Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A można jeszcze kupić innego compacta albo inne auto w zbliżonej cenie bez klimy?
    Czy civic wyznacza nowe trendy na rynku?

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Poważnie kupił byś auto bez klimy i radia czy sobie teoretyzujesz? Nawet wartość rezydualna tego jest dramatyczna, kto to potem kupi?.
      Z radia nie korzystam w ogóle piszę poważnie - może kogoś to dziwi, ale cóż to ja chcę decydować czego chcę słuchać w danym momencie i bez zbędnych przerywek.
      Z klimatyzacji korzystam coraz mniej i naprawdę potrafię się bez niej obyć - nie mam problemu z poceniem się.
      Wartością przy sprzedaży nigdy się nie przejmuję gdy kupuję samochód zwyczajnie kupuję to co chcę. Sprzedaję samochód wtedy gdy zaczyna mi się nudzić, w teorii gdyby na takiego civica wersji s nie było potencjalnych chętnych lub gdybym miał mieć sporą stratę to wolałbym w ogóle nie sprzedawać i jeździć aż się rozleci - to tylko teoria w mojej rodzinie znalazły by się osoby na takie auto gdybym zaproponował dobrą cenę.
      Jedyne czego brakowałoby mi w wersji S to tak naprawdę podgrzewane fotele i podgrzewane lusterka i chyba tyle.

Oczywiście wersji S hatchbacka nie kupię i jej nie rozważam ale nie dlatego, że według obecnych danych nie ma radia/klimy tylko dlatego, że silnik 1.0t to dla mnie za mało.
      Mając wybór wersja S-Comfort wybrałbym wersję Comfort głównie ze względu podgrzewanych foteli/lusterek - klima automatyczna to dodatek z którego bym korzystał jednak na pewno nie za każdym razem gdy będzie ciepło. Jednak radio jak pisałem nie ma dla mnie absolutnie żadnego znaczenia.

Comment

• Zamieszczone przez jestem Zobacz posta
        Jeśli chodzi o komenty na jakimś tam portalu to ile osób piszących tego typu komentarze stać w ogóle na chociażby civica nie wspominając o lepszych samochodach?
        Tak, ale tam jest zwykle śmietnik typu "Audi the best", "wygląda jak kupa" itp. A tu 3 wpisy i dziwnie wszystkie o cenie hmm...?

Zamieszczone przez jestem Zobacz posta
        to ja chcę decydować czego chcę słuchać w danym momencie i bez zbędnych przerywek
        Ale tam niczego nie posłuchasz, bo nie ma żadnego sprzętu audio jak wynika z katalogu. Kupisz auto za 70tys. i będziesz słuchał na słuchawkach czy z głośniczka USB? Czy rozmontowywał fabrycznie nowe auto pod grajka z hipermarketu...?

Z klimatyzacji korzystam coraz mniej i naprawdę potrafię się bez niej obyć - nie mam problemu z poceniem się.
        Parowanie w zimie też nie przeszkadza? Przecieranie szyb w deszczu? Jazda na wczasy w saunie...? OK, może i tak. Ja bym nie dał rady na dłuższą metę. Nie mam klimy w mojej 28-letniej Hondzie, ale nie uznałbym tego za jej zaletę, raczej traktuję jako wyrzeczenie. Poza tym to nie jest bezpieczne. Zmęczenie kierowcy narasta w upale nieporównanie szybciej. Jak się nie ma w starszym aucie - rozumiem, niestety zbyt wielu nie stać na nowe czy chociaż w miarę nowe auto. Ale dla mnie to jak kupować nowe auto bez ABS czy Airbagów...

Wartością przy sprzedaży nigdy się nie przejmuję gdy kupuję samochód zwyczajnie kupuję to co chcę.
        Kto bogatemu zabroni Ja tam się przejmuję bo to spora część ostatecznej ceny zakupu i eskploatacji.

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        A można jeszcze kupić innego compacta albo inne auto w zbliżonej cenie bez klimy?
        Czy civic wyznacza nowe trendy na rynku?
        Hmm... tak na szybko... najtańszy kompakt czyli Tipo za 43 tