Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Miał ktoś okazje jeździć już XI i może powiedzieć, czy jakość wykonania jest taka jak w X, czy może coś się zmieniło. Kończy mi się leasing i nie wiem czy czekać na Type R, czy sobie już odpuścić?

Comment

• Wydawalo mi sie ze auta takie jak Type R kupuje sie przez perspektywe jak jezdza...
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Witam
        Dzisiaj w programie Auto Bild w Niemczech zobaczyłem test nowego Type R i oficjalna cena to 55 tyś euro! Ceny samochodów zaczynają się robić chore. Nawet dziennikarzowi który jeździł tym autem ciężko przeszło to przez gardło.

Comment

• Ceny odjechaly. Pl cena tez juz ogloszona. Srogo jest

Comment

• Kolega właśnie podesłał cennik
            IMG-20221130-WA0002.jpg
            Civic 2014 lifestyle

Comment

• nie-no-tyle-to-nie-wojny-samochodowe-tvn-turbo.jpg

ulalala
              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Właśnie miałem pisać, bo też znalazłem w necie takie ceny. W ciągu dwóch generacji cena poszła w górę o ponad 70%. 6 lat temu za najbogatszą wersję dałem 148 tyś, teraz cena zaczyna się od 244. Jakiś odpał.
                Pozdrawiam Czarodziej
                Mój Szogun

Comment

• W porownaniu z ostatnim cennikiem FK8 jest +35%

Comment

• Jeszcze nie tak dawno w granicach 60 tyś euro można było kupić BMW M2, lub Porsche cayman a teraz Type R dobija do tych cen. Gdy byłem niedawno w serwisie BMW oglądałem nowe samochody, zwykła 3-ka 1.8 z automatem zaczyna się od 38 tyś euro. Ceny nowych aut robią się naprawdę chore. W Niemczech zauważają to już nawet bardzo bogaci ludzie.
                    Last edited by Waldek.; 30-11-2022, 22:14.

Comment

• 116tys za tyle kupiłem nowego typka fk2 w lutym 2017r, czyli ponad 2 razy mniej niż dzisiaj! Masakra

Comment

• Jest już trochę testów tego samochodu i dziennikarze zachwycają się jak się prowadzi (ale tak jest zawsze w przypadku nowego modelu), interesujące jest to że mówią że hamulce wytrzymały cały dzień katowania na torze. W Fk8 niestety puchną. Nawet porównywali go do Porsche, do tej pory tylko te samochody wytrzymywały cały dzień na torze. Nawet jeżeli jest lepszy od Fk8 to w tej cenie można już kupić samochód tylno napędowy, może nie nowy ale wybór jest duży. Ale z ciekawości sprawdzę go na jeździe próbnej gdy się pojawi.
                        Last edited by Waldek.; 03-12-2022, 01:05.

Comment

• Ja mimo wszystko jeśli bym nie kupił 2020 to bym i tak kupił mimo ceny, pod względem doprecyzowania techniki i tak bije wszystko w tym zakresie budżetowym ale można mieć Fokę i zostanie na paliwo, tor i inne 70000 jak ujął to dziennikarz autokult. Ja nie jarami się infotainmentem czy wrażeniem dotyku premium, ma działać i już i tak jest w Type R

Comment

• GR Corolla 304 KM:

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Z ciekawości sprawdziłem jak to leci na wprost, napęd na 4 koła, przyzwoicie ale szału nie ma.
                              Civic 2014 lifestyle

Comment

• Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz posta
                                Z ciekawości sprawdziłem jak to leci na wprost, napęd na 4 koła, przyzwoicie ale szału nie ma.
                                https://zeperfs.com/en/match6700-7821-9810.htm
                                Bo to nie jest auto do latania na wprost chociaz ze wszystkich elementow ze startu zatrzymanego zje kazdego tajpa na sniadanie. Potem wyjda kwestie strat napedow i nizszej mocy.
                                Wystarczy zobaczyc ile jest yarkow na track dayach i tego typu imprezach.
                                Duzo częstszy gosc niz typery

A seoja droga to GR corolla to troche auto widmo. Chociaz cenowo jest sporo tansze w bazie od FL5, wersja ze szpera juz jest w cenie FL5 a jest tez wersja wyzej. Mysle, ze dealerzy beda narzucac kosmiczne marze.
                                Last edited by filipfm; 08-12-2022, 14:26.

Comment

Working...
                                X