Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co do ceny właśnie chciałem to napisać spekulanci wykupią wszystkie dostępne wersje GR i narzucą marżę.

Comment

• Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
      Co do ceny właśnie chciałem to napisać spekulanci wykupią wszystkie dostępne wersje GR i narzucą marżę.
      Rynek w USA dziala inaczej. Marza dealera jest doliczana do ceny producenta i jest widoczna dla klienta. Na ten moment FL5 chodzi w okolicy 70k$ uwzgledniajac tez podatki i inne oplaty. Ale samej marzy dealer potrafi dowalic i 20k$. Wiec tam nie ma flipperow odsprzedajacych miejsca w kolejce do dealera.

Comment

• Spokojnie, w USA nie ma durnych ograniczen i kar za emisje, naprodukuja i bedzie masowo dostepne za MRSP albo i z bonusami za jakies 2 lata. Maniacy moga sobie wywalac kase, ale z rozsadkiem wszystko w swoim czasie. Ja czekam na razie z utesknieniem na to az Vette Z06 zacznie realnie konkretnie zjezdzac z linii produkcyjnej i jej banka spekulacyjna peknie na tyle zeby mozna bylo sobie czekac na nia z rynku wtornego... no zobaczymy. Na razie moja żona sie tak napalila ostatnio na GT-Ra ze jak nie Vette to juz wiem czym to sie skonczy
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• GT-ra chyba ostatniego w PL sprzedali.

Comment

• Kolekcjonerskie egzemplarze wylapane w dobrym momencie maja potem najlepsze wtorne ceny spekulacyjne, takze dla dobrej inwestycji nic tylko go namierzyc w momencie przelamania krzywej pierwotnego spadku wartosci

Aczkokwiek ja kocham autami jezdzic, a kolekcjonerskie inwestycje to bardziej trzeba w garazu trzymac

Chociaz mojemu Civicowi z pierwszej dostawy do PL nie zaluje Zbyt genialny jest, by stac w garazu. Mimo jazdy na co dzien mociejszym Jagiem powroty do tej Hondy maja swoj niezaprzeczalny urok. I duzo mniej kolekcjonerska sztuka [emoji14]
            Last edited by Alix; 11-12-2022, 19:57.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Spekulacja w USA idzie na rekord, myślałem, że tam będzie mniejszy problem z dostępnością.
              Screenshot_20221211_212835_Facebook.jpg
              Civic 2014 lifestyle

Comment

• Witam w Nowym Roku.
                Taką wiadomość dostałem od znajomego Niemca :
                Tylko 137 sztuk powinno trafić do Niemiec w 2023 roku. Następnie zostaną rozlosowane wśród wszystkich wnioskodawców pod nadzorem notariusza.
                Przez tego gościa kupiłem auto, jest fanem Hondy ale cena nowego jest dla niego nie do zaakceptowania.
                Po świętach wracałem do Niemiec i na A4 spotkałem białego Type R na SK rejestracji, ciekawe czy to ktoś z forum.

Comment

• Może demówka z JKK

Comment

• Porównanie Typków X i XI

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• to jeszcze to - generalnie wychodzi na to, ze Civic nadaje się do hamowania

W przyspieszaniu dostaje oklep od konkurencji - z rolki, z zatrzymanego. Szybka skrzynia to wiadomo, ale ze z rolki FL5 nie jest w stanie nawiązać walki z 4x4 to troche dziwi

Comment

• Polecam rowniez:

. .

Comment

• W piątek byłem w Hondzie, miałem okazję pojeździć nowym Civic-em i zaskoczyło mnie jak to auto urosło. W środku jest dużo więcej miejsca. Nowy CTR może być ciekawym autem gdyby nie ta cena. Taka ciekawostka, nie będzie go w salonie i trzeba go zamówić w ciemno. Pytałem czy jakieś salony będą go mieć to facet powiedział że nie wie, ale te co zna to nie. Ale że samochody będą losowane to powiedział że wątpi żeby dla salonów starczyło. Jeżeli tak będzie naprawdę to jest to chyba jakiś żart. Ogólnie facet nie wypowiadał się dobrze o nowym CTR, powiedział że za drogi (w DE kosztuje 17 tyś więcej od FK8) i że Fk8 jest dużo fajniejszy (ale to oczywiście kwestia gustu)

Comment

• W Honda Gdańsk stoi w salonie niebieski CTR, z sześć tygodni temu słyszałem, że jest zarezerwowany, ale stoi do dzisiaj.
                            Civic 2014 lifestyle

Comment

• CTR-ów będzie w danym roku sprzedanych tyle, aby nie zaburzyć średniej 95 gramów CO2 w gamie. Będzie więcej elektrycznych wozideł sprzedanych, będzie więcej CTR-a. Wiadomo roztapiający się lodowiec już powoli zatopił umysły niektórym w obłąkanym.

Comment

• A tutaj ciekawe porównanie Fk8 i FL5

Zastanawiam się dlaczego nie ma polskich testów, tak jakby tego auta w Polsce nie było.

Comment

Working...
                                X