Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• i3 waży 1195kg i zaledwie 170KM zapewnia mu 7,2sek. do setki... i ma spore aku, bo o zasięgu aż do 190km. Moja żona to by go ładowała najwyżej raz na tydzień, a nie codziennie, dla Nas mógłby być 4x mniejszy... To jest tylko 100kg więcej niż Fiesta ST, ale za to lepiej rozłożonych (baterie w podłodze) i to RWD. Zamiast pudełka dać atrakcyjne nadwozie, mniejszą baterię dla mniejszej masy i ceny i... do tego sama zmiana znaczka z BMW na Forda spowoduje spadek ceny o 1/3
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Okey, masą się zgadzam, pewnie rzeczywista będzie ok 1250-1300, ale jak oglądałem testy to jeszcze nikt tych 190 na ladowaniu nie przejechał, zrywy w mieście i klima pewnie z połowę go skroca, co i tak jest swietne, a tam liczy się moment, ale jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać na elektryki które będą miały 500km zasięgu i kosztowac tyle co kompakty dzisiaj

Comment

• Niemniej jednak te czasy coraz bliżej....
        www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• A to na pewno... ale zbliżają się

Tymczasem... w 01.2017 sprzedaż C-HR wyprzedziła sprzedaż Aurisa Hmm i co się najlepiej sprzedaje? Nie najlepsze, nie najpraktyczniejsze, nie najlepiej jeżdżące, nie najsensowniejsze, nie rozsądnie wycenione... tylko to, co najlepiej wypromowane i ładne! Bogaci ci Polacy się zrobili - chyba w sumie dobrze... Marketing Toyoty powinien mieć zafundowane pół roku na Bahamach bez limitu % Mistrzostwo świata sprzedać masie ludzi generalnie z grubsza to samo co w Aurisie 1,5x drożej

Hondo, a co z twoim marketingiem? Pije na umór z żałości zamiast na Bahamach? Wchodzi nowy Civic i co? Kawałka reklamy nie widziałem, a C-HR już rzygam bo jest na każdym rogu... Czemu nie ma dostępnych HR-V? Czemu nie mają turbobenzyny ani hybrydy? Czemu Jazz od 16 lat nie zrobił ani kroku do przodu? Gdzie jest Accord? Gdzie Insight plugin czy lifestylowe S660? Robienie jaj z klientów wersją bez klimy i radia w cenniku... naprawdę? Do roboty!!! Wszystko co trzeba macie, tylko nic z tego nie wykorzystujecie
          Last edited by Alix; 01-03-2017, 21:14.
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            Nie mówię, że to się prowadzi zwrotnie jak rzeczona Fiesta ST, ale przyznaj Glosima, że dużo lepiej od "szczudlaka", co? I to pod każdym względem
            No C klasa z 9g jezdzi wysmienicie i o wiele lepiej niz CRV ale kosztuje troche wiecej. Choc moze przy porownywalnej mocy wcale duzej roznicy nie bedzie.
            No ale tak czy tak, jak na szczudlaka mi sie zawsze CRV fajnie jezdziło. No a praktycznosc to pierwsza liga. Miejsca w kazdej czesci auta pod dostatkiem.
            Z Hond, po latach do tego doszedłem, ze to najlepsze auto jakie Honda wyprodukowała, pomijajac wersje sportowe

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            kolega Glosima mimo, że chwali CR-V to jednak wybrał Merca C
            Ale za kazdym razem jak mam okazje to sobie wsiadam do CRVki
            Nie kupiłem bo by mnie paliwo zjadło - za duzo autostradami jezdze zeby SUV mi sie sprawdzil...a tego najbardziej nienawidze w samochodach: płacenia za paliwo !
            Last edited by Alix; 01-03-2017, 22:22.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
              praktycznosc to pierwsza liga. Miejsca w kazdej czesci auta pod dostatkiem.
              To na pewno. Świetny, przemyślany, wygodny van dla dużej rodziny zabierającej na wyjazdy dużo bagaży albo nawet przyczepę - w przebraniu SUVa żeby się lepiej sprzedawać

Ale zawsze powtarzałem żonie, że nie możemy mieć więcej dzieci bo jazdy vanem nie zdzierżę
              . .

