To nam Honda wprowadziła emocje na forum. Niech już ten Xgen się pojawi w salonach, kto chce niech się przejedzie, kogo stać niech kupi a życie niech się toczy dalej jak dawniej.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Witam wszystkich! Z niecierpiwoscia rowniez czekam na pojawienie sie samochosow w salonach i mozliwosc obejrzenia na wlasne oczy.
Bardzo powaznie zastanawiam sie nad potencjalnym zakupem w ciagu roku i raczej celuje w sedana.
Czy wie moze ktos z Was w jakich kolorach beda dostepne nowe wersje i chetnie poznam wasze opinie w jaki kolor byscie celowali.
Wiem, ze to raczej beda subiektywne opinie ale wszelkie sugestie mile widziane
Pozdrawiam!
Comment
-
Zamieszczone przez lucki Zobacz postaWitam wszystkich! Z niecierpiwoscia rowniez czekam na pojawienie sie samochosow w salonach i mozliwosc obejrzenia na wlasne oczy.
Bardzo powaznie zastanawiam sie nad potencjalnym zakupem w ciagu roku i raczej celuje w sedana.
Czy wie moze ktos z Was w jakich kolorach beda dostepne nowe wersje i chetnie poznam wasze opinie w jaki kolor byscie celowali.
Wiem, ze to raczej beda subiektywne opinie ale wszelkie sugestie mile widziane
Pozdrawiam!
Paleta kolorów nie jest zbyt bogata:
1. Crystal Black Pearl,
2. Polished Metal Metallic,
3. White Orchid Peral,
4. Rallye Red,
5. Brilliant Sporty Blue Metallic,
6. Lunar Silver Metallic,
7. Sonic Grey Pearl
Z dużą dawką prawdopodobieństwa należy uznać, że nas paleta barw będzie podobna, o ile nie identyczna... Ogólnie większość szarości - 4 z 7... Mnie osobiście najbardziej podoba się Brilliant Sporty Blue Metallic... Wejdź sobie: https://www.honda.co.uk/cars/new/civ...al/colorpicker Można zobaczyć jak to wygląda na modelu auta...
Comment
-
Co hatcha masz wszystko powyżej, natomiast
Zamieszczone przez lucki Zobacz postaraczej celuje w sedana
https://automobiles.honda.com/civic-sedan (wejść w Exterior/Colors)
Aczkolwiek Honda ma swoją fabykę w USA dla sedanów i coupe, natomiast europejskie sedany będą z Turcji i paleta kolorów nadwozia i wykończenia wnętrza będzie się różnić, trzeba jeszcze chwilę poczekać na konfigurator dla EU - myślę, że będzie wkrótce. Co tu dużo gadać, najlepiej i tak kolor zobaczyć na aucie w realu. Kupiłem niby drugiego czarnego Civica hatcha, ale czerń 9gen jest inna niż 8gen także...............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postaHachimam, polski cennik jest znany już od grudnia...
Do 80tys złotych nie widzę żadnej alternatywy dla tego fajnego pojazdu. Za 120k szczerze sam bym się zastanawiał między ospałą Mazda 6 a takim Civickiem. Polecam się przejechać, bo na mnie zrobiła doskonałe wrażenie z jazdy.
Niestety, samochody drożeją, idą w górę, kiedyś Civic to była kwota 40-50k jak był Accord i Legend, tak samo u Toyoty Corolla jak była Camry. Kwoty idą w górę i taki pułap do 100k wygląda jak wygląda, chyba, że porównujemy używane marki...
Comment
-
Dziekuje za informacje w temacie kolorow!
Obecnie posiadam bordowego Civic'a i niebieskiego Jazz'a i myslalem o jakims nowym alternatywnym kolorze.
