Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
    Panowie wczoraj wieczorem odebrałem Białą Strzałę
    Czyżby salon JKK na Rzepakowej w Katowicach ? Byłem tam wczoraj na przeglądzie gwarancyjnym antykorozyjnym i przy okazji też pooglądałem sobie X-ki. Stała jedna biała przygotowana do wyjazdu, bez tablic.
    Nie byłem na jeździe próbnej, ale kilka spostrzeżeń mam:
    1. Tapicerka w Sport+ faktycznie wygląda tanio, ale wg sprzedawcy jest mocna.
    2. Roletka w bagażniku wygląda biednie, ale sprawdzi się jak ktoś wozi często rzeczy po dach.
    3. Brak wajchy hamulca ręcznego umożliwił zrobienie mega schowka pod podłokietnikiem, naprawdę jest bardzo duży !
    4. Schowek przed pasażerem wydaje się mniejszy niż w IX gen. i gorzej się zamyka.
    5. Miejsca z tyłu nad głową jest tyle samo co w IX gen.
    6. Jakość montażu oceniam lepiej niż w IX gen., nic nie trzeszczy przy naciskaniu, ani szarpaniu za uchwyty w drzwiach.
    7. Siedzenia z tyłu składają się na równi z podłogą, ale powierzchnia nie jest pozioma i płaska jak w IX.

Podobno sprzedali już 10 X-tek i mają zamówienia na kolejne !

Comment

• Co do spasowania CTRa X to nie robiłbym z tego tematu na obecnym etapie. Mamy do czynienia z egzemplarzem przedseryjnym, wiele elementów może być jeszcze poprawionych. Nie wykluczone, że elementy plastikowe zderzaków, ospojlerowania itp nie pochodzą jeszcze z form, tylko mamy do czynienia z ręczną "rzeźbą".
      Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
      Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• No tak, w takich przedprodukcyjnych egzemplarzach pewne niedostatki pewnie są...

BTW tak się wszyscy mijacie w salonach Hondy forumowicze drodzy, załóżcie jakieś ramki na tablicę forumowe czy coś podobnego (czerwona róża za wycieraczką jak wolicie ) i nie będziecie się mijać
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez diamento Zobacz posta
          Mam już katalogi, jak ktoś chce to mogę wrzucić ale chyba są już w necie.
          Będę wdzięczny jeśli wrzucisz, jeszcze dzisiaj gdy dzwoniłem do dwóch salonów mówili mi, że nic o sedanie nie wiedzą.

Comment

• diamento - jeśli masz katalogi dla sedana to wrzuć proszę - na oficjalnej stronie póki co o sedanie cisza

Comment

• A coś w tym temacie wiadomo?

Last edited by Alix; 19-03-2017, 07:35.
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Marvin22b Zobacz posta
                Co do skrzyni.. jest ok... ale coś mi w trakcie jazdy nie pasowało... jak wróciłem do swojej to moim zdaniem...w IX pracuje ... lepiej (krótszy skok) ... dziwne ale lepiej mi sie miesza biegami...
                Miałem podobne odczucia po swojej jeździe. Szczegolnie z włączaniem 2 biegu musialem bardzo cofać rękę do tyłu. Wg. Mnie skrzynia w IX jest bardziej precyzyjna.
                Last edited by hondtom9; 19-03-2017, 07:52.
                Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

• Kurcze, Civic Tourer w wersji X niestety nie wyglada dobrze. Linia boczna jest słaba w porównaniu do IX.

Comment

• Też byłem dziś oglądać, jestem chyba jedynym, komu ta roletka bardzo się podoba - te ciężkie półki składane na dwie i rolety zawsze mnie denerwowały i chowałem je w piwnicy :P
                    Ogólnie auto na żywo może się podobać, myślę, że mankamenty jak plaster miodu zostawiono na facelifting ;-)

Z ciekawostek to jest teraz leasing 102.5% na nowego Civika, na 2 lata.
                    Last edited by ozzymir; 19-03-2017, 11:34.

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                      Co do spasowania CTRa X to nie robiłbym z tego tematu na obecnym etapie. Mamy do czynienia z egzemplarzem przedseryjnym, wiele elementów może być jeszcze poprawionych. Nie wykluczone, że elementy plastikowe zderzaków, ospojlerowania itp nie pochodzą jeszcze z form, tylko mamy do czynienia z ręczną "rzeźbą".
                      Niestety, spasowanie wspólnych części nadwozia jest takie samo w wersjach Prestige, Sport+ oraz Executive które były również wystawione.

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                        diamento - to potwierdzony news? w Honda Plaza upierali się tydzień temu, że sedan ma być dostępny dopiero w sierpniu...
                        Mi handlowiec z Plazy mówił o KILKU tygodniach. Maj, początek czerwca. Pewnie sami niewiele wiedzą.

Comment

• Przyspieszenie 0-100 i jazda po autostradzie.

Comment

• Po czipsie na 220 km 7.0 może pęknie
                            Swoją drogą takie cla 200 184 km z automatem robi 7.0

Comment

• Amerykańce robią z tego silnika 1.5T 49 KM i 79 Nm więcej zwykłym jakimś ECU chipem czy czymś podobnym. Turbo w końcu to się da. No ale jak wychodzi z tego Civic wyglądający tak jak wygląda Sport plus i do tego ma 231 KM to się robi ciekawie już...

@Burton Takie CLA pewnie na hamowni ma ze 200 KM w seri
                              Last edited by STi; 19-03-2017, 13:15.

Comment

• Zamieszczone przez STi Zobacz posta
                                Swoją drogą takie cla 200 184 km z automatem robi 7.0
                                Raczej CLA 220 niestety. 2.0T / 184 to jest i to jest ta przewaga. Natomiast CLA 200 to 1.6T / 156 i ma w papierach 8.2, czyli z grubsza to co Civic. Cóż, Nm się kłaniają...
                                . .

Comment

Working...
                                X