Comment

• Fakt autobusów w wersji sport nie ma.Nawet smax ma w tej materii kilka mankamentów
                www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Panowie, w sumie nigdy nie siedziałem w C klasie...tylko w CLS jeździłem, dlatego chciałem zapytać jak wg Was z miejscem z tyłu w C? Porównując np. do Civica? Duża przepaść? Czy raczej nie? Bo w CLS z miejscem na głowę z tyłu było niestety tragicznie..przy moich skromnych 177 cm wzrostu musiałem siedzieć w mało wygodnej pozycji albo zapierać się głową w podsufitkę..

Comment

• Skoro już tak piszemy o wszystkim z braku wieści o nowym Civicu to zapytam - jakie macie opinie o automatach w BMW? Ja praktycznie nie jeździłem automatem więc nie mam porównania. Szybkie to w miarę w odniesieniu do innych? Na jakieś krótkie porównanie czy opinię mogę liczyć?
                    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• automaty w bmw są jedne z najlepszych.. robi je firma ZF (8 biegowa), zresztą to samo Honda wsadziła do CR-V... alfa giulia me też to chyba, mnie się ta skrzynia bardzo podoba...
                      drążek jest połączony tylko kablem więc nie ma mowy o żadnych szarpnięciach czy łupnięciach przy wachlowaniu...
                      w starszych modelach była skrzynia steptronic, 6 biegowa, miałem ją w bmw i też złego słowa nie mogę powiedzieć, w mini siedzi chyba do tej pory, odchodząc powoli na rzecz 8 biegówki

Comment

• A spalanie w porównaniu do manuala podobne? W serii 1 i 3 są te 8 biegowe?
                        CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                          Panowie, w sumie nigdy nie siedziałem w C klasie...tylko w CLS jeździłem, dlatego chciałem zapytać jak wg Was z miejscem z tyłu w C? Porównując np. do Civica? Duża przepaść?
                          W C klasie kombi jest duzo wiecej miejsca.
                          Zreszta w Civicu masz rozstaw osi niecałe 2,6m a w Mercu ponad 2,8m
                          W Civicu najbardziej przeszkadza brak miejsca na stopy (bo bak zabiera miejsce pod fotelem).
                          Wysokość dachu bez zarzutu - sedan jest zapewne gorszy w tym względzie.

Kanapa w Marcu ma na pewno dłuższe siedzisko. Czuc lepsze podparcie ud.
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• A spalanie w porównaniu do manuala podobne? W serii 1 i 3 są te 8 biegowe?
                            teraz w każdym nowym modelu są 8b, ale w kilku letnich mogą być 6b steptronic, zależy od roku i modelu, łatwo poznać bo 8b ma taki drążek a la jotstick..
                            spalanie to nie wiem, podobnie chyba, teraz np. w dsg podają, że spalanie jest mniejsze niż w manualu

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                              dłuższe siedzisko. Czuć lepsze podparcie ud.
                              Zemsta Japończyków, krótkie siedziska, szczególnie wysokie osoby mają problem. Hondy wszystkie tak mają, oprócz CTR-a

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                                W C klasie kombi jest duzo wiecej miejsca.
                                Zreszta w Civicu masz rozstaw osi niecałe 2,6m a w Mercu ponad 2,8m
                                W Civicu najbardziej przeszkadza brak miejsca na stopy (bo bak zabiera miejsce pod fotelem).
                                Wysokość dachu bez zarzutu - sedan jest zapewne gorszy w tym względzie.

Kanapa w Marcu ma na pewno dłuższe siedzisko. Czuc lepsze podparcie ud.
                                Dziękuję Glosima. Właśnie sedan mnie zastanawia, bo w BMW 3 w kombi poprzedniej generacji również siedziałem głową w suficie.. A Audi A4 również poprzedniej gen też nie ma za wiele miejsca z tyłu.. Dlatego zastanawia mnie jak wypada C klasa pod tym względem . Możliwe, że w sedanie z powodu głowy tylko osoby/dzieci mniej niż 170 cm ?

Comment

Working...
                                X