Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 251 litrów bagażnika to poniżej klasowej średniej dla segmentu B a co dopiero B plus. Fabia ma 300 litrów... Przy 458 litrów + dodatkowe 100 pod Magic Seatsami w HR-V to śmiech na sali. A to przecież bezpośrednia konkurencja...
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Nie wiem jakie wy zakupy robicie. Ja tam bym spokojnie się spokojnie z zakupami załadował do Juka. To jest auto miejskie i jako takie super się sprawdza moim zdaniem. Było już w wątku, że ludzie różnie się pakują, jedni czteroosobową rodziną jechali nad morze na wakacje maluchem, innym miejsca zabraknie w Crv.

Comment

• Co do pakietu Orange to przykład takowego aftermarketowo do A6 by PG Performance:

. .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
          Nie wiem jakie wy zakupy robicie. Ja tam bym spokojnie się spokojnie z zakupami załadował do Juka. To jest auto miejskie i jako takie super się sprawdza moim zdaniem. Było już w wątku, że ludzie różnie się pakują, jedni czteroosobową rodziną jechali nad morze na wakacje maluchem, innym miejsca zabraknie w Crv.
          Ty dasz radę się upchać a inni nie za bardzo. Tych innych jest mniemam większość, bo to auto na prawdę oferuje bardzo niewiele i chociaż byś chciał zaginać czasoprzestrzeń to tego nie zmienisz. Po roku księgowa z mojej roboty się go pozbyła bo jak sama przyznała - kupowała oczami a później żałowała bo "auto do niczego".
          Są tacy którym potrzeba te 190KM w topowej wersji Juka, a innej grupie wystarcza dynamika tego to co oferuje HRV. Temu też nie można zaprzeczyć.
          Pakowność Juke'a jednak wywołała u mnie spontaniczny wybuch śmiechu. Ludzie o których wspomniałem włożyli do bagażnika wózek parasolkę, kilka butelek napojów, jakieś 2-3 siatki i nie mogli dopiąć bagażnika. To nie jest normalne.
          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• W sumie w Swifcie mamy 211 litrów... [emoji14] Na zakupy jakoś starcza, choć większe to faktycznie średnio. Ale za to auto jest bardzo krótkie, zwrotne i kosztowało 37tys. jako nowe w salonie i przede wszystkim 2gie w rodzinie - to jest różnica. Juke kosztuje 2x tyle i ludzie miewają często miejskie Suviki właśnie jako jedyne auto. I o ile HR-V, Vitara, czy nawet od biedy CX-3 daja rade, to Juke już może być tylko jako to drugie...
            . .

Comment

• Hej. Honda Plaza zaproponowała mi coś takiego przy zakupie nowej X:
              IMG_0220.jpgIMG_0219.jpg

Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czy to w ogóle ma sens? Czy raczej rzeczywiste koszty przeglądów/eksploatacji są mniejsze/porównywalne do takiego pakietu?

Zastanawiam się czy branie takiego pakieciku ma sens.

Dużo tych przeglądów w ciągu tych 3 lat jest? (w sumie do 60 tys km max)

Comment

• Dla mnie Juke to auto dużych aglomeracji. Drogi u nas w miastach takie sobie, miejsc parkingowych mało i małe. Juke wszędzie wjedzie, krawężniki mu niestraszne, mało miejsca zajmuje, łatwiej z góry widać jak się parkuje. Dużo ludzi mieszka na obrzeżach aglomeracji, a tam wiadomo jakie drogi, jakiś deszczyk, śnieg popada, Polska to nie California i takie waruny 7-8 miesięcy w roku Łatowiej sie wsiada, wysiada z takiego auta. Juke jako jedyne auto w rodzinie? Hmmmm..... Znam ludzi, którzy mają podobne pierdzidełka do kręcenie się wokół komina, a jak dalej to samolot, pociąg, wygodniej, bezpieczniej, w przeważające większości taniej i szybciej. Widać, że jest ciąg na takie auta, vide sprzedaż Toyoty CHR. To nie jest głupota jak myślą niektórzy, ale wygoda i kalkulacja. Zbyt "szerokie" macie podejście do tego typu aut. Sporo osób porusza się tylko po mieście, albo niewielkiej odległości od niego , niektórzy chcą się poruszać ładniej (CHR), inni z pieprzem jak 190km w Juke, w Hondzie niestety nie ma , ani jednego, ani drugiego.

