Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ten pakiet Orange Line całkiem spoko wygląda - ale cena kompletu kół tak bez sensu, że aż szkoda komentować... Ciekawe, czy będzie możliwość zakupu samych spoilerów i nakładek na lusterka bez kół? Bo jeśli nie to chyba nie doczekamy się takiego auta na polskich drogach :-)

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
      Jeden dealer wystawił HONDA CIVIC 5D 1.5 VTEC TURBO CVT 182 KM 2017 PRESTIGE +
      PAKIET ORANGE LINE:
      - przedni spoiler zderzaka 1.372 zł BRUTTO
      - tylni spoiler zderzaka 1.499 zł BRUTTO
      - boczne spoilery 2.110 zł BRUTTO
      - lusterka w kolorze ORANGE 686 zł BRUTTO
      - koła 18” Hexia 11.458 zł BRUTTO

CENA SAMOCHODU Z PROMOCYJNYM PAKIETEM 127 000 BRUTTO

siksłem szczególnie z ceną kół...ciekawe czy chociaż standardowe dorzuca...
      cenę przemilczę...

[ATTACH=CONFIG]33908[/ATTACH]
      Jezuu, co oni zrobili temu samochodowi W tej stylizacji może konkurować z jakimś Nissanem Juke'iem.
      Biorąc pod uwagę, że za 85k można obecnie nabyć Golfa 7 1.4 TST 150KM Highline z pakietem R-line, siedzeniami Ergoactive, bi-ksenonami TOP i wszystkim co tylko może przyjść do głowy nie wiem jak bardzo trzeba kochać Hondę, żeby zapłacić ponad 40k więcej za tak "wystylizowanego" Civica.

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
        Sonic Grey jest rzeczywiście obrzydliwy... Honda Plaza rzuciła go jako pierwszego do salonu w tym lakierze - naprawdę niedobrze mu w tym kolorze :-) chociaż to kwestia gustu - tydzień temu sprzedawca mówił, że auto było już sprzedane bo kupujący stwierdził, cytuję: "kolor jest oryginalny" :-)

a porównanie do tego garnka jest ze wszech miar trafne - naprawdę tak to wygląda - bez połysku, jak emaliowany
        Ot właśnie - kwestia gustu.
        Nienawidzę szarych aut i nieważne czy ciemne czy jasne czy jeszcze jakieś inne (srebrne, antracytowe, grafitowe) - jak jest to jakikolwiek odcień szarości to jest to paskudne.

Ale właśnie ten Sonic Grey w 10-gen to jest jedyny szary kolor jaki uważam, że wygląda na aucie bardzo ładnie .... Zaraz po moim po ulubionym niebieskim, to mógłby być drugi kolor w jakim bym chciał to auto.
        Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
        Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

• Dałbym te 127000,ale jest jeden warunek 2.0T 230ps
          to byś przepłacił bo jeszcze niedawno wisiał nowy, biały type r za 128 tys...

Comment

to byś przepłacił bo jeszcze niedawno wisiał nowy, biały type r za 128 tys...
            pewnie dalej wisi - stoi biedaczysko przy wjeździe do Honda Plaza jakby krzycząc: "weź mnie"
            Tak poważnie - cena niższa ze względu na rocznik - 2015, przebieg bodajże 7.200

Comment

• pewnie dalej wisi - stoi biedaczysko przy wjeździe do Honda Plaza jakby krzycząc: "weź mnie"
              Tak poważnie - cena niższa ze względu na rocznik - 2015, przebieg bodajże 7.200
              Daro, czytaj uważnie, pisałem o nowym z 2016, stał w Gliwicach chyba, a nie o tym z Honda Plaza z przelotem 7200km...
              Dziwi mnie, że dużo type r z rocznika 2016 dalej stoi z katalogowymi cenami 146 (+2500 lakier)
              w Hondzie pracują wyjątkowi optymiści...

