuję homologowany rozmiar 235/40R18. Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Poczytaj dyskusje z 2017/18. Po 3ej zimie moja opinia sie nie zmienia. Felgi 19” od FK2 i Michelin PA4 245/35/19. Dobrze jezdzi i dobrze wyglada. Czasem mam wrazenie, ze sie lepiej trzyma niz letnie Conti :-)

Comment

Poczytaj dyskusje z 2017/18. Po 3ej zimie moja opinia sie nie zmienia. Felgi 19” od FK2 i Michelin PA4 245/35/19. Dobrze jezdzi i dobrze wyglada. Czasem mam wrazenie, ze sie lepiej trzyma niz letnie Conti :-)
          Dzięki. Zaraz odszukam.

Comment

Poczytaj dyskusje z 2017/18. Po 3ej zimie moja opinia sie nie zmienia. Felgi 19” od FK2 i Michelin PA4 245/35/19. Dobrze jezdzi i dobrze wyglada. Czasem mam wrazenie, ze sie lepiej trzyma niz letnie Conti :-)
            Wciaz zdecydowanie i odczuwalnie najlepsza opcja. PA4 rulez. Duzo lepszy pomysl niz wezsze mniejsze 18stki. Tak dla FK2R jak i FK8. Pelna precyzja i grip na twardym zima wtedy jest, zadnego uposledzania mozliwosci auta przesiadką na zimowki.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ponieważ stoje przed zakupem pierwszych zimówek i felg do type-r 2020 zastanawiam się co na dzień dzisiejszy jest najbardziej polecane? Honda certyfikuje dwa rozmiary 20" i 18". Jako że obszar górzysty i zazwyczaj ślisko to co najlepiej się sprawdzi? Myślałem nad 19 wg tego wątku ale leasingodawca odpisał ze muszą być zgodne z certyfikacja - wiec 19 odpadają. Prośba o podpowiedź czy dokupic opony do 20 czy całe koła na 18'?

Comment

• Na olx masz 2 lub 3 komplety oryginalnych aulufelg z FK8, po taniości.
                na 18' będzie wyglądało to auto średnio, delikatnie mówiąc, o prowadzeniu tego auta na większym balonie nie bedę pisał, bo nie testowałem.

Kupiłbym same opony, na początek, ew. dokupił alu jak wyżej.

Comment

• Felgi i opony do Type R FK8

Ja akurat przetestowałem i mogę się trochę wypowiedzieć. Felga 18x8 jest za wąska do X w Rce. Min to 8,5”. Według producenta homologowana opona to 235/40 dla R18 i która jest za wąska dla FWD. Optymalna opona dla mnie to 255/40 i felga o szerokości 9”.
                  Jak jeździsz mało to zostań przy 20”, gdzie średnia żywotność opony to 10-15 kkm. Ja dla przykładu na zimowkach zrobiłem 25 kkm i tej zimy zakończą swój żywot. Natomiast letnie 245/40 zrobiły 38 kkm i zostały wymienione na 255/40 w R18.

Jak chcesz mam do sprzedania Ori koła 20” letnie kapcie Conti z przebiegiem 2kkm.

Comment

• Homologacja powinna być już na 19" sport line na takich wyszedł, ja sobie właśnie zamówiłem 19x8,5 opona 245/35
                    Wheel size, PCD, offset, and other specifications such as bolt pattern, thread size (THD), center bore (CB), trim levels for 2020 Honda Civic Type R. Wheel and tire fitment data. Original equipment and alternative options.
                    Civic 2014 lifestyle

Comment

• Dziękuje - zadałem pytanie o 19 i prawdze te na olx.
                      Jaka opona najlepsza na górki?

Comment

• Niestety dla GT tylko homologacja na 20 i 18 i co tu zrobić - U mnie większa cześć w zimie będzie jeździła żona - w lecie więcej ja - wiec może 18 sie sprawdzą i nie bedą zbyt obciachowe? 20 ma strasznie mały rant a u nas trochę dojazdów do krawężników,

Comment

• mi powiedziano, że jak w jakimś kraju EU na dany model jest homologacja na dany rozmiar to u nas też jest ważna, poniżej jest wykazane, że na Europe jest ważna homologacja na 19" - ja się zdecydowałem, ale nie namawiam .

"Honda Civic Type R 2020 2.0i
                          – Generation: FK8 [2017 .. 2021]
                          – Market: EUDM
                          – Power: 315 hp | 235 kW | 320 PS
                          – Engine: I4, Petrol
                          – Options: S, Sport Line, GT
                          – Center Bore: 64.1 mm
                          – Wheel Fasteners: Lug nuts
                          – Torque: 127 Nm
                          – Thread Size: M14 x 1.5
                          – Trim Production: [2017 .. 2020]
                          Tire
                          Rim
                          PCD
                          Vehicle's recommended cold tire inflation pressure. It is measured in bars or PSI (pounds per square inch).
                          235/40ZR18 95Y 8Jx18 ET55 5x120
                          245/35R19 8.5Jx19 5x120
                          245/30ZR20 90Y 8.5Jx20 ET60 5x120
                          2.4 / 2.3
                          back "

Wheel size, PCD, offset, and other specifications such as bolt pattern, thread size (THD), center bore (CB), trim levels for 2020 Honda Civic Type R. Wheel and tire fitment data. Original equipment and alternative options.
                          Civic 2014 lifestyle

Comment

• Temat byl zameczany do bolu w 2017/18 pierwsza zima FK8. Nie wiem do dzis w czym problem? Podobnie jak z mityczna wymiana oleju na inny. Ja mam zimowki na felgach od FK2 19” kupionych razem z autem. Najlepszy wybor moim zdaniem. W polskiej homologacji o zimowkach nie mowy. Na szczescie jej wtedy nie czytalem :-)

Comment

• to samo zrobiłem i nie zaglądałem do IO a zamówiłem OZ Superturismo 19 bo po przemyśleniu 18 jak dla mnie trochę słabo. W USA jakiś mit panuje tych 18 i już Enkei miałem zamawiać 18 ale się rozmyśliłem. Szkoda ,że te fajniejsze felgi tylko dostępne za wodą

Comment

• Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
                                W USA jakiś mit panuje tych 18
                                bo oni idą w takie klimaty:
                                System Motorsports Special - US Batch Exclusive Application Sets are in stock w/ no JDM wait, limited qty available! Colors available now : Bronze / Gun Blue II / Gloss Black / Eternal Blue Pearl (Mag Blue) / White / Semigloss black / Gold For lowered FK8 Civic Type R: Recommended tire size: 255

Comment

Working...
                                X