Zamiast wywalać tą kasę na hybrydę Aurisa to może lepiej poczekać na tego mocnego Yarisa? 210 kucy brzmi obiecująco, a cena pewnie będzie podobna do Aurisa Hybrid
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaJak dla mnie te 90 tys pln za Niro czy Aurisa hybryde to absolutny max.
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaTak czy inaczej kupowanie kompakta powyzej 90k pln jest dla mnie bez sensu. I to juz nie ma znaczenia jakiego.
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaszpanerskie CHR - design jest odważny i auto ma sens moim zdaniem
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postama być/jest usportowiony YarisKiedy Honda na to wpadnie...?
Zamieszczone przez Radon Zobacz postaNie rozumiem zachwytów nad technologią Toyoty. To com xrobili koreańczycy i jak to opakowali plus układ jezdny jest o niebo lepszy niż ten z tojtoja. Jak ktoś chce hybrydę to od koreańców!!!!!!!!!! Przy tym jak piszesz, dobrze wyposażony Ioniq to naprawdę solidny kawałek prawie-premium auta w stosunku do totalnie plastik-fantastik Priusa z wyjącą skrzynią i zawieszeniem nie połączonym za bardzo z kołami. Cóż, podobnie jak z C-HR - Toyota to jednak teraz głównie forma i agresywny marketing, a co do treści to...
Zamieszczone przez Radon Zobacz postaCR-V z tym dieslem 1.6 to nie jest fajne autoJechaliście nowym CR-V? Dalej się prowadzi jak tak średnio jak poprzednicy czy coś w końcu poprawili? Bo miał być tż trochę odchudzony z nadwagi wreszcie...
Last edited by Alix; 01-03-2017, 17:34.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaJechaliście nowym CR-V? Dalej się prowadzi jak tak średnio jak poprzednicy czy coś w końcu poprawili? Bo miał być tż trochę odchudzony z nadwagi wreszcie...
To naprawde fajne auto, tylko nie nalezy od niego oczekiwac zwinnosci Fiesty ST czy 208 GTI.
Sadzasz dupsko na duzym, wygodnym fotelu, patrzysz na innych z góry i jedziesz
Tak samo jest z hybrydami. Siadasz, cisza, wygoda...miła, spokojna, relaksacyjna jazda. Z bardzo fajna responsywnoscia na dodanie gazu.
Moze sie juz zestarzałem ale w ostatnich latach czerpie radość z płynnej jazdy. Bez szarpania, wyprzedzania i cisnięcia do odcięcia na kaźdym biegu
Przynajmniej w ruchu ulicznym...bo jak wyjadę na tor to hulaj dusza, piekła nie ma...komplet opon w weekend idzie jak nicCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Mój ojczym ma cr-v z 2015 roku, materiały w środku lepiej spasowane niż w civicu o podobnej fakturze ( na górnej części deski materiał jest twardszy niż w civicu), silnik 2,0 vtec-lepiej wyciszony niż civic 1,8 ix, do 140 dynamika zupełnie wystarczająca ( trochę gorzej niż civic 1,8 ), nawet elastyczność jest niezła, na autostradzie... to suv. Natomiast całkiem fajnie się prowadzi, jest dosyć sztywny i jak na takie gabaryty przyzwoicie wpasowuje się w zakręty, spalanie w cyklu mieszanym 8,5-9 litrów czyli +1,5litra niż civic 1,8. Miejsca pełno, mnie coś nie spasowała tylna kanapa ( za bardzo odchylony zagłowek ), w civicu dużo lepsza, nie wspominając o accordzie 08-15.
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaTo naprawde fajne auto, tylko nie nalezy od niego oczekiwac zwinnosci Fiesty ST czy 208 GTI.
Sadzasz dupsko na duzym, wygodnym fotelu, patrzysz na innych z góry i jedziesz) Z kolei jak spuszczasz fotel niżej to robi się mało fizjologicznie. Za to wczoraj kolega odebrał E220d w mięciutkiej pachnącej świeżością skórze i to się nazywa płynąć. Booooooooooosko. Z tego się nie chce wysiadać, w domu przed TV takiego legowiska nie mam...
............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Oj tam jak brytyjska szkoła mawia, gentlemani o pieniądzach nie dyskutująAle powiedzmy, że w klasie C w cenie CR-V w dieslu dostajesz całkiem sporo z tego
W każdym razie dużo więcej niż w CR-V, od prowadzenia zaczynając. Nie mówię, że to się prowadzi zwrotnie jak rzeczona Fiesta ST, ale przyznaj Glosima, że dużo lepiej od "szczudlaka", co? I to pod każdym względem.
............................C I V I C
.
.
Comment
-
Crv fajnie jeździ, multum miejsca, elastyczny silnik, automat. Z silnikiem 1.6 160km całkiem dynamiczny, 2.0 ujdzie. Miliony ludzi się nie moga mylić, taki Passat wśród Suv, chyba ma największa sprzedaż w tym segmencie. Szkoda, że Honda przygotowując jego nową odsłonę nic nie zmieniła, niby nowy model, a tak naprawdę większy lifting. O tym pisałem porównując Hondę do Toyoty, nic nowego, dziadowato to wygląda u Hondy. Śmiejecie sie z takiego CHR, ale to Hondy pomysł na małego Suv-a jest śmieszy. Jak Accord VIII wchodził prawie 10 lat temu to na dzień dobry miał silniki 200km benzyna i 180km diesel, teraz najmocniejsza benzyna w Hondzie ma 185km, a diesel 160km. Wiem, wiem, że turbo burbo, niutonometry i takie tak, ale kunie to kunie
Comment
-
Nie mówię, że to się prowadzi zwrotnie jak rzeczona Fiesta ST...Last edited by Arpuc; 01-03-2017, 19:31.Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaMiliony ludzi się nie moga mylić, taki Passat wśród SuvJa wolę swój CTR, kolega Glosima mimo, że chwali CR-V to jednak wybrał Merca C, shredded po przymiarce do CR-V kupił jednak Talismana i jest jak widzisz bardzo zadowolony - wszyscy mogliśmy mieć suto wyposażone CR-V jak te miliony wybierają a jednak...
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaWiem, wiem, że turbo burbo, niutonometry i takie tak, ale kunie to kunie
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta3-cylindrowy! Konkretnie 1.5 mocy 180-200KM.Last edited by Alix; 01-03-2017, 20:20.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaA ile taki Merc kosztuje? 250 ? 300 ?
Comment
-
Fiestę ST to by lepiej zrobili chociaż w opcji elektryczną. Przy tej masie 200-konny elektryk miałby tak gigantyczny momentCzerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
Comment