Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Dojazdowka FK8.
    Poniewaz jestem starej daty :-) i nie trawie zestawow naprawczych dopasowalem sobie dojazdowke do CTRX. Na przod nawet nie szukajcie. Na tyl wchodzi bez problemu 17 z BMW. Do tego pierscien centrujacy 72,6/64,1 i nakretki przelotowe stozkowe M14x1,5, opona 125x70. Do zacisku jest szczelina na palec. W necie jest tego opor. Na razie woze w bagazniku w pokrowcu. Po wlozeniu w gniazdo podloga idzie 6cm do gory. Jezeli tak ma byc na stale to trzeba podkleic do podlogi porzadne wypelnienie z twardej pianki z bokow i z przodu.

Comment

ps. Pierscien 72,6/64,1 z tworzywa wezcie z wysokoscia 17 i krawedzia zatrzaskowa. Zatrzaskuje sie tez na feldze stalowej i sie nie zgubi.

Comment

Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
        Na przod nawet nie szukajcie.
        W aucie z mechaniczną szperą montowanie dojazdówki o istotnie mniejszej średnicy zewnętrznej na przód dla mnie zakrawa na idiotyzm i proszenie się o kłopoty. Dojazdówka TYLKO i wyłącznie na tył!!! Jak padnie przód, normalne koło z tyłu na przód, a dojazdowe na tył. Z resztą nawet w instrukcji do "cywilnych" modeli jest to wyraźnie napisane. Dojazdówki "space sparing" o zmniejszonej średnicy zewnętrznej używane we wszystkich Civicach od kilkudziesięciu lat (od co najmniej IV generacji z 1987r.) są TYLKO do stosowania na tylną oś proszę państwa!!!
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Szybkie pytanie przypasuje to do Type R FK8?

Oz Superturismo Dakar 20x8.5 ET40

Comment

Zamieszczone przez chevchelios Zobacz posta
            Szybkie pytanie przypasuje to do Type R FK8?

Oz Superturismo Dakar 20x8.5 ET40
            Z pewnością przypasuje. Ja mam prawie identyczne: Superturismo LM. Zwróć tylko uwagę, że Dakar jest felgą typu All Terrain a LM typu Sport. Nie wiem, jaka jest różnica, ale może warto sprawdzić.
            oz.jpg

Comment

Ładnie wyglada czarny Typer na tych felach.

Comment

Superturismo LM 18 ma et50 teraz mam na samochodzie. Dostałem info że Superturismo Dakar 20 przy ET40 może obcierać więc prawdopodobnie trzeba by ciąć nadkola ale jest już inny temat na oku więc moje 20 lądują na sprzedaż.

Comment

aaa... taki był kontekst

Comment

Jaką szerokość mają OEM'owe felgi?

Już znalazłem - 8,5 cala
                    Last edited by tomag; 10-02-2018, 19:45.

Comment

Mogę sprzedać lub zamienić 20' OEM na 19' OEM. Moje jak nowe zero rys 1200km przebiegu.

Tak wygląda dojazdówka w bagażniku. Niestety słabo z wnęką lepiej luzem położyć.20180526_123633.jpg
                      Last edited by Lukas; 30-05-2018, 15:54. Powód: Połączenie postów.

Comment

To oryginalna dojazdówka?

Przy okazji przypomnę się z pytaniem, które wrzucałem w wątku FK2... Czy ktoś ma w FK2 lub w FK8 Micheliny Pilot Sport i może porównać rant ochronny Continentali z Michelinami?
                        Last edited by KubaKiedyśH; 30-05-2018, 08:01.

Comment

Nie. Ktoś coś pisał że Honda proponuję komplet za 2000zł. Też Honda coś z Legend czy Odysey wszystko pasuję, rozstaw, otwór centralny a nawet seryjne nakrętki. Jak ktoś zainteresowany to sprawdzę czy kolega jeszcze ma na zbyciu.

Comment

Zamieszczone przez TypeR2005 Zobacz posta
                            Nie. Ktoś coś pisał że Honda proponuję komplet za 2000zł. Też Honda coś z Legend czy Odysey wszystko pasuję, rozstaw, otwór centralny a nawet seryjne nakrętki. Jak ktoś zainteresowany to sprawdzę czy kolega jeszcze ma na zbyciu.
                            Tak, faktycznie do Type R, zarówno FK2 jak i FK8 ASO poleca zestaw od Hondy Legend:
                            -opona 155/70D17 T 110M TL Bridgestone Tracompa2,
                            -felga 17X4T.
                            Koszt to 2200 PLN.

Comment

Miałem gwóźdź w bieżniku tylnej opony. Wulkanizator mi warunkowo załatał. (Warunkowo = pod warunkiem, że nie będę przekraczał 120km/h i czym prędzej wymienię oponę na nową). Mam już 2 nowe w garażu. Jak myślicie, robić to tak pilnie jak tylko możliwe?

Comment

Oj, widzę że w Polsce zaczyna się robić tak jak w Niemczech. Tutaj od zawsze po takiej przygodzie idzie nowa opona. Miałem gwóźdź, śrubę w oponie i zawsze było klejone i nie miałem nigdy żadnych problemów nawet przy 250km/h.

Comment

Working...
                                X