Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Każdy oczekuje od auta czego innego, ja się z Pertynem zgadzam, na takie naleśniki trzeba cholernie uważać i być czujnym, oczywiście fk8 nie wymaga takich wyrzeczeń jak fk2, aczkolwiek ja na codzień oczekuje ciszy i komfortu, dlatego takie fk8 jest w kręgu moich zainteresowań, ale jako 2 auto. Po prostu szkoda by mi było tłuc się takim autem po drogach, którymi się poruszam.
    Co do tzw jazd próbnych, to fk2 swoim charakterem przycmił mi deskowate zawieszenie, po około miesiącu obcowania i jakichś 2kkm dotarło że nie tego oczekuje od daily. Chociaż tęsknię za nim jak nastolatek za wakacyjną miłością, to jednak nie zamienilbym go na cywilną x gen za nic na świecie, chyba że na 1 weekend

Comment

• Przepraszam że trochę zmieniam temat ale jestem o krok od kupna CTR FK2 i chciałbym się dowiedzieć czy w sumie warto inwestowac w nim jako daily driver w Warszawie.

Mianowicie mam na myśli dokładnie ten egzemplarz https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6zEBlR.html

Poprzedni właściciel zamontowal wydech firmy Milltek i jest zdecydowanie głośniej niz seria ale jakoś mi specjalnie nie przeszkadzało podczas testu. Najbardziej zastanawiam się nad tym, jak to jest z tymi fotelami na codzień (max 10km dziennie po mieście), z parkowaniem i z warszawskimi ulicami.

Obecnie jeżdżę Giulietta na 18tki i jest mi wygodnie ale wiem ze CTR ma +100 do twardości jeśli chodzi o zawieszenia.

Fajnie tez by było znaleźć poprzedni właściciel tego egzemplarza i sie dowiedzieć co bylo dokładnie zrobione.

Więc biorąc pod uwage ze to bedzie moj jedynym samochodem w rodzinie (2+pieska na razie ) i ze często bede jeździł do pracy w garniturze, ze 90% bede go używał w mieście (+sporadyczne wypady na Mazury + wakacje we Włoszech w sierpniu)... Czy ten samochód jest do "zaakceptowania"?

Comment

• Zamieszczone przez kayhyde Zobacz posta
        Przepraszam że trochę zmieniam temat ale jestem o krok od kupna CTR FK2 i chciałbym się dowiedzieć czy w sumie warto inwestowac w nim jako daily driver w Warszawie.

Mianowicie mam na myśli dokładnie ten egzemplarz https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6zEBlR.html

Poprzedni właściciel zamontowal wydech firmy Milltek i jest zdecydowanie głośniej niz seria ale jakoś mi specjalnie nie przeszkadzało podczas testu. Najbardziej zastanawiam się nad tym, jak to jest z tymi fotelami na codzień (max 10km dziennie po mieście), z parkowaniem i z warszawskimi ulicami.

Obecnie jeżdżę Giulietta na 18tki i jest mi wygodnie ale wiem ze CTR ma +100 do twardości jeśli chodzi o zawieszenia.

Fajnie tez by było znaleźć poprzedni właściciel tego egzemplarza i sie dowiedzieć co bylo dokładnie zrobione.

Więc biorąc pod uwage ze to bedzie moj jedynym samochodem w rodzinie (2+pieska na razie ) i ze często bede jeździł do pracy w garniturze, ze 90% bede go używał w mieście (+sporadyczne wypady na Mazury + wakacje we Włoszech w sierpniu)... Czy ten samochód jest do "zaakceptowania"?
        Wszystko to indywidualne preferencje, chyba sam wiesz co dla Ciebie najlepsze

EDIT: spróbuj wsiąść w garnitrze, jestem tego bardzo ciekaw

Comment

• Właśnie tak myślałem żebym sie wybierał na kolejna jazda próbna w garniturze

Comment

• Nie jestem pewien czy będziesz zadowolony z używania tego auta w ten sposób. Co prawda przynajmniej jedna z osób tu na forum używa tego auta na codzienne dojazdy do pracy ( nie wiem czy w garniturze), ale też nie marnuje żadnej okazji, żeby tym autem się bawić i czerpać z niego pełnymi garściami. Ja to auto kupiłem z przeznaczeniem na wspólne z małżonką wypady. Do kulania się wokoło komina używamy jednak aut do tego przeznaczonych.
            na upartego się da, ale częste wsiadanie i wysiadanie jest trudniejsze, zawieszenie twardsze, a dziur w Wawie z pewnością nie brakuje. No i jeszcze jedna kwestia, Honda Civic w stolicy jest bardzo chętnie kradzionym autem. Ja bym się mocno zastanowił.
            Pozdrawiam Czarodziej
            Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
              No i jeszcze jedna kwestia, Honda Civic w stolicy jest bardzo chętnie kradzionym autem.
              Z tym mnie naprawdę zaskoczyłeś! Nigdy nie słyszałem o tym wcześniej ale jesli to prawda to troche słabo... Co prawda to i tak bym nigdy nie zostawił na ulicy na dłużej niż 10 minut ale jednak daje do myslenia... :/