Comment

Daro, czytaj uważnie, pisałem o nowym z 2016, stał w Gliwicach chyba, a nie o tym z Honda Plaza z przelotem 7200km...
                Dziwi mnie, że dużo type r z rocznika 2016 dalej stoi z katalogowymi cenami 146 (+2500 lakier)
                w Hondzie pracują wyjątkowi optymiści...
                ok - przepraszam, nie doczytałem...
                tamten też jest biały i tyle samo kosztuje

Comment

• A powiem wam ciekawą historię mam znajomego(bardzo bogaty i kontrowersyjny gość),i on inwestując kasę w wiele dziedzin wymyślił sobie ( kto bogatemu zabroni)źe co jakiś czas kupi sobie jakieś auto i postawi w swoim magazynie,z myślą źe za ileś tam lat nabiorą wartości.
                  Tych aut ma juź kilkanaście, w tym właśnie dwa TypeR (2015r),z ciekawszych aut ma BMW M3 to z V8 i M5 V10.

Comment

• Dziś przed pracą wpadłem do salonu, (wcześniej oglądałem tylko czerwoną) i stał piękny czarny(wiem wiem brudzi się) ale to nic ,kolor mam już wybrany, na pewno będzie to czarny sport +, mam 187 wzr. usiadłem z tyłu w wersji bez szklanego dachu i miejsca nad głową miałem jeszcze na pięść także nie jest źle,muszę jeszcze usiąść z tyłu bez szklanego dla porównania ale i tak moje dzieci do 185cm w 4-5 lat nie urosną także dach przeszkadzać nie będzie w porównaniu do wersji bez.W sobotę najprawdopodobniej jazda próbna niestety w cvt a kupuję manuala.Ktoś tu pisał że Connecta nie da się złamać jak w IX ale gdzieś na forum USA czytałem że już dawno sobie z tym poradzili.

Comment

• Tych aut ma juź kilkanaście, w tym właśnie dwa TypeR (2015r),z ciekawszych aut ma BMW M3 to z V8 i M5 V10.
                      mogę mu je przepalać raz w tyg

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                        Tych aut ma juź kilkanaście, w tym właśnie dwa TypeR (2015r),z ciekawszych aut ma BMW M3 to z V8 i M5 V10.
                        Nie było go przypadkiem w "Zawodowych handlarzach" w weekend w TVN Turbo?

Comment

• Ten z TVN to handlarz,a ten mój znajomy to pasjonat,fanatyk ma dwie spore firmy a te auta to jego jak mówi zabezpieczenie emerytury

Comment

• Nie mówcie, ten pakiet Orange pomijając cenę chociaż fajnie spójnie wygląda. A czy się podoba, to kwestia gustu.Juke bez pakietu stylistycznego też wygląda bardzo słabo....
                            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
                              Nie mówcie, ten pakiet Orange pomijając cenę chociaż fajnie spójnie wygląda. A czy się podoba, to kwestia gustu.Juke bez pakietu stylistycznego też wygląda bardzo słabo....
                              Mi się najbardziej podobała wersja z zielonymi elementami: LQwZAhAMWwQQEB8MAF1XRFJBRkRGShocCwcTSAcXAg0dG0hCRldNGBUTXB4dGx9YIxUqACgEOFc=.jpg

Moja

Comment

- koła 18” Hexia 11.458 zł BRUTTO
                                Cena jak z kosmosu. ZTCP te fele kosztują w okolicy 1600 zł/szt (przynajmniej taka cene kojarze z Honda Plaza) wiec liczac na okraglo, 4 opony musialyby kosztowac 6 tys.
                                Na wolnym rynku opony premium typu Continental ContiSportContact 3 mozna kupic za 4,5 tys (ale sa tez oferty ponizej 3 tys). Michelin PILOT SPORT CUP 2 za 3,6tys. i to tylko patrzac na opony premium (ciekawe jakie sa zalozone na tych felach w ofercie, bo w tym rozmiarze markowych opon w przedziale 2-2,5 tys jest sporo). Sporo zostaje w kieszeni A i felgi pewnie mozna kupic ciut taniej jakby ponegocjowac albo sprobowac w jakims alternatywnym zrodle z czesciami OEM

Comment

Working...
                                X