Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tak, to niezła cena jak za przyciemnienie, felgi i opony, ale mogli dac trochę lepsze niż Falkeny. Czyli wygląda na to, że zaplacilismy bardzo podobnie, tylko Ty za Elegance, a ja za Lifestyle (tylko mam sam Connect, bez +). Jeżeli nie jeździsz w nocy to nie zauważasz, to prawda. Ale nie żartuj z tą Porszawką, bo to inna liga .

Lifestyle był w polifcie w 2015 roku i na początku 2016. Jeszcze na allegro jest kilka sztuk do wzięcia w niezłych cenach .

Comment

• Co do tego i30 kombi to rozmawiałem w salonie i powiedzieli źe przynajmniej na razie nie ma co liczyć na wìększe rabaty ale mimo to 1.4T 140ps kombi w niezłym wypasie będzie do wyjęcia poniżej 80000zł.

Comment

• To może być fajna alternatywa dla amatorów kombi o dynamiczniejszym designie. Nie mówiąc o tym, że możliwości transportowe zapowiadają się co najmniej bardzo dobrze (600 l bagażnika + 600 kg udźwigu). Jeszcze w połączeniu z 1.6 200 KM z Kii Cee'd byłby to samochód optymalny.

Astra jest bardzo dobrą ofertą, ale jednak ta narośl dachowa w wersji kombi jest nieco szkaradna, a i bagażnik nie taki przepastny.

Comment

• Zamieszczone przez libidinously Zobacz posta
          To może być fajna alternatywa dla amatorów kombi o dynamiczniejszym designie.
          tylko te silniki są słabe... te 135 KM i te 10s do setki szału nie robią...a auto rzeczywiście nie brzydkie...

Comment

• Ale te 135ps to 1.6 wolnossący i w starej budzie,w nowym modelu jest 1.4 Mpi 100 i dwie nowe turbobenzyny 1.0 120ps i 1.4 140ps.

Comment

• Nawiązując do cen nowych aut: Toyota CH-R, która tak na marginesie tylne lampy ma od Civica po lifcie, też kosztuje w okolicach 100 tyś. zł i to z silnikiem 1.2 turbo. Hybrydy 1.8 już powyżej 100 tyś.

Comment

• To jest mistrzostwo marketingu Toyoty. Ceny są przeplacone o ok. 50% w stosunku do reszty miejskich SUV, ale magia reklamy i trochę designu robią swoje, kampania taka, że juz rzygam tą polamana sylwetką, nawet na nartach mnie tym dziadostwem zameczaja:

20170221_125628.jpg

Coś nie przecieram gogli Bo to chyba obecnie najgorzej wydana kasa na rynku W cenie dobrze wyposazonej slabowitej miejskiej hybrydy (80% zamowien na C-HR stanowi ponoć) można mieć niejedno premium, w tym dobrze wyposazonego Mino Coopera S czy Merca C klasy nawet z kilkoma opcjami, także... no ale kto bogatemu zabroni [emoji14]

Przy C-HR to Civic Xgen 1.5T Prestige z ceną w okolicy prawie gołej hybrydy jest mega okazyjną i rozsądną ofertą
                Last edited by Alix; 24-02-2017, 12:00.
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix, ktoś już chyba pisał, żebyś nie szukał w tym logiki i rozsądku bo nie znajdziesz tego w przypadku zakupu CH-R i jej ceny
                  ja też tego nie ogarniam ale sprzedaż mówi sama za siebie...na pewno jest to fajny case marketingowy

Comment

• Potwierdzam że Civic X bedzie w Hond Plaza w przyszłym tygodniu....

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                      Potwierdzam że Civic X bedzie w Hond Plaza w przyszłym tygodniu....
                      hahahahaha w takim razie co niektórzy handlowcy w tym salonie sami nie wiedzą na czym stoją... brak słów... nie dalej jak przedwczoraj jeden z nich upierał się telefonicznie, że będzie dopiero za 3 tygodnie... to pewna wiadomość?

Comment

• A ja dziś pomacalem i pojezdzilem.
                        Deska z identycznych materiałów jak w crv 4. Skóra podobna, gruba i nawet miękka. Nie tak fajna jak u mnie. Fotele średnio duże, ale można nisko zjechać i dobrać pozycje.
                        Z tyłu miejsca więcej jak w accordzie 8. Mniej jak w crv. Bagażnik normalny, roleta jest, czy fajna czy nie to nie wiem. Mo pasuje. Działa, można przełożyć z prawej na lewą, ciemne szyby to i tak nic nie widać.
                        Panorama z czarną podsufitka - kozak.
                        Podgrzewana tylna kanapa, touch pad i radyjko z gorilla glass - jak w tel - lepsze jak w crv i 9 cifie.
                        1,5 cvt, dużo nie jeździłem bo akurat coś się stało na drodze i wszędzie zakorkowane. W przyszłym tygodniu dostanę na cały dzień to poupalam. A tak to przyspiesza i hamuje. Regulowane zawieszenie tak jak miałem w 9 kombi.
                        Klapa tylna nie jest elektryczna :/
                        Max opcja, cena bez upustu, coś tam dorzuca (5lat serwisów) ale cienio narazie. Czekam do jesieni na pierwsze ex dema i kupuje.
                        Last edited by hefi; 24-02-2017, 15:37.

Comment

• Zamieszczone przez hefi Zobacz posta
                          A ja dziś pomacalem i pojezdzilem.
                          Deska z identycznych materiałów jak w crv 4. Skóra podobna, gruba i nawet miękka. Nie tak fajna jak u mnie. Fotele średnio duże, ale można nisko zjechać i dobrać pozycje.
                          Z tyłu miejsca więcej jak w accordzie 8. Mniej jak w crv. Bagażnik normalny, roleta jest, czy fajna czy nie to nie wiem. Mo pasuje. Działa, można przełożyć z prawej na lewą, ciemne szyby to i tak nic nie widać.
                          Podgrzewana tylna kanapa, touch pad i radyjko z gorilla glass - jak w tel - lepsze jak w crv i 9 cifie.
                          1,5 cvt, dużo nie jeździłem bo akurat coś się stało na drodze i wszędzie zakorkowane. W przyszłym tygodniu dostanę na cały dzień to poupalam. A tak to przyspiesza i hamuje.
                          Max opcja, cena bez upustu, coś tam dorzuca (5lat serwisów) ale cienio narazie. Czekam do jesieni na pierwsze ex dema i kupuje.
                          a który salon już ją ma?

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                            hahahahaha w takim razie co niektórzy handlowcy w tym salonie sami nie wiedzą na czym stoją... brak słów... nie dalej jak przedwczoraj jeden z nich upierał się telefonicznie, że będzie dopiero za 3 tygodnie... to pewna wiadomość?
                            Taka dostałem odpowiedz z Honda Plaza...

Comment

• Zamieszczone przez hefi Zobacz posta
                              A ja dziś pomacalem i pojezdzilem.
                              1,5 cvt, dużo nie jeździłem bo akurat coś się stało na drodze i wszędzie zakorkowane. W przyszłym tygodniu dostanę na cały dzień to poupalam. A tak to przyspiesza i hamuje. Regulowane zawieszenie tak jak miałem w 9 kombi.
                              Klapa tylna nie jest elektryczna :/
                              Jakaś ściema w Pl jeszcze nie ma

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
                                Taka dostałem odpowiedz z Honda Plaza...
                                Napisałem do nich pytanie na profilu facebook'owym w tej kwestii... zobaczymy co odpowiedzą...

Comment

Working...
                                X