Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    Myślę, że Sportline jako inna wersja pod koniec życia FK8 albo kiedy kiedy deal z Conti im się skończył to byl ten moment, ze mogli założyć co chcieli, a nie co z korpoumowy musieli W sumie pasowalo to tez do bardziej "ucywilizowanej wersji"
    No wlasnie w materiałach podkreślali, że to z uwagi na miękką ściankę i komfort
    za hondanews.eu
    (...) zakładane są opony Michelin Pilot Sports 4S z bardziej podatną ścianą boczną, która zwiększa komfort jazdy

Comment

• Złote usta pie...nia marketingowego, jak to "lubimy". Tak jak ze auto ma lzejsze nadwozie, szkoda tylko, ze potem na wadze cale jest dziwnie ciezsze Ja juz w ogole tych bzdur nie sledze. Wierze w rzeczy jak je zycie zweryfikuje i jak zasiade za kierownica albo uslysze opinie od tego co zasiadl i to najlepiej nie byl z gory oplacony i przeszkolony co ma powiedziec...
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• W tym tygodniu dolaczylem do klubu fanow MPS4S :-) Jako wiejski rajdowiec zauwazylem od razu
        - lepiej wybieraja dziury
        - prawie brak wibracji przy starcie
        - wieksza pewnosc w zakrecie
        - trudniej zapalic ESP na trojce, wazne przy wyprzedzaniu np. Tira na waskiej drodze
        Zadne minusy nie przyslonia nam plusow ;-) ale niestety nawet ja zauwazam mniejsza precyzje prowadzenia. Na razie testuje 2.5 bar. Przy okazji polecam zalozenie jakiegokolwiek systemu pomiaru cisnienia online. To dziala :-)

Comment

• A ja skusiłem się na nowe Continentale SportContact 7. Ostatecznie przekonał mnie test Tyre Reviews.

Comment

• Czekamy wiec na opinie. Ja tez jestem przed wymiana letnich i to wlasciwie jedyne jakie rozwazam jako alternatywe Michalkow PS4S... ale czekam az dojrzeje model i info zwrotne o nim, bo juz i Bridge i Goodyear wypuscily swoje UUHP nowsze od PS4S co mialy byc lepsze ale... overall nie wyszlo. Jak tam precyzja prowadzenia na tych Conti?
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jakoś tak wyszło, że jeszcze ich nie założyłem. W tym momencie planuję zrobić to po wymianie kół na zimowe (mam osobny komplet). Jedyne opcje jakie rozważałem to właśnie MPS4S i nowe Conti SC7 - więcej "plusów" wg mnie było po stronie Continentala w tym aspekt cenowy (ok 700 zł. różnicy na komplecie). Conti wyglądają bardzo fajnie, rant ochronny wydaje się solidny, jednak dopóki nie założę na felgę to nie będę spał spokojnie. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić zdjęcia samych opon a póżniej jak wyglądają na fabrycznej feldze - niestety nigdzie wcześniej nie udało mi się znaleźć zdjęć przedstawiających taki komplet.
              Co do precyzji prowadzenia to spodziewam się, że będzie gdzieś pomiędzy fabrycznymi Continentalami a PS4S.

Comment

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
                W tym tygodniu dolaczylem do klubu fanow MPS4S :-) Jako wiejski rajdowiec zauwazylem od razu
                - lepiej wybieraja dziury
                - prawie brak wibracji przy starcie
                - wieksza pewnosc w zakrecie
                - trudniej zapalic ESP na trojce, wazne przy wyprzedzaniu np. Tira na waskiej drodze
                Zadne minusy nie przyslonia nam plusow ;-) ale niestety nawet ja zauwazam mniejsza precyzje prowadzenia. Na razie testuje 2.5 bar. Przy okazji polecam zalozenie jakiegokolwiek systemu pomiaru cisnienia online. To dziala :-)
                A jaki rozmiar masz?

Comment

• Zamieszczone przez 124816 Zobacz posta
                  A jaki rozmiar masz?
                  245/30/20 lato, felgi oem, obecnie pompuje 2,7
                  245/35/19 felgi fk2, MPA4, zima

Czyli klasyk :-)
                  Last edited by Leszek2; 22-10-2022, 14:36.

Comment

• No i to jest prawilna para ogumienia do FK8 lepiej chyba nie mozna
                    . .

Comment

• Takie pytanie, jakie przebiegi robicie na komplecie opon letnich R20? Pytam z ciekawości.

Ja na R18 robię ponad 30 kkm, i tak co roku jest wymiana. PS5 już mi tak nie zeszły jak PS4. Być może dlatego że auto przestało miesiąc w ASO (UPG po 140 kkm)

Comment

• Silnik po programie czy seria że takie rzeczy?

Comment

• Po programie, ale główną przyczyna był zacinający się termostat. Silnik za szybko się nagrzewał po rozruchu. I wyciągnęło 2 śruby w głowicy. Teraz są szpilki ARP i po problemie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Moi Drodzy Forumowicze,
                            Jakie będzie optymalne ET felg do opon 245/35/19 - niestety mam felgi o parametrach 19/8,5/ET45 - przy tych parametrach po załadowaniu w CTR FK2 opony zimowe obcierają o rant tylnych nadkoli.

Comment

• OEM maja 60. Generalnie wszystko >50 powinno wejsc... Bo trzeba dodac ze masz 10mm szersza opone wiec wychodzi po 5 na strone czyli zdjales 15mm ET + te 5 = 20 i pewnie dlatego...
                              . .

Comment

• Nastał czas wymiany oryginalnych opon na nowe, czy ktoś używa nowych conti 7? Zastanawiam się czy iść w piloty czy może właśnie w nowe conti…

TMS1983 możesz podrzucić fotki jak wyglądają te conti na aucie już?

Comment

Working...
                                X