Moze sie zbliza zmiana warty... ciekawe jak poprzeczke podniesie Michelin dalej, skoro poprzednik ma juz 6 lat i schodzi z rynku a nadal nie ma go na co zamienic... oby nie byla to zmiana jak z PA4 na PA5...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Felgi i opony do Type R FK8 i FK2R
Collapse
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Zamieszczone przez radekr Zobacz postaCsc7 już na kołach, przy okazji dowiedziałem się, że 2 felgi do prostowania. Ciekawe bo ani przez moment jak jeździłem do tej pory nie odczułem, że coś jest nie tak, żadnego bicia itp. Ktoś z was może prostował już felgi? W zakładzie gdzie zmieniałem opony, prostowanie 2 felg, plus zdjęcie, założenie znowu opon, test drogowy - 780zł. Dużo, normalnie?
Wysłane z mojego SM-F946B przy użyciu Tapatalka............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
No to niestety zadne odniesienie bo takie same wrazenia sa z przesiadki z CS6 na PS4S... Na Jaguarowych forach w F Type jak moj ludzie sobie zaczeli chwalic CS7 po PS4S, ale to zupelnie inny layout i charakter auta wiec niekoniecznie to oczywiste przeniesienie.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Czy ktoś regenerował oryginalne felgi w Rce? Interesuje mnie, czy udało się komuś zachować oryginalny wygląd (z tym czerwonym paskiem, będącym naklejką z tego, co się dowiedziałem)? Póki co wszystkie zakłady zajmujace się piaskowaniem/malowaniem i regenerujace felgi stwierdziły, że niestety ale nie da się tego zrobić. Jedynie udało mi się uzyskać deklarację w znajomym zakładzie detailngu, że w sumie mogliby podjąć się oklejenia felg folią, żeby wyglądało to bardzo podobnie.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie?
Comment
-
19" mam już na zimę całkiem czarne, natomiast do czerwonego lakieru jakoś ten oryginalny wygląd mi pasował. Nie będę za to umierał, ale w sumie chciałem zachować oryginalny wygląd samochodu.
Jeszcze pytanie dodatkowe. Czy przy 20" wejdzie opona o profilu 35 zamiast 30? Szykuję się do kupna opon i miały być PS4S 245/30/20, ale widzę, że są dostępne + są sporo tańsze PS5S 245/35/20.
Comment
-
Jeśli zależy Ci na tym czerwonym pasku to poszukaj nakładek na rant felgi, są z tworzywa sztucznego, wytrzymują dłużej niż malowanie i mniej z tym roboty i kasy. Troszkę to wieśniackie wg niektórych opinii ale olać to - będzie jak OEM.
W TVN Turbo Duda motał takie coś na felę i aplikacja banalna a efekt przyzwoity.
Comment
-
Jeżeli będzie miał dobrze wyczyszczone felgi, odtłuszczone i będzie dobra temperatura do naklejenia to pasek - taki co miałem w Xgen na spojlerze spokojnie ten temat załatwiStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Odpowiem inaczej: mam oklejone folia felgi w Jagu w ktorych element chromowany zafoliowano 1:1 na zolto bo raz ze byl zmeczony a dwa nie pasowal mi do foliowania auta no i 3 nikt malowania nie chcial sie podjac. Zyje to zaskakujaco dobrze. Nawet jak ktos Ci podejmie malowanie jak w oryginale, prawdopodobnie zaspiewa sobie miliony monet. Ja bym wiec odmalowal na czarno a czerwony pasek zrobil folia z zalozenia. Efekt bedzie praktycznie nieodroznialny bo pasek jest w zaglebieniu i z tego samego powodu folia spokojnie pozyje - skoro u mnie ma sie super "na wierzchu" to co dopiero...
20230617_154732.jpg
20230819_172100.jpg
20230511_075644.jpgLast edited by Alix; 06-02-2025, 10:27.............................C I V I C
.
.
Comment
-
@Alix, dzięki za zdjęcia, bo dają mi pogląd, że po pierwsze temat jest wykonalny, a po drugie, że może być w miarę trwały.
Podbijam w takim razie jeszcze tylko pytanie o opony:
Zamieszczone przez Banzaj Zobacz postaJeszcze pytanie dodatkowe. Czy przy 20" wejdzie opona o profilu 35 zamiast 30? Szykuję się do kupna opon i miały być PS4S 245/30/20, ale widzę, że są dostępne + są sporo tańsze PS5S 245/35/20.
Comment
-
To IMHO zle podejscie bo zmieniasz sobie charakterystyke jazdy autem zmieniajac profil i mniej bym sie przejmowal przy takim aucie czy sie zmiesci w nadkolu (bo raczej sie zmiesci) a bardziej czy nie pogorsza sie wlasciwosci jezdne z powodu tak naprawde zmiany rozmiaru opony. Rozumiem, ze na zime mozna zmienic na 245/35R19 (co moim zdaniem jest trakcją duzo lepsza opcja w tym aucie niz 18stki z instrukcji) ale wtedy jednak zostaje ten sam obwod opony. W takich autach bardzo warto zostac na rozmiarach na ktorych zestrajano auto, generalnie kazde wieksze odstepstwo bedzie uposledzalo wlasciwosci jezdne tego auta, a chyba nie po to kupujesz taki samochod? Takze rozmiary, indeksy, etc - trzymamy. W tym gorylu na przednich nogach cholernie duzo zalezy od kół. No chyba, ze jedzisz nim jak niedzielny kierowca i nic takiego nie czujesz jak niektorzy tutaj, no to i wtedy bez roznicy............................C I V I C
.
.
Comment
-
Regenerowałem 20tki i to samo słyszałem, że z tym paskiem czerwonym to straszna dłubanina i nikt się tego nie chciał podjąć, ostatecznie robiłem bez, całe na czarno....
Po wyglądają wporzo
20241023_172528.jpg
Comment
Comment