Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
    Na 225/45 masz duzo gorsza trakcje, zwlaszcza w zakretach. W Polsce, poza podgorzem, 90% zima nie ma sniegu na drogach i pod takie warunki opony powinny byc dobrane. 245/35/19 jest popularna, ekonomiczna i to jest dobry wybor. Ja to raczej bym kupil 255/35/19 :-) bo na moich 235/35/19 czasami trakcji brakuje.
    Tylko według ASO mamy homologacje w FK8 tylko na 20' i 18'.

Comment

• Homologacja PL mowi tylko o 20”.
      Ale w honda.de jest taki papier TUV str.3

ktory mowi o 20 i 18.
      Natomiast w honda.pl jest pdf str.5

ktory mowi o 18 i 19.
      Last edited by Leszek2; 24-06-2018, 08:38.

Comment

• Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz posta
        Również tego życzę. Bo jak trafisz na wadliwe autko to masz przerąbane.
        Dziękuję, za niedługo się okaże.

Byłem się pytać i jest tak jak pisze Leszek, 20 i 235/40 18, na te rozmiary jest homologacja ale jak kupie samochód i będę miał wszystkie dokumenty z niego to w Tuv sprawdzą jakie są jeszcze możliwości np. 19 koszt takiej homologacji to 90 euro + jakieś opłaty w urzędzie za wpisanie do dowodu nowego rozmiaru. Ale warunek jest taki że producent samochodu dopuszcza inne rozmiary. Ale też tak myślę czy te 18-tki nie będą dobrym wyborem, często jeździmy na narty i w takich warunkach sprawdzą się najlepiej.

Comment

• Homologacja jest na 235/40 18, ale bardziej pasuje (chodzi o średnicę koła) 245/40 R18 lub 245/35 R19 i ja wezmę któreś z tych dwóch.
          Ponadto na 245 IMO będzie znacznie lepsza przyczepność oraz wygląd.

Comment

• Zastanawiam się nad zmianą z 20" na zestaw 19x8,5 i opon Michelin Pilot Super Sport lub Pilot Sport 4s w rozmiarze 245/35 R19. Czy ktoś z Was lata na takim zestawie?

Comment

• Pytał ktoś na serwisie ile kosztuje nówka sztuka felga 20' i ew. 19'?

Comment

• Okolice 2000brutto. Co do jazdy na 19x8,5 to nie długo zdam relację bo schodzę na 19"

Comment

• Zamieszczone przez Mugen Zobacz posta
                  Okolice 2000brutto. Co do jazdy na 19x8,5 to nie długo zdam relację bo schodzę na 19"
                  A jakie rozmiar opon planujesz? Ja myślałem o 245/35 R19, ale tam jeszcze jest kwestia tej homologacji co trochę mnie zniechęca do tej opcji.

Comment

• Własnie 245/35 r19

Comment

• Zamieszczone przez Mugen Zobacz posta
                      Własnie 245/35 r19
                      A przeglądałeś na co w papierach jest homologacja?

Comment

• Nie interesuje mnie homologacja. To co jest w homologacji nie nadaje sie do jazdy, dla mnie to tylko papierek. Poza tym nie zauwazylem by uzytkownicy FK2 przejmowali sie homologacją

Comment

• Niby tak, aczkolwiek pytanie czy potem ubezpieczyciel albo honda przy gwarancji nie będzie się czepiać że wina użytkownika bo miał złe koła. Wiesz jak jest... to Ty później musisz udowadniać że nie jesteś wielbłądem. Dlatego zapytałem...

Comment

• Pytaleś o 19 to odpowiedzialem. Homologację się nie zagłębiam. Co do Hondy to jak gwarancja ? Te auta maja gwarancję? Do tej pory nie zauwazylem by cos takiego działało. Ja zakładam 19" i nie patrze na papierki, jestem swiadom tego co robie ale 20" średnio nadaje się do jazdy a 18" wydają sie za małe.

Comment

• Zamieszczone przez martinez87 Zobacz posta
                              czy potem ubezpieczyciel albo honda przy gwarancji nie będzie się czepiać że wina użytkownika bo miał złe koła
                              nooo proszę Cię, ale pojechałeś ;-)
                              jak nie koła to coś innego masz nie tak, ogólnie użytkownik jest do bani, tak więc zmieniaj na co chcesz, zakładaj co chcesz

teraz mam temat w maździe, pokrzywiły się tarcze, 26tys. przebieg, żona wozi dzieci w niej i tarcze pokrzywiła - rozumicie Pany? - oczywiście wina użytkownika, tak więc ja na gwarancję patrzę z pewnym dystansem, dyplomatycznie rzecz ujmując

Comment

• No ta, trudno w sumie się z Wami nie zgodzić

Comment

Working...
                                X