Comment

• Ja jezdze na co dzien, zwykle w marynarce i spodniach z kantem, czasem garniak. Tylko dlugie plaszcze wizytowe sie slabo w kuble ukladaja i gniota lepiej je wrzucac do bagaznika. Skorzane lapki na zime polecam bo od galki lapa odmarza. BTW polaczenie skorzanych rekawic typowo sportowych do prowadzenia z garniakiem wywoluje zajebiste miny u niektorych Rada: Jak chcesz miec spokoj z kraweznikami w miejskim parkowaniu opony trzeba zmienic na 245/35R19, polecam Micheliny 4 S o niebo lepiej pasuja do codziennego i nie tylmo uzytku tego auta, sporo zmieniaja na plus, uzytkowo zupelnie porownywalne z FK8 sie robi. Tylko lepiej brzmi i pozostaje duzo bardziej szalone jak to FK2 z jego mocniej spieta szpera, latwa do podbicia belka skretna i klasycznym recznym...
                Last edited by Alix; 31-03-2018, 14:48.
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Z tym mnie naprawdę zaskoczyłeś!
                  W tym miesiącu natknąłem się na dwa wpisy uzytkowników forum o kradzieży Civic w okolicach Wawy. Co prawda 8 generacja, ale jednak.

Zamieszczone przez kayhyde Zobacz posta
                  Co prawda to i tak bym nigdy nie zostawił na ulicy na dłużej niż 10 minut
                  Auto ma system bezkluczykowy, do kradzieży wystarczy sporo mniej.
                  Pozdrawiam Czarodziej
                  Mój Szogun

Comment

• A jak to wygląda z utrzymaniem auta? Tzn jak często serwisowac i jakie sa koszty? A czy w ogóle do tego Connect+ da się wgrać jakas porzadna wersja Androida bądź instalować apki? Jesli tak, jak? Dziękuję za pomoc

Comment

A jak to wygląda z utrzymaniem auta? Tzn jak często serwisowac i jakie sa koszty? A czy w ogóle do tego Connect+ da się wgrać jakas porzadna wersja Androida bądź instalować apki? Jesli tak, jak? Dziękuję za pomoc
                      Nie da się wgrać innego androida, ale da się wgrać yanosika czy gm w starszych wersjach. Jest cały wątek o tym, zapraszamy do lektury i używania wyszukiwarki .

Comment

A jak to wygląda z utrzymaniem auta? Tzn jak często serwisowac i jakie sa koszty? A czy w ogóle do tego Connect+ da się wgrać jakas porzadna wersja Androida bądź instalować apki? Jesli tak, jak? Dziękuję za pomoc
                        Da sie wgrac komplet w pelni sprawnych aplikacji jak Yanosik, Google Maps, YouTube, Spotify etc. Nie beda to najnowsze wersje, a ich dzialanie nie jest superszybkie, ale na sprawnym CarFi funkcjonalnosc tego infotainmentu jest po prostu epicka w stosunku do calego gowna za ktore kaze sobie doplacac cala reszta rynku. I bez zadnej zabawy w podlaczanie telefonu, routingi i inne bzdety. Wsiadasz, odpalasz auto, dziala. GM prowadzi, Spotify odtwarza ulubiona muze a Yanosik pozwala nie stracic prawa jazdy. Sa tu dedykowane dzialy o tym.

Utrzymanie auta jest prosto przewidywalne przy jego cenie. Spalanie jest przyzwoite jak na tyle KM (mam nadzieje ze ktos kupujacy takie auto nie liczy ze bedzie nim spalac 6 w trasie...), ceny serwisu adekwatne do ceny auta. Nie widze tu nic wyjatkowego... moze poza czestoscia wymiany opon. Te pod moim butem starczaja zasadniczo na jeden sezon / 10tys km, a kosztuja okolo 4000pln i nie rozwazal bym tutaj kombinowania z czyms z polek innych niz premium bo to auto jest po prostu tego warte i opony sa na tej obciazonej osce cholernie kluczowe. Mozna kupic byle co, ale nie ma sobie co psuc tego auta jak juz sie ktos na takie decyduje.
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dziękuję za odpowiedź. To moze warto sprawdzić w jakim stanie są opony żebym wiedział czy będę mial dodatkowy wydatki na dzien dobry. A tak w ogóle, czy w ASO Honda Plaza będą w stanie mi sprawdzić dokladnie stan tego auta? Czy lepiej podjechać do jakiegoś speca od CTRa? A jeszcze jedno, słyszałem ze skrzynia biegów moze być problematyczna, na co zwracać uwagę żeby sie dowiedzieć ze jest w porządku?

Comment

• Koszt opon wkalkuluj lepiej na dzien dobry. Honda Plaza lepiej omijaj z tego co tu ludzie pisza, opinie o serwisie czy naprawach powypadkowych maja co najmniej kiepskie, moze jednak inne ASO. To w miare nowe auta, ich historia nie jest jakos skomplikowana i jest do weryfikacji na stronie ministerstwa w senzie przebiegu czy zdarzen ubezpieczeniowych. Auta nie uzywane w motosporcie na torach raczej nie maja problemow ze skrzynia...
                            . .

Comment

• Ogladaliscie to?:

https://youtu.be/I0Opy1Fz_-c

Wygląda fajnie i funkcjonalnie. Nie wiem Alix czy to miałeś na myśli pisząc o wgrywaniu aplikacji?

Comment

• Zamieszczone przez Waldek. Zobacz posta
                                Ogladaliscie to?:

https://youtu.be/I0Opy1Fz_-c

Wygląda fajnie i funkcjonalnie. Nie wiem Alix czy to miałeś na myśli pisząc o wgrywaniu aplikacji?
                                Nie odkrywajmy koła na nowo, zapraszam do wątku dotyczącego systemu Connect . To wszystko daaaawno tam było.

Comment

Working...
                                X