Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R

Fabryczne koła w Type R FK8 to 240/30/ZR20.
    Wydaje mi się, że rozsądnie dla opon zimowych zmienić felgi na 18.
    Jakie proponujecie felgi i opony, patrząc na to jak sprawdzały się we wcześniejszej wersji FK2.

Jeśli chodzi o zimówki to widzę dwa wyjścia. Albo kupujemy felgi z FK2 + zimówki na to lub poprostu tak jak wspominałeś 18" + dobra zimówka. Na zimę felgi muszą być mocne więc coś w stylu OZ Racing bym celował. Zimówki pod OEM rozmiar do FK8 są aż dwa modele w masakrycznych cenach w porówaniu z 235/35/19 z FK2.

Comment

cześć,
      ja kupiłem 18' OZ Superturismo LM czarne + opony Pirelli SottoZero Srerie 3 (235/40/18). Trochę byłem zdziwiony, że producent homologuje 235 a nie 245/40/18 (tak nawet z przelicznika wychodzi), ale ok...

Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji. Nie witamy się w dziale technicznym.
      Last edited by rambo7; 24-10-2017, 14:05. Powód: Regulamin pkt 2.

Comment

Możesz wrzucić zdjęcia jak prezentuje się FK8 na tych felgach?

Comment

Wybralem opcje felg z IX i opon Ctl 235/35/19. Dobrze wyglada i troche historii. Jedyna moja uwaga to slabe a wlasciwie brak osloniecia felgi przez opone w porownaniu do letniej 20” 245. Wiec uwaga na krawezniki co zima nie bedzie latwe :-)

Comment

A nie podpasują 18" z FK2?
            np: ATT 830CC
            8x18
            ET 50
            120x5
            otwór centalny 64,1

Całkiem rozsądna cena i wyglądem nawiązują do oryginału.

Comment

Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
              Możesz wrzucić zdjęcia jak prezentuje się FK8 na tych felgach?
              Jeszcze mam letnie

Comment

Zamieszczone przez Kozak Zobacz posta
                np: ATT 830CC...
                Nie chcialem ryzykowac zakupu bez przymiarki lub potwierdzonego usera. Zacisk wystaje ok. 40mm poza piaste a na srednicy mija 18” o milimetry. Na 235/35/19 jezdzi zaskakujaco komfortowo. Na 99% ulic warszawskich nie ma problemu a Glebocka/Berensona staram sie omijac :-)

Czy ktos rozkminial sprawe dojazdowki do FK8? Czy ktos sprawdzal, czy 16” od BMW mija tylny zacisk?
                Last edited by Leszek2; 02-11-2017, 19:23.

Comment

Zamieszczone przez Kozak Zobacz posta
                  Pasują, i wygląda to OK.

Comment

Z tego co wiem FK8 ma dokładnie takie same hamulce co FK2. Jeśli seryjne felgi mają takie ET jak te z FK2 to te same 18 powinny pasować, kwestia dobrania rozmiaru opony adekwatnego.

Comment

Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
                      Czy ktos rozkminial sprawe dojazdowki do FK8? Czy ktos sprawdzal, czy 16” od BMW mija tylny zacisk?
                      Z tego co się orientuję to w serwisie można zakupić cały komplet dojazdówki pod FK8.

Comment

Ja jeszcze nie założyłem moich 18-tek, ale oczywiście przymierzyłem i jest ok.

Comment

Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
                          Czy ktos rozkminial sprawe dojazdowki do FK8?
                          Oferta dealera to 2000 zł na pytanie w jaki sposób zmieści się pod podłogą bagażnika dealer jeszcze nie odpowiedział (pytanie w zasadzie retoryczne). Poniżej filmik z Indonezji. Słabo.
                          https://www.youtube.com/watch?v=TCuG2acxR1c (3:20)

Comment

Jest szansa, ze załatwiłbym taniej te dojazdówki

Comment

Oprocz ceny problem z dojazdowka jest taki, ze set Hondy i nowa podloga podnosi poziom bagaznika ok.10cm. 115/16” od Bmw podniesie ok.5cm istniejacy srodek podlogi. Trzeba tylko przymierzyc na tyl.

Comment

Working...
                              X