Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Też nie do końca rozumiem, jak można porównywać nowego, seryjnego CTRa do STI. STI jest o wiele droższe zarówno w zakupie jak i w utrzymaniu (koszty serwisu Subaru plus chociażby spalanie). Do tego jak można porównywać wadę konstrukcyjną silnika, która jest w zasadzie gwarantowanym remontem silnika do mimo wszystko incydentalnych problemów z skrzynią w niektórych egzemplarzach CTRa.

Co innego grubo zmodzony samochód jako funcar o jakim mówi Glosima. Taki potworek zjada CTRa (i mase o wiele mocniejszych i droższych aut) na śniadanie pod każdym względem. Do tego prawdziwy AWD, który z jednej strony gwarantuje przyczepność a z drugiej umożliwa latanie bokiem, czyli w zasadzie wszystko czego można wymagać. I to jest to, czego te pseudo AWD typu Haldex nigdy nie dadzą. Cóż, może kiedyś, na stare lata będę miał możliwość postawienia takiego starszego, pomodzenego STI, albo Evo. Tego bym chciał.
    CTR

Comment

• Zamieszczone przez Waldek. Zobacz posta
      Z tego co czytam to z tą skrzynią nie jest aż tak źle jak piszecie (ktoś już to napisał, najwięcej narzekają Ci co tego auta nie mają)
      No ja jeżdżę tym autem i zaczynam to kiepsko widzieć. A ze skrzyniami Hondy chyba jednak zawsze były problemy.

Comment

• Comment

• co Wy na to

Comment

• Dobre.
            Tego brakowało aby idealnie zgrać rewelacyjny silnik z przeniesieniem napędu.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• piękny, naprawdę

Comment

• Znowu typek skopał tyłek cuprze i nie tylko.

Comment

• to sobie poczynają, chyba za dobrze się sprzedaje

Comment

• Ale przecież to kosmetyczna korekta. W Polsce cennik też podszkoczył o kilka groszy

Comment

• W styczniu podrożał o 3500zł a teraz zdaje się o kolejne 600$ więc nie takie kilka groszy.

Comment

• Skoro się dobrze się sprzedaje, to byliby dziwni gdyby nie podnieśli ceny. 3500/154000 daje ok 2%

Comment

• Baseline podrożał o tyle samo więc to już więcej niż 2%, no i teraz kolejna podwyżka a chociażby wyposażenie się w żaden sposób nie zmienia,także strzyżenie owiec rozpoczęte.

Comment

• Wszystko niestety idzie w górę, limitowana Cupra kosztuje 182tys. Jak taki I30 N kosztuje pod 150, to przecież świat oszalał.

Comment

• Byłem na eventcie na torze.
                              CTRy 9 i 10 gen porobiły świetne czasy na tle innych aut, nawet te niemodyfikowane. (Kategoria FWD)

Byl jeden i30N i albo kierownik był dupa albo auto jest jednak słabe, bo nic ciekawego nie pokazało.
                              Jak zwykle Cupry calkiem ok, na krotkich pętlach szybsze ale na dłuzszych na torze zdecydowanie gorzej niż CTRy.
                              Duzo ludzi zaczyna jezdzic pomodzonymi Fiestami ST - auta zrobiły się dostępne cenowo jako uzywki i jest wysyp tych modeli.

Jedna 10tka z CZ kompletnie wybebeszona, z klatką, z mocą 380 KM objechała mnie w Sybarycie tak, że cisnąc do oporu (goniłem ją do upadłego) rozwaliłem sobie 2 opony i felgę
                              Wygrałem ale zabrakło umiejetności i znowu koszty

Ps. Kazdy właściciel CTR w kuluarach/pitcie gadał o skrzyni biegow.

Fotka z oficjalnej strony toru

Załączone pliki
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                                Ps. Kazdy właściciel CTR w kuluarach/pitcie gadał o skrzyni biegow.
                                Oczywiście dałeś im namiary na Wyszomirskiego?
                                PS. Piękny NSX...

Comment

Working...
                                X