Comment

• Ja dzisiaj pooglądałem Type-R sąsiada i niestety felgi ma w stanie opłakanym (dużo odkształceń, wgnieceń, odprysków), opony też popękane - odrywają się kawałki na każdej. Jednak Honda nie przemyślała tego do końca.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                    byt "szerokie" macie podejście do tego typu aut. Sporo osób porusza się tylko po mieście, albo niewielkiej odległości od niego
                    Zazwyczaj tak jest, ale raz na rok czy dwa razy w roku, sporo osób wyjeżdża całą rodziną na wakacje.. i wtedy z małym bagażnikiem robi się duuuży problem... (oczywiście mowa tu jak ktoś ma jedno auto do wszystkiego ) sam tego doświadczałem przez parę lat mając wcześniej tylko Corsę C... Teraz mając Civca IX jestem, pod tym względem, bardzo zadowolony, przez mały bagażnik skreśliłem np. Mazdę 3.
                    Last edited by Grzechu; 08-04-2017, 13:53.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Jaki koszt takiego pakietu?

Ja płacę za przechowanie opon 100 zł, wymiana z wyważeniem 120 zł , jak się trafi promocja to 60 zł. Wydatek 2 razy do roku.
                      Przy przebiegu 29 tyś wymiana klocków hamulcowych przednich ok 250 zł plus 120 zł wymiana - przy okazji przeglądu rocznego.
                      Wymiana gumek wycieraczek ok 60 zł.

Musisz sobie przekalkulować.
                      Civic 2014 lifestyle

Comment

• Ah. Myślałem, że podałem.
                        W przypadku civic 1.5 mt, 3 lata:
                        5900 - podstawowy
                        9800 - premium

Comment

• Zapomnij, nonsensowne sumy. W życiu nie wydasz tyle kasy przez 3 lata / 60tys. km na obsługę tego auta.
                          . .

Comment

• Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz posta
                            Jaki koszt takiego pakietu?

Ja płacę za przechowanie opon 100 zł, wymiana z wyważeniem 120 zł , jak się trafi promocja to 60 zł. Wydatek 2 razy do roku.
                            Przy przebiegu 29 tyś wymiana klocków hamulcowych przednich ok 250 zł plus 120 zł wymiana - przy okazji przeglądu rocznego.
                            Wymiana gumek wycieraczek ok 60 zł.

Musisz sobie przekalkulować.
                            U mnie w ASO Hondy: 60zł przechowanie kół, 80zł wymiana z wyważeniem (całe koła, opon pewnie też 120), wymiana gum wycieraczek ~35zł.
                            Last edited by ozzymir; 08-04-2017, 15:31.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                              W sumie w Swifcie mamy 211 litrów... [emoji14] Na zakupy jakoś starcza, choć większe to faktycznie średnio. Ale za to auto jest bardzo krótkie, zwrotne i kosztowało 37tys. jako nowe w salonie.
                              No to takie ceny to już historia - wczoraj pojawił się cennik nowego Swifta. Widać że wszyscy chcą coś ugrać na tym że Polacy ruszyli do salonów po nowe auta.
                              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• No dobra, ale to wciąż nie to co Suviki B klasy...

Samochody Suzuki - cała oferta. Premiery! Najnowsze generacje docenionych modeli. Poznaj je wszystkie! Znajdź auto dla siebie i spraw sobie nowe cztery kółka.

Aczkolwiek faktycznie z cenami pojechali, szczególnie w przypadku 1.0T...
                                Last edited by Alix; 08-04-2017, 16:18.
                                . .

Comment

Working...
                                X