251 litrów bagażnika to poniżej klasowej średniej dla segmentu B a co dopiero B plus. Fabia ma 300 litrów... Przy 458 litrów + dodatkowe 100 pod Magic Seatsami w HR-V to śmiech na sali. A to przecież bezpośrednia konkurencja...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Nie wiem jakie wy zakupy robicie.Ja tam bym spokojnie się spokojnie z zakupami załadował do Juka. To jest auto miejskie i jako takie super się sprawdza moim zdaniem. Było już w wątku, że ludzie różnie się pakują, jedni czteroosobową rodziną jechali nad morze na wakacje maluchem, innym miejsca zabraknie w Crv.
Comment
-
Co do pakietu Orange to przykład takowego aftermarketowo do A6 by PG Performance:
............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaNie wiem jakie wy zakupy robicie.Ja tam bym spokojnie się spokojnie z zakupami załadował do Juka. To jest auto miejskie i jako takie super się sprawdza moim zdaniem. Było już w wątku, że ludzie różnie się pakują, jedni czteroosobową rodziną jechali nad morze na wakacje maluchem, innym miejsca zabraknie w Crv.
Są tacy którym potrzeba te 190KM w topowej wersji Juka, a innej grupie wystarcza dynamika tego to co oferuje HRV. Temu też nie można zaprzeczyć.
Pakowność Juke'a jednak wywołała u mnie spontaniczny wybuch śmiechu. Ludzie o których wspomniałem włożyli do bagażnika wózek parasolkę, kilka butelek napojów, jakieś 2-3 siatki i nie mogli dopiąć bagażnika. To nie jest normalne.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
W sumie w Swifcie mamy 211 litrów... [emoji14] Na zakupy jakoś starcza, choć większe to faktycznie średnio. Ale za to auto jest bardzo krótkie, zwrotne i kosztowało 37tys. jako nowe w salonie i przede wszystkim 2gie w rodzinie - to jest różnica. Juke kosztuje 2x tyle i ludzie miewają często miejskie Suviki właśnie jako jedyne auto. I o ile HR-V, Vitara, czy nawet od biedy CX-3 daja rade, to Juke już może być tylko jako to drugie...............................C I V I C
.
.
Comment
-
Hej. Honda Plaza zaproponowała mi coś takiego przy zakupie nowej X:
IMG_0220.jpgIMG_0219.jpg
Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czy to w ogóle ma sens? Czy raczej rzeczywiste koszty przeglądów/eksploatacji są mniejsze/porównywalne do takiego pakietu?
Zastanawiam się czy branie takiego pakieciku ma sens.
Dużo tych przeglądów w ciągu tych 3 lat jest? (w sumie do 60 tys km max)
Comment
-
Dla mnie Juke to auto dużych aglomeracji. Drogi u nas w miastach takie sobie, miejsc parkingowych mało i małe. Juke wszędzie wjedzie, krawężniki mu niestraszne, mało miejsca zajmuje, łatwiej z góry widać jak się parkuje. Dużo ludzi mieszka na obrzeżach aglomeracji, a tam wiadomo jakie drogi, jakiś deszczyk, śnieg popada, Polska to nie Californiai takie waruny 7-8 miesięcy w roku
Łatowiej sie wsiada, wysiada z takiego auta. Juke jako jedyne auto w rodzinie? Hmmmm..... Znam ludzi, którzy mają podobne pierdzidełka do kręcenie się wokół komina, a jak dalej to samolot, pociąg, wygodniej, bezpieczniej, w przeważające większości taniej i szybciej. Widać, że jest ciąg na takie auta, vide sprzedaż Toyoty CHR. To nie jest głupota jak myślą niektórzy, ale wygoda i kalkulacja. Zbyt "szerokie" macie podejście do tego typu aut. Sporo osób porusza się tylko po mieście, albo niewielkiej odległości od niego , niektórzy chcą się poruszać ładniej (CHR), inni z pieprzem jak 190km w Juke, w Hondzie niestety nie ma , ani jednego, ani drugiego.
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postabyt "szerokie" macie podejście do tego typu aut. Sporo osób porusza się tylko po mieście, albo niewielkiej odległości od niegoLast edited by Grzechu; 08-04-2017, 13:53.
Comment
-
Jaki koszt takiego pakietu?
Ja płacę za przechowanie opon 100 zł, wymiana z wyważeniem 120 zł , jak się trafi promocja to 60 zł. Wydatek 2 razy do roku.
Przy przebiegu 29 tyś wymiana klocków hamulcowych przednich ok 250 zł plus 120 zł wymiana - przy okazji przeglądu rocznego.
Wymiana gumek wycieraczek ok 60 zł.
Musisz sobie przekalkulować.Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Zapomnij, nonsensowne sumy. W życiu nie wydasz tyle kasy przez 3 lata / 60tys. km na obsługę tego auta.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz postaJaki koszt takiego pakietu?
Ja płacę za przechowanie opon 100 zł, wymiana z wyważeniem 120 zł , jak się trafi promocja to 60 zł. Wydatek 2 razy do roku.
Przy przebiegu 29 tyś wymiana klocków hamulcowych przednich ok 250 zł plus 120 zł wymiana - przy okazji przeglądu rocznego.
Wymiana gumek wycieraczek ok 60 zł.
Musisz sobie przekalkulować.Last edited by ozzymir; 08-04-2017, 15:31.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaW sumie w Swifcie mamy 211 litrów... [emoji14] Na zakupy jakoś starcza, choć większe to faktycznie średnio. Ale za to auto jest bardzo krótkie, zwrotne i kosztowało 37tys. jako nowe w salonie.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Last edited by Alix; 08-04-2017, 16:18.............................C I V I C
.
.
Comment
Comment