Zamieszczone przez onlyju
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R
Collapse
X
-
ja podszedłem do tematu opon zimowych na spokojnie i wyszło, że felgi w cenie opon i w sumie do przyjęcia. Jedynie mam zastrzeżenia do małego ET, ale nic innego nie znalazłem, a i tak nie obyło się bez przygód bo najwyższe Et w tym modelu felgi 45 nie weszło na zaciski...
20201207_165132.jpgCivic 2014 lifestyle
Comment
-
Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz postaja podszedłem do tematu opon zimowych na spokojnie i wyszło, że felgi w cenie opon i w sumie do przyjęcia. Jedynie mam zastrzeżenia do małego ET, ale nic innego nie znalazłem, a i tak nie obyło się bez przygód bo najwyższe Et w tym modelu felgi 45 nie weszło na zaciski...
[ATTACH=CONFIG]55397[/ATTACH]
Comment
-
Sparco Podio są bardzo podobne i wydaje mi się, że obawy o wytrzymałość powinny być mniejsze [emoji6]
Comment
-
ET 39 wejdzie na grubość kartki papieru - tak na oko jak spojrzałem przy przymiarce, a że i tak trzeba było zamówić drugi komplet to wziąłem z ET 38 i jest przynajmniej 1 mm luzu od zacisku, może więcej nie mierzyłem miarką.
Sparco Podio są bardzo podobne i wydaje mi się, że obawy o wytrzymałość powinny być mniejsze
Last edited by krzysiekxx; 12-12-2020, 13:31.Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Niby wiadomo, ale Ci co kupili 18stki na niskim ET zwykle twierdza ze przeciez nie ma roznicy, nic nie czuja... no a potem wsiadasz to takiego auta i jak dla mnie czuje na pierwszych zakretach do ktorych ich auto docisne. O dystansach na OEM felgach nie wspominajac...............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Alix znasz się na rzeczy, czy możesz łopatologicznie wytłumaczyć co będzie po zmianie et na zewnątrz. Ja rozumiem, że inżynierowie dostroili zawieszenie pod koła OEM próbuję to pojąć.Jeśli zastosujemy lekkie koło np.19R 8,5J ET 40 gdzie do OEm jest przesunięte 20mm na zewnątrz z obu stron, rozumiem siłę rotacyjną i co po za tym.
Nie mówię tu o zmianie średnicy koła gdzie całe zawieszenie zmienia geometrię.
W USA jest trend na 18 i nie jest to spowodowane chciejstwem wyłącznie ale też z powodu jakości dróg, większej oferty opon nawet na tor w rozmiarze 18.
Jest ktoś, może to przeanalizować, chętnie poczytam.
Comment
-
Felgi i opony do Type R FK8
Moim zdaniem wszystko zależy od konstrukcji felgi. OZ np. dla 18 i 19" dla szerokości 8" i 8,5" przewiduje ET w zakresie 44-50 i 40-47. Głównym problemem jest przedni zacisk. Ja swoje Arcastingi zamówiłem w specyfikacji 18x9 ET=50, po sprawdzeniu przez producenta czy wszystko jest ok (to zajęło kilka dni). Felgi były zamawiane pod zamówienie.
Większość kupuje to co jest na półce i żeby pasowało.Last edited by Fyrkes; 15-12-2020, 20:24.
Comment
-
Czyli 11mm koło wyszło na zewnątrz, porównując do serii (jeśli dobrze liczę).
Dla mnie bardziej oko cieszy.
Ten "ktoś" sprzedaje auto i ma 3 kpl. kółek, warto jego zapytać, czy czuje różnice pomiędzy średnicami, ET, ew. co czuje.
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.plLast edited by onlyju; 15-12-2020, 21:40.
Comment
Comment