Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Właśnie skonfigurowałem Astrę z tym silnikiem pod siebie...i wyszło mi.........117 940
    ale do kupienia za 85

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
      ale do kupienia za 85
      To możliwe?
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• No i co z czym porównujecie przy tej Astrze w kwestii ceny? Odpowiednikiem Civica 1,5T jest jednak bardziej Astra 1,4T 150KM - faktycznie ma 30 kucy mniej ale 5NM więcej i czasy do setki podobne.
        CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• No cóż jeden kupi Civica ,drugi kupi Astrę czy innego i30 i za zaoszczędzone pieniądze pojedzie na wakacje a jak już wróci pusty z wakacji to będzie z zazdrością spoglądał na X gena ze swojego wozidła i zastanawiał się czy ta Grecja była tego warta...

Comment

• podobno niektórzy wytargali 18-20% rabatu, ja osobiście nie sprawdzałem...
            ale astra mi nie podchodzi, civic fajniejszy

Kamyk83ag dobrze pisze, jak już kupować to coś z czego będziemy zadowoleni...lepiej dłużej poczekać i kupić to co nam się naprawdę podoba
            Last edited by Burton; 17-03-2017, 10:46.

Comment

• Zamieszczone przez KAMYK83AG Zobacz posta
              No cóż jeden kupi Civica ,drugi kupi Astrę czy innego i30 i za zaoszczędzone pieniądze pojedzie na wakacje a jak już wróci pusty z wakacji to będzie z zazdrością spoglądał na X gena ze swojego wozidła i zastanawiał się czy ta Grecja była tego warta...
              Z zazdrością to bym spoglądał na BMW M3 albo M5... ale nie na Civa X.. oczywiście co się komu podoba.. ale za to kierujący w Civc X spoglądał by tylko z tyłu na taką Astrę 1,6T 200KM

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
              podobno niektórzy wytargali 18-20% rabatu, ja osobiście nie sprawdzałem...
              No właśnie.. aż ciężko uwierzyć
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              Coś na temat olejów..

Comment

• No ja tak mam jak patrzę na BMW serii 7 - chyba sprzedam dom bo nie był tego wart...
                CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Ja tak patrzę na kolegi 911 Turbo S... ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo cieszyć sie moim całkiem fajnym Civikiem, za którym też zawsze głowę obroce...
                  Last edited by Alix; 17-03-2017, 11:01.
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                    U Nas co by nie powiedzieć duży i ciężki Accord też za dobrze nie skończył, prawda...?
                    Accordy wyginal ciasnotą wnętrza, niepraktycznoscią (kombi 430l bagaznika ) i oferta silnikowa. Nie wspomne o kiszeniu 8 gena bez nastepcy zdecydowanie za dlugo, przez co konkurencja odjechala jeszcze bardziej.
                    W PL dodatkowo problemem bylo to, ze sensownie jezdzace silniki mialy powyzej 2 litrow co odbijalo sie na cenie.

Comment

• Type R IX mi się osobiście podoba i myślę, że jest warte swojej ceny.. w przeciwieństwie do X. Tak mi się wydaje.. ale tak jak pisałem pójdę na jazdę próbną, obejrzę to auto i może inaczej będę myślał.. albo i nie
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                        podobno niektórzy wytargali 18-20% rabatu, ja osobiście nie sprawdzałem...
                        Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                        No właśnie.. aż ciężko uwierzyć
                        Czy ciężko w to uwierzyć czy nie 20% rabatu + ? % dla dealera i wychodzi nam cena za którą trudno zrobić coś niezawodnego. Może tu tkwi problem wysokiej ceny X-a, może właściciele Civa zapłacą więcej i będą się cieszyć jazdą a reszta dołoży zaoszczędzone 20% w serwisie ? a i przy sprzedaży kilka % na + dla X trzeba doliczyć bo mniej straci na wartości. Suma sumarum może się okazać że koszty całościowe wyjdą bardzo podobne.

Comment

• w Subaru mówią, że sprzedają samochody a nie rabaty

są różnie strategię, niektórzy jak opel czy citroen zawyżają cenniki żeby dać duży rabat, inni jak Honda, Subaru, Suzuki dają od razu ceny praktycznie transakcyjne...
                          problem, że ludzie tak są już przyzwyczajeni do rabatów, że ciężko coś sprzedać w normalnej cenie...

Comment

• Przy obecnych cenach i dodatkowo możliwości złapania potestówki Type R jest baaaaardzo wart swojej ceny, biorąc pod uwagę nie tylko osiągi, ale wyposażenie i co sobą reprezentuje. Nastepca na pewno będzie droższy i to może być srogo droższy. Jak realizować marzenie o szybkiej Hondzie to teraz i nie ma co porównywać tu Civica 1.5 czy narzekać, że wolny bo to nie ra liga. Zasadniczo Type R ma poza adaptacyjnym tempomatem i szklanym dachem (dla mnie będącym wadą) wszystko to co topowy Civic X, także jak kogoś stać dołożyć to brać póki są! Nadwozie wręcz praktyczniejsze i nawet bagażnik dachowy normalny bez kombinacji podchodzi...
                            ............................C I V I C
                            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                            . .
                            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                              A kiedy golf 7 miał premierę ? W 2012? Bo nie pamiętam do końca...to tak jakbyś porównywał przeskok cenowy Civica VIII i IX, też chyba nie był jakiś ogromny? Chociaż nie wiem, bo nie sprawdzałem nigdy cen VIII, bo mi się nie podobała..
                              Ale co ma do tego data premiery? Piszę,że różnica cenowa między poszczególnymi generacjami jest niewielka w przypadku vw,podobnie teraz gdy mieliśmy lift 7 generacji.Następna generacja tez jestem pewien,że będzie w zbliżonej cenie do poprzednika.Honda niestety z x zaszalała.Jedyna wymówka to fakt,że trochę urosła.Natomiast jeśli chodzi o jakość spasowania,materiałów i wykończenia itp to te dwa koncerny dzieli przepaść,pominąwszy oczywiście silniki i skrzynie.Te ostatnie w vw to tragedia.Stąd też moja decyzja o zakupie hr-v.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                Przy obecnych cenach i dodatkowo możliwości złapania potestówki Type R jest baaaaardzo wart swojej ceny, biorąc pod uwagę nie tylko osiągi, ale wyposażenie i co sobą reprezentuje. Nastepca na pewno będzie droższy i to może być srogo droższy. Jak realizować marzenie o szybkiej Hondzie to teraz i nie ma co porównywać tu Civica 1.5 czy narzekać, że wolny bo to nie ra liga. Zasadniczo Type R ma poza adaptacyjnym tempomatem i szklanym dachem (dla mnie będącym wadą) wszystko to co topowy Civic X, także jak kogoś stać dołożyć to brać póki są! Nadwozie wręcz praktyczniejsze i nawet bagażnik dachowy normalny bez kombinacji podchodzi...
                                Dobrze gada dać mu wódki
                                W taj chwili gdybym szukał auta to bez wahania był dołożył tę dosłownie kilka tys i w pełni cieszył się jazdą R bo za podobną kasę daje duuuuużo więcej niż moim zdaniem za drogi X .

Comment

Working...
                                X