Zamieszczone przez Leszek2
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R
Collapse
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaDokladnie, mase ludzi pisze opinie że np. Conti TS 850 P są świetne, genialne, przyczepne etc. a moje wrażenia z Type R że to nieprecyzjny mało przyczepny szajs jak się je założy na Type R, nie ma podejścia nie tylko do Michelinów, ale nawet do Nokianów na tym aucie...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Comment
-
Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz postaPoczytaj dyskusje z 2017/18. Po 3ej zimie moja opinia sie nie zmienia. Felgi 19” od FK2 i Michelin PA4 245/35/19. Dobrze jezdzi i dobrze wyglada. Czasem mam wrazenie, ze sie lepiej trzyma niz letnie Conti :-)
Comment
-
Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz postaPoczytaj dyskusje z 2017/18. Po 3ej zimie moja opinia sie nie zmienia. Felgi 19” od FK2 i Michelin PA4 245/35/19. Dobrze jezdzi i dobrze wyglada. Czasem mam wrazenie, ze sie lepiej trzyma niz letnie Conti :-)............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Ponieważ stoje przed zakupem pierwszych zimówek i felg do type-r 2020 zastanawiam się co na dzień dzisiejszy jest najbardziej polecane? Honda certyfikuje dwa rozmiary 20" i 18". Jako że obszar górzysty i zazwyczaj ślisko to co najlepiej się sprawdzi? Myślałem nad 19 wg tego wątku ale leasingodawca odpisał ze muszą być zgodne z certyfikacja - wiec 19 odpadają. Prośba o podpowiedź czy dokupic opony do 20 czy całe koła na 18'?
Comment
-
Na olx masz 2 lub 3 komplety oryginalnych aulufelg z FK8, po taniości.
na 18' będzie wyglądało to auto średnio, delikatnie mówiąc, o prowadzeniu tego auta na większym balonie nie bedę pisał, bo nie testowałem.
Kupiłbym same opony, na początek, ew. dokupił alu jak wyżej.
Comment
-
Felgi i opony do Type R FK8
Ja akurat przetestowałem i mogę się trochę wypowiedzieć. Felga 18x8 jest za wąska do X w Rce. Min to 8,5”. Według producenta homologowana opona to 235/40 dla R18 i która jest za wąska dla FWD. Optymalna opona dla mnie to 255/40 i felga o szerokości 9”.
Jak jeździsz mało to zostań przy 20”, gdzie średnia żywotność opony to 10-15 kkm. Ja dla przykładu na zimowkach zrobiłem 25 kkm i tej zimy zakończą swój żywot. Natomiast letnie 245/40 zrobiły 38 kkm i zostały wymienione na 255/40 w R18.
Jak chcesz mam do sprzedania Ori koła 20” letnie kapcie Conti z przebiegiem 2kkm.
Comment
-
Homologacja powinna być już na 19" sport line na takich wyszedł, ja sobie właśnie zamówiłem 19x8,5 opona 245/35
Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Niestety dla GT tylko homologacja na 20 i 18 i co tu zrobić - U mnie większa cześć w zimie będzie jeździła żona - w lecie więcej ja - wiec może 18 sie sprawdzą i nie bedą zbyt obciachowe? 20 ma strasznie mały rant a u nas trochę dojazdów do krawężników,
Comment
-
mi powiedziano, że jak w jakimś kraju EU na dany model jest homologacja na dany rozmiar to u nas też jest ważna, poniżej jest wykazane, że na Europe jest ważna homologacja na 19" - ja się zdecydowałem, ale nie namawiam.
"Honda Civic Type R 2020 2.0i
– Generation: FK8 [2017 .. 2021]
– Market: EUDM
– Power: 315 hp | 235 kW | 320 PS
– Engine: I4, Petrol
– Options: S, Sport Line, GT
– Center Bore: 64.1 mm
– Wheel Fasteners: Lug nuts
– Torque: 127 Nm
– Thread Size: M14 x 1.5
– Trim Production: [2017 .. 2020]
Tire
Rim
PCD
Vehicle's recommended cold tire inflation pressure. It is measured in bars or PSI (pounds per square inch).
235/40ZR18 95Y 8Jx18 ET55 5x120
245/35R19 8.5Jx19 5x120
245/30ZR20 90Y 8.5Jx20 ET60 5x120
2.4 / 2.3
back "
Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Temat byl zameczany do bolu w 2017/18 pierwsza zima FK8. Nie wiem do dzis w czym problem? Podobnie jak z mityczna wymiana oleju na inny. Ja mam zimowki na felgach od FK2 19” kupionych razem z autem. Najlepszy wybor moim zdaniem. W polskiej homologacji o zimowkach nie mowy. Na szczescie jej wtedy nie czytalem :-)
Comment
-
Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz postaW USA jakiś mit panuje tych 18
Comment
Comment