Przyznam jednak, ze nie jestem fanem szarosci. Czarny ladny ale obawiam sie, ze utrzymanie go w czystosci do latwych zadan nie nalezy :/
Zainteresowal mnie inny temat. Napisaliscie, ze sedany beda produkowane (sa produkowane) w Turcji. Czy nalezy sie obawiac ich jakosci w porownaniu z Anglikami?
Czy szefostwo Hondy nadzoruje produkcje na tyle, ze jest to czynnik pomijalny? Jakie sa wasze spostrzezenia / przemyslenia w tym temacie?
Comment
-
Zamieszczone przez lucki Zobacz postaZainteresowal mnie inny temat. Napisaliscie, ze sedany beda produkowane (sa produkowane) w Turcji. Czy nalezy sie obawiac ich jakosci w porownaniu z Anglikami?
Czy szefostwo Hondy nadzoruje produkcje na tyle, ze jest to czynnik pomijalny? Jakie sa wasze spostrzezenia / przemyslenia w tym temacie?
Kilka z brzegu, gdzie poruszaliśmy kwestię (w tym kontroli jakości angielskich hb/tourera):
Dzisiaj zauważyłem, że szpary między tylnymi lampami nie są równe. Wygląda to trochę tandetnie, ta z prawej wyraźnie bardziej odstaje od klapy. 20821 20822 Moje auto jest z 2013. Możecie sprawdzić czy w waszych również występuje ten problem? Zgłoszę w ASO na przeglądzie, ale obawiam się, że tak to już fabryka spasowała i za wiele nie da się z tym zrobić...
Drugi babol po odebraniu nówki z salonu, to złe spasowanie maski z prawym błotnikiem. Szczeliny są prawie równe, ale maska jest wyżej niż prawy błotnik o ok.3-4mm. Auto sprawdzałem miernik w salonie, więc raczej błędy przy montażu w fabryce. Dodatkowo delikatne luzy w masce jak się chwyci na środku i dźwignie do góry. Mieliście podobne przygody?
Witam. Postanowiłem sporządzić raport dotyczący usterkowości Hondy Civic IX 5D/Tourer/4D. Jako źródło wykorzystałem zasoby Naszego forum. Grupa reprezentacyjna jaką miałem do dyspozycji to auta użytkowników opisywane na Naszym forum. Przebiegi (jak na obecną chwilę) przekraczają w niektórych przypadkach 50kkm, jednak w większości jest to około 30kkm. Civic 5D/Tourer Silnik: - lekkie drgania na biegu jałowym (prawdopodobna przyczyna to włączona klimatyzacja w ciepłe dni) - drobne
Comment
-
Tureckie egzemplarze przynajmniej pod wzgledem statystycznym nie powinny byc gorsze.Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
-
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postaSedany produkowane w Turcji mogą mieć nieco gorsze wyposażenie, jak i gorsze materiały wykończeniowe. Wynika to z 2 faktów. 1) W Europie zachodniej sedany kompaktowe się praktycznie nie sprzedają, często w ogóle nawet nie są oferowane przez Hondę na poszczególnych rynkach jak Francja czy UK. Rynki byłych demoludów, bałkany, afryka, gdzie sedany cieszą się wzięciem, są mniej wymagające. 2) Produkcja w Turcji jest obłożona dodatkowymi podatkami jako import spoza UE. Także jeśli cena finalna hatchbacka z UK i sedana ma być podobna, na czymś producent musi "oszczędzić".
Comment
-
W teorii może chcą wypełnić chociaz cześć dziury po Accordzie?............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Z moich obserwacji różnice są
Wersje tureckie mają gorzej wyglądające plastiki choć nie wiem jak one znoszą próbę czasu. Natomiast w nagrodę dostajemy bardziej dokładny montaż. Oczywiście jest to ocena subiektywna na podstawie Civica IX I Aurisa/Corolli.
Comment
-
Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz postaPierwsze samochody przyjechały do Polski, teraz muszą trafić do salonów i rejestracja, najpóźniej w następnym tygodniu będą
Comment
Comment