rzeczywiście - tak spojrzałem jeszcze raz w specyfikację - i o tylnych światłach ledowych cisza... wynika więc, że tył to klasyczne żarówki... ciekawe... pewnie psie oszczędności... będzie co dodawać przy lifcie...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
No ale widać że jechał na dziennych więc z tyłu się nie palą światła które są ledowe. Światła stop to żarówki.
Wysłane z mojego D6603przy użyciu Tapatalka
Last edited by malina84; 05-03-2017, 14:05.
Comment
-
Swatła tylne w technologii LED są na pozycyjnych i 3światło. Stop, kierunki, przeciwmgielne są na zwykłych żarówkach. Pewnie będzie lift i będą full LED. Chyba Insignia też tak miała że na poczatku byly zarowki a pozniej LED. Ale moge sie mylic. Z tego co czytałem na forum US sedan jako 3 swiatlo stop ma żarówkę. To już przegiecie dla mnie.Last edited by Blinky; 05-03-2017, 14:09.
Comment
-
Moze zamiast słabych niestety wrażeń to szybka scenka..
Do salonu wchodzi Klient.
Sprzedawca się wita i mówi z dumą, że mają nowego Civica.
K podchodzi i mówi "ale piękny!".
S stoi z niewyraźną miną "yyy to nie ten. To tamten."
K "Teeen? Chyba Pan żartuje"
S "Może niech Pan wsiądzie i zobaczy"
K zobaczył, obejrzał i wsiadł...do IX.
S pyta "ale co, nie podoba się Panu nowy?"
K "Siedzę w tym, który mi się podoba. Dziękuję, ale porozmawiajmy o tym"
Comment
-
Jak byłem na premierze w D&D to taki starszy klient też się z pewną niepewnością przesiadal raz do IX raz do X i pytal się czy ten X to naprawdę ten nowy...?............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Są różni klienci, mają różne możliwości co do cen zakupu,może po prostu liczy na dobry rabat IX GEN w stosunku do o wiele wiekszej ceny X gen. Mi akurat bardziej podoba się X gen. Co do tej roletki - mi akurat ten patent bardzo się podoba. Jezdzilem czesto sedanami i jedyna rzecza ktora byla czasem na tyle to husteczki. A tutaj jak chcesz cos przewiezc wyzszego po prostu ja zwijasz, a nie zastanawiasz gdzie wsadzic zdemontowana półkę. Dla mnie to plus. Zobaczymy jak z użytkowaniem jej po czasie. Ja narazie nie wieszał bym na niej psów.
Comment
-
2017, Foka kombi 1,5T 150 KM, - znalezione w necie przed chwilą.
W zasadzie wychodzi jak Civic (cena na koncu) no ale rabat powala...
Titanium:
- Klimatyzacja dwustrefowa z automatyczną regulacją temperatury (DEATC)
- Radioodtwarzacz CD/MP3 z Ford SYNC 3 zawiera: kolorowy wyświetlacz dotykowy 8”,
zestaw głośnomówiący z Bluetooth i rozbudowaną funkcją sterowania głosem oraz funkcją wzywania pomocy, 6 głośników, gniazda: 2xUSB, AUX-IN, zdalne sterowanie
- 4.2” kolorowy wyświetlacz między zegarami
- Przycisk rozrusznika Ford Power
- Podgrzewana przednia szyba (Quickclear) oraz podgrzewane dysze spryskiwaczy
- Tempomat z regulowanym ogranicznikiem prędkości
- Elektrycznie sterowane szyby przednich i tylnych drzwi
- Fotel kierowcy z regulacją odcinka lędzwiowego
- Konsola centralna Premium z przesuwanym podłokietnikiem
- Oświetlenie wnętrza diodami LED z elementami nastrojowego oświetlenia
- Tylna kanapa ze składanym podłokietnikiem
- Górna krata wlotu powietrza w kolorze czarnym, z chromowanym obramowaniem i wykończeniem
- Aluminiowe nakładki na progi przednich drzwi z logo „Ford”
- Welurowe dywaniki z przodu i z tyłu (dostałem też gratis gumowe)
- Poduszki powietrzne: czołowe dla kierowcy i pasażera
- Poduszki powietrzne: boczne dla kierowcy i pasażera
- Boczne kurtyny powietrzne
- Układ przeciwblokujący (ABS) z elektronicznym systemem podziału siły hamowania (EBD)
- Elektroniczny układ stabilizacji toru jazdy (ESP) z układem kontroli trakcji (TA)
- Układ wspomagania awaryjnego hamowania (EBA) oraz układ poprawiający stabilność na zakrętach (TVC)
- Układ ułatwiający ruszanie na wzniesieniach (HSA)
- Wspomaganie kierownicy elektryczne
I do tego pakiety:
Pakiet Titanium NAVI
- system nawigacji satelitarnej CD/SD z Ford SYNC 3 (kolorowy wyświetlacz dotykowy 8", AppLink, TMC (informacja o ruchu drogowym), zestaw głośnomówiący z Bluetooth® i rozbudowaną funkcją sterowania głosem w języku polskim oraz funkcją wzywania pomocy, 6 głośników, gniazda: 2xUSB, zdalne sterowanie na kierownicy, mapy Europy z widokiem 3D, menu tekstowe i komunikaty głosowe nawigacji w języku polskim (ICFA8));
- Active Park Assist (system wspomagający wykonanie manewrów parkowania równoległego i prostopadłego oraz wyjazdu z równoległego miejsca parkingowego; zawiera czujniki parkowania z przodu i z tyłu);
- kamera ułatwiająca parkowanie tyłem;
- reflektory automatyczne (włączające się automatycznie w zależności od poziomu natężenia światła; zawierają: automatycznie sterowane wycieraczki z czujnikiem deszczu, automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne, funkcję wyłączania świateł z opóźnieniem)
Pakiet Design 1
- dodatkowo przyciemniane szyby w tylnej części nadwozia, światła do jazdy dziennej w technologii
LED, tylne światła w technologii LED
Lakier specjalny Mica Shadow Black
Koło dojazdowe
W sumie wyszło po rabacie niecałe 80k PLN, a katalogowo 97,5k PLN.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postabez szklanego dachu...
No właśnie... w przyzwoitej cenie 1.5T (właśnie typu 80k) szło by myślę lepiej dobrze!............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
To jest to o czym pisałem w kontekście "nowego" CRV i i Toyoty. , Honda obecnie produkuje, nastawia się na produkcję zachowawczych, dziadowatych dupowozów. Też uważam, że wiecej jaja miałoby IX gen z 1.5t, X pomimo tych filtrów hepa, "połamanego" pod różnymi kątami nadwozia wygląda mniej nowatorsko, świeżo niż stare IX. Pisałem już o tym dziesiąt stron temu, był wywiad z angielskim dyrektorem Hondy po wycofaniu Accorda i on mówił jaka jest strategia Hondy na UE. Z Hondy obecnie to fajne jest CTR, chociaż też uważam, że jakościowo to tam Honda po bandzie jedzie, tak jak w tym dowcipie z lakierem na HondachObecne CTR jest fajnie pomyślane, cwano
, nie wiem, czy da się taki myk powtórzyć z CTR X.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaw przyzwoitej cenie 1.5T (właśnie typu 80k) szło by myślę lepiej dobrze!
Przy obecnej cenie 100k zł człowiek już jednak oczekuje jakiegoś poziomu wykończenia.
Comment
-
W ubiegłym roku gdy byłem na pokazie Xgena zobaczylem HB jeszcze przed salonem i pomyślałem jakie fajne auto. Potem go wprowadzono do środka, stanął między IX genami i zrobiło się dziwnie bo nie prezentował się już tak fajnie, wizualnie nie miał żadnej przewagi nad swym starszym bratem. Teraz widzę że nie tylko ja miałem takie wrażenie. Ale nie martwcie się - IX gen zostanie niebawem wyprzedany i nowa generacja nie będzie musiała już konkurować ze starszym modelem o tytuł mistera salonu.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Zamieszczone przez martin Zobacz postaNo i za taką cenę to już można przymknąć oko na pewne pierdoły w stylu jakość plastików czy wykończenie bagażnika.
Przy obecnej cenie 100k zł człowiek już jednak oczekuje jakiegoś poziomu wykończenia.
Comment
Comment