Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja jadę dzisiaj albo jutro zobaczyć, czekam na wasze opinie wrażenia plusy minusy itp...

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
      Ja jadę dzisiaj albo jutro zobaczyć, czekam na wasze opinie wrażenia plusy minusy itp...
      jeśli mi handlowiec z Honda Plaza potwierdzi, że będzie jutro dostępny do obejrzenia (czekam na telefon od niego) to pojadę jutro do salonu, obejrzę i postaram się zrobić krótką sesję zdjęciową..nie omieszkam również opisać swoich wrażeń...

edit...
      Marku - niestety ostudzę Twoje emocje (moje również ) - prawdą jest, że auta dotarły dziś do Honda Plaza, ale z informacji, jakie uzyskałem od handlowca na 99% chłopaki nie wyrobią się na jutro z przygotowaniem auta do wystawienia na salon... w grę wchodzi początek przyszłego tygodnia... jazdy próbne zaczną się od środy bądź czwartku... ja osobiście zapisałem się na następną sobotę... w pierwszej kolejności dostępny będzie 1.5 turbo z CVT...
      Last edited by Daro31; 03-03-2017, 11:58.

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
        jeśli mi handlowiec z Honda Plaza potwierdzi, że będzie jutro dostępny do obejrzenia (czekam na telefon od niego) to pojadę jutro do salonu, obejrzę i postaram się zrobić krótką sesję zdjęciową..nie omieszkam również opisać swoich wrażeń...

edit...
        Marku - niestety ostudzę Twoje emocje (moje również ) - prawdą jest, że auta dotarły dziś do Honda Plaza, ale z informacji, jakie uzyskałem od handlowca na 99% chłopaki nie wyrobią się na jutro z przygotowaniem auta do wystawienia na salon... w grę wchodzi początek przyszłego tygodnia... jazdy próbne zaczną się od środy bądź czwartku... ja osobiście zapisałem się na następną sobotę... w pierwszej kolejności dostępny będzie 1.5 turbo z CVT...
        Ja miałem przed chwilą telefon z Honda Plaza, że faktycznie dzisiaj dotarły, ale do obejrzenia będą dostępne dopiero w poniedziałek. Nie zdziwił bym się gdyby było w niedziele już wstawiane do salonu, ale ja i tak dopiero w poniedziałek podjadę.

Comment

• Z widzenia to już tutaj Glosima przedstawił super dokładną dokumentację zdjęciową z jesieni z pokazów premierowych, ja pierwszy raz w salonie macalem auto juz w 11.2015 (USA) i fotki też dawałem - wszyscy czekamy chyba bardziej na wrażenia z jazdy [emoji14]
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Oglądaliście Panowie to ?

Comment

• Wszystkie rzeczy są tu wrzucane po 3 razy, nikomu chyba nie chce się dokładnie ogarnąć tematu zanim cokolwiek wrzuci...

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta

edit...
                Widocznie Panowie w Kato szybciej działają , ja jadę do Katowic, Honda Plaza mnie poinformowała że w weekend można zobaczyć

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                  Widocznie Panowie w Kato szybciej działają , ja jadę do Katowic, Honda Plaza mnie poinformowała że w weekend można zobaczyć
                  to zmienia postać rzeczy
                  ja generalnie obok warszawskiej Honda Plaza i tak będę jutro przejeżdżał w drodze do centrum handlowego, więc być może zajadę tam na moment - spróbuję naciągnąć handlowca, aby choć na chwilę mi pokazał ten samochód...

Comment

• Honda Plaza pokazała fotki civica z salonu na fb

Comment

• Jednak można już od jutra oglądać X'tki w Honda Plaza - chłopaki jak widać się spięli i przygotowali je na weekend... ja jutro się wybieram
                      Poniżej link z Honda Plaza z filmikiem z prezentacją modeli, jakie przyjechały na Malowniczą:
                      Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

w salonie prezentowany będzie chyba prestige z CVT, ale jak widać z filmiku przyjechało ok. 6-7 aut w różnych kolorach, w tym i sport plus, także będzie okazja zobaczyć wersję ze skórą i klasyczną...

Comment

• w JKK też już są:
                        16991684_1389306704475053_6491916519659632413_o.jpg

Comment

• Byłem, oglądałem, macałem....
                          Środek i skóra naprawdę super, niestety z zew jak dla mnie szału nie ma...
                          Chromowane klamki zew i te plastikowe wloty przód i tył to masakra...
                          Szmaciane fotele faktycznie strasznie dziwne w dotyku, robią wrażenie taniości materiału...w IX o niebo lepiej...
                          Jak dla mnie to tylko wersja sport/sport plus ale ze skórą, a takiej wersji chyba nie ma...

Comment

• Jest pakiet premium ze skórzanymi siedzeniami za 5tyś, ale tylko do wersji Prestige 1.0. Executive 1.5 Cvt może być fajnym autem, ale cena 115tyś zabija. Accorda VIII w 2015 w wersji Lifestyle/Executive można było kupić 15-20tyś zł taniej

Comment

• Wiecie może coś więcej o sedanie? Najbardziej interesuje mnie kiedy polski odział hondy wreszcie udostępni możliwość zamawiania bowiem jakby nie było samochód w połowie maja ma być w salonach i zamówić jeszcze nie można.
                              W zasadzie im dłużej czekam na możliwość zamawiania to mam większe wątpliwości czy aby jeszcze brać pod uwagę Civica i powodem nie jest cena tylko niesamowite olewanie klienta przez polski odział o dilerach nie wspominając.

Comment

• byłem, widziałem i mam mieszane uczucia
                                W Honda Plaza w Warszawie dostępna do oglądania jest:
                                20170304_131335.jpg
                                wersja Prestige z CVT... niestety jedynie do oglądania - nie dane mi było zapoznać się ani z systemem multimedialnym, ani zobaczyć jak prezentuje się oświetlenie itd... w ogóle byłem dziś niemile zaskoczony obsługą w salonie - nie bardzo ktoś się mną zainteresował pomimo faktu, iż dobre pół godziny kręciłem się wokół auta... więcej się dowiem za tydzień mam nadzieję w czasie jazdy próbnej...
                                Auta widziałem po raz pierwszy live - wskażę jedynie, co mi się nie podoba osobiście, resztę traktujcie, że uznałem za ok (ewentualnie ujdzie):
                                1. OBRZYDLIWY, powtarzam OKROPNY kolor prezentowanego auta, co potwierdzała każda osoba, która razem ze mną oglądała auto - prezentowany model jest w kolorze Sonic Grey - z wyglądu taki MDŁY JASNO NIEBIESKI... nie wiem kto decydował w Honda Plaza - ale auto w tym kolorze moim zdaniem nie powinno trafić na pierwszy rzut do salonu,
                                2. Roletka - Panowie - to rzeczywiście badziew, jak wszyscy się spodziewali... ani to funkcjonalne ani praktyczne ani trwałe będzie...Spójrzcie proszę jak wygląda na krawędzi po kilku godzinach kontaktu z klientami:
                                20170304_131444.jpg
                                Zdjęcie i tak tego nie oddaje...Gnieść będzie się to na potęgę... nawet sprzedawcy nie kryją, cytuję: "rzeczywiście, dziwne to jest"... mnie osobiście bardziej interesuje Sedan, gdzie tego badziewia nie będzie, ale posiadacze HB będą ją przeklinać, oj będą...
                                3. Jakość plastików - przepraszam, że przeklnę siarczyście, ale k.rwa mać, jakościowo identyczne jak w Yarisie mojej żony, tyle, że to auto dwukrotnie tańsze było... a tu taki czarny jak ja to nazywam "gruboziarnisty" plastik...Szczerze, w IX dużo ładniejszy... Niestety ten plastik siedzi mi w głowie najbardziej i naprawdę mnie wkurzył - trochę Dacią jedzie ... A propos - oglądałem później również chwilkę Sport Plus'a na placu w salonie i wg mnie osobiście nie ma tragedii, jeśli chodzi o jakość materiałów na siedzeniach - nie popieram hejtu, jaki tu się przewinął w tym temacie - mnie pasuje - może inaczej - "ujdzie"...
                                4. "Dziwne" w kontakcie przyciski na kierownicy do obsługi multimediów, tempomatu itd. - są z prześwitującego plastiku... w dotyku sprawiają wrażenie jakby za miesiąc miały odpaść - może przesadzam, ale tak nieco tandetnie to wygląda i są w odczuciu
                                20170304_132651.jpg
                                i to tyle, co mi się nie podoba z grubych rzeczy - oczywiście nie jechałem, nie słyszałem silnika, nawet nie widziałem włączonej konsoli, radia - czyli za przeproszeniem g..wno jeszcze wiem o aucie Większy pogląd o aucie wyrobię sobie za tydzień w czasie jazdy próbnej.. pomimo wad, które wyszczególniłem na górze ogólnie jednak auto mi się podoba i póki co plusy przeważają na minusami... czekam jednak na sedana

Comment

Working...
                                X