Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez kayhyde Zobacz posta
    X mi sie nie podoba, STI tez nie i tak jest o wiele droższy niz FK2. RS brzydkie dla mnie.
    Z RS żartowałem. O ile skrzynie FK8 podlegają jakiejś tam naprawie, to niestety z silnikiem Foki ponoć nic się nie da zrobić poza wymianą...

Comment

• Sam myślałem o STI.
      Z wad - prawie żaden silnik sti nie pociągnie dluzej niz 150tys. Przebiegu. Uszczelka pod glowica, pekniety 4 tlok.
      Obecnie są istatnie egzemplarze sti, koniec produkcji.

Comment

• Sam myślałem o STI.
        Z wad - prawie żaden silnik sti nie pociągnie dluzej niz 150tys. Przebiegu. Uszczelka pod glowica, pekniety 4 tlok.
        Obecnie są istatnie egzemplarze sti, koniec produkcji, tak więc taktycznie sie kolego zastanów. ;-))

Comment

• Plotki mówią, że Subaru wymienia silniki nawet po gwaranacji, bo w sumie ich wina do której się przyznali. Ale to tylko plotki.

Anyway, nie ma co porównywać CTRa do STI - nie ten poziom cenowy, zarówno zakupu, jak i tym bardziej utrzymania.
          CTR

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
            Z RS żartowałem. O ile skrzynie FK8 podlegają jakiejś tam naprawie, to niestety z silnikiem Foki ponoć nic się nie da zrobić poza wymianą...
            Ja mam na myśli FK2 a nie FK8
            Last edited by kayhyde; 04-04-2018, 09:47.

Comment

• STi wcale nie jest drozsze w utrzymaniu bo niby dlaczego ma byc? Co do zakupu, na ta chwile nie wiem, widywalem prawie nowki sztuki w cenie lekko powyzej 150k. Tak, silnik 2.5 jest wadliwy, ale Hondy skrzynia wychodzi, ze tez, wiec co za roznica gdzie bedzie usterka. W STi przynajmniej nie zostaniesz objechany, Twoj Civic stroi stroga mine na swiatlach, a jak jest mokro objezdza Cie Punto. (been there, done that)

Comment

• A czy to jest takie ważne jak szybko ruszy się z świateł? Nigdy tego nie zrozumie. Ważniejsze jest jak auto zachowuje się na zakrętach, ile daje przyjemności z jazdy. Bardzo ważna jest masa auta bo to wpływa na prowadzenie, a tutaj CTR wygrywa. Z tego co czytam to z tą skrzynią nie jest aż tak źle jak piszecie (ktoś już to napisał, najwięcej narzekają Ci co tego auta nie mają)

Comment

• Zamieszczone przez Waldek. Zobacz posta
                  A czy to jest takie ważne jak szybko ruszy się z świateł?
                  Dla niektórych start spod świateł i objechanie wszystkich na rondzie jest synonimem auta sportowego. Nie wiedziałeś?

Comment

Dla niektórych start spod świateł i objechanie wszystkich na rondzie jest synonimem auta sportowego. Nie wiedziałeś?
                    No właśnie nie

Comment

• STI jest mniej wiecej 2 razy droższe w utrzymaniu. (stockowe)
                      STI niemodzone jest wolniejsze z rolki od CTR. Ze startu wiadomo, że objezdza CTRa...
                      STI modzone - o tutaj mozna by napisac książę. Dostepnośc części jest przeogromna, doświadczenie tunerow bardzo duże...
                      Mniej więcej od 400KM zaczyna sie zabawa...
                      4x4 jest warte kasy - bo dopiero 4x4 daj zabawę i efektywność w jednym.

CTR jest najlepszym dostępnym cenowo autem FWD. Kropka.
                      Nie ma sensu porownywac CTRa do aut 4x4, bo zawsze przegra...
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                        4x4 jest warte kasy - bo dopiero 4x4 daj zabawę i efektywność w jednym.
                        Nigdy nie jeździłem Subaru więc nie wiem jak się zachowuje, ale podejrzewam że jest cięższe więc co jest szybsze na zakrętach?

Comment

Niektorzy maja za soba wiecej wizyt na torze niz inni napisanych postow.

Comment

• Zamieszczone przez FanmarkiH Zobacz posta
                            Niektorzy maja za soba wiecej wizyt na torze niz inni napisanych postow.
                            Łuhu, mocne słowa jak na dwunastolatka . Może jeszcze zacznijcie się przechwalać który ma większego....kapcia ?

Comment

• Ja chociaz raz mialem do czynienia z czyms co ma naped na przod, nie wazy 2ton, ma ponad 200koni. Twarde, obnizone zawieszenie, szerokie opony o niskim profilu, szpere, komplet stabilizatorow i rozporek. A jakie sa Wasze doswiadczenia?
                              Last edited by Gość; 04-04-2018, 19:42.

Comment

• Z STI został fajnie brzmiący wydech, najzajebistszy napęd i legenda, szkoda. Aha jest do 100km/h szybsze od CTR-a, potem ma 22sek do 200km/h, CTR 18sek. CTR jest szybsze w kadych okolicznościach,tylko nie spod świateł i na śniegu, lodzie, przynajmniej na początku.
                                STI nie zwiększysz mocy bo skrzynia gdy zobaczy coś więcej niż 300KM pada jak snieg w zimie, do 330KM na seryjnych gratach, potem panewka się obróci. Koszt remontu 15tys. na kuciżnie.
                                Nie przeczę autko fajne, świetne, ale na dzisiejsze czasy za wolne, żeby moc podnieść trzeba włożyć z 30tys. żeby to wytrzymało trochę, jak na wstępie wydech, napęd i legenda pozostała - z wielkim BULEM to piszę, bo niewiele brakowało i bym pomykał nim mimo tych wad. STI jest zero/jedynkowe - albo kochasz albo nienawidzisz.
                                Aha, 230tys. to cena MY18, final edition.

Comment

Working...
                                X