Rant w Conti 850P na 235 to jest tylko na papierze. Każdy szybszy podjazd pod krawężnik pod kątem inny niż prosty moze się skończyć zdrapką, to jest dramat jeszcze gorszy niz w letnich CS6 w FK2. FK8 ma lepiej bo nawet w Conti w 245 rant dziala (chociaż daleko mu do mega ochrony jakie daje mój Michelin 4S w 245 gdzie wjezdzam na wszystko wszędzie bez obaw jakbym na wąskich 17'' jeździł). Nie wiem jak patrzyłes, ale z tego co kojarzę ranty są oczywistością w rozmiarach 18+ cali wiec Nokian ma go na 90% (nawet starsze A3 u kumpla mają), a Michelin PA4 na pewno.
Żaden rant nie uchroni w 100%. Zawsze można przypierdzielic tak, że dojdzie do felgi, nawet w mniejszych kołach. Ale uwierzcie 235 a 245 ma 8,5 cala to mega różnica w spokoju codziennej jazdy. Dla tej drugiej opcji w przeciwieństwie do pierwszej krawężniki mogą wreszcie istnieć
Ja właśnie daje w palnik Conti 850P żeby je zużyć ile wlezie, bo i tak nie zniose ich ani chwili dłużej niż muszę i parkuje na nich jak lewus w obawie o felgi.
Żaden rant nie uchroni w 100%. Zawsze można przypierdzielic tak, że dojdzie do felgi, nawet w mniejszych kołach. Ale uwierzcie 235 a 245 ma 8,5 cala to mega różnica w spokoju codziennej jazdy. Dla tej drugiej opcji w przeciwieństwie do pierwszej krawężniki mogą wreszcie istnieć

Ja właśnie daje w palnik Conti 850P żeby je zużyć ile wlezie, bo i tak nie zniose ich ani chwili dłużej niż muszę i parkuje na nich jak lewus w obawie o felgi.
Comment