Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R
Collapse
X
-
Wyglądają więcej niż bardzo dobrze. Też się przymierzam do OZ Superturismo LM czarne 18", ciekawe tylko jak będą wyglądały na białym kolorze samochodu. Dzięki za fotki, pomogłeś mi w wyborze. Może napisz coś jeszcze o komforcie, czy po zmianie z 20 na 18 jest odczuwalna różnica.
Comment
-
Dziękuję za komplement. Moje spostrzeżenie jest takie, że auto wygląda znacznie grzeczniej - co było szokiem, bo zawsze uważałem Superturismo za bardzo sportowe- no ale nie ma się co dziwić w porównaniu z 20-tkami. Komfort znacznie większy, a przy kręceniu kierownicą odczucie w trybie Sport jak wcześniej w trybie Comfort... może to kwestia szerokości 235, a może bieżnika... Generalnie po bandzie jeszcze nie jechałem, niech się ułożą opony, ale spodziewam się, że auto na zimówkach absolutnie nie będzie się kleiło w zakrętach tak jak na letnich. Do białego lakieru, podejrzewam, będą pięknie pasowały
Comment
-
Auto śliczne, czarny FK8 cudZapraszam serdecznie do założenia tematu: https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php/383-X-gen
Ja się troszeczkę wyłamię, jak to ja w kwestii zimówek.
Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz postaauto wygląda znacznie grzeczniej
Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz postaauto na zimówkach absolutnie nie będzie się kleiło w zakrętach tak jak na letnichLast edited by Alix; 12-11-2017, 18:07.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Nie chcę być ten zły ani negować wyborów, proszę możliwie nie odbierać tego osobiście - ale to nie jest temat konkretnego auta konkretnej osoby tylko ogólna dyskusja więc niech zostanie dla kolejnych rozwazających podobne zakupy jako opinia... Podsumowując: opona węższa, 2 rozmiary mniejsza, 2 skoki wiekszy profil, 2 oczka zaniżony indeks i do tego dodajmy że zimowka z definicji mieksza od letniej... jak to ma mieć szanse ogarnąć auto w pełni jak przewidział producent? No nie ma. Za tą kasę byłby komplet dowolnych topowych zimówek 20'' w odpowiednim rozmiarze i z adekwatnym indeksem, kasa na wymiany sezonowe przez najbliższe 10 lat i jeszcze zostało by w kieszeni... pojawia się pytanie po co 2gi taki komplet? Nie mówcie, że przekladki to problem w tym rozmiarze, to tylko kwestia dostatecznie dobrego oponiarza. Nie takie kola moi znajomi regularnie przekładają (22 cale na profilu 25 tez spokojnie potrafi być sezonowo przekladane).
P.S. Nie wiem jak w FK8 ale w FK2R zmiana z 19 na 18 wiązała się z adekwatnym przestawieniem elektroniki pokladowej (m. in. nastawów ESP/VSA) pod inne zachowanie opon, jeżeli tu jest taka możliwość polecam o tym pamiętać żeby auto nie zaskoczyło negatywnie w podbramkowej sytuacji, tym bardziej, że to nie pierdzikółko i nie jeździ się tym za wolnoLast edited by Alix; 13-11-2017, 07:40.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaNie myślałeś chociaż o OEM 8,5x19'' z FK2R, na rynku ich nie brakuje?
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaZa tą kasę byłby komplet dowolnych topowych zimówek 20''
Comment
-
Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz postaIndeks V - na zime wystarczy.
Czy opony Nokian WR A3 225/45 R17 94 H XL https://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-wr-a3-225-45-r17-94-h-xl będą dobre do IX na zimę, można spokojnie kupować, chcę je zamontować na standardowe felgi alu które są dawane w standardzie do wersji sport oraz lifestyle Inne propozycje Nokian W+ 225/45 R17 91 H https://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-w--225-45-r17-91-h
Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz postabrak możliwości wspięcia się na włoskie przełęcze zimą
Last edited by Alix; 13-11-2017, 08:59.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Niby tak, ale na lato one się cudownie nie wyrównują i tak czy owak jezdzisz na nich na tych 20"............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz posta...tym bardziej, że to nie pierdzikółko i nie jeździ się tym za wolno
Comment
-
Im lepsze i mocniejsze auto, tym te różnice wynikające z założonych opon stają się bardziej wyraźne...............................C I V I C
.
.
Comment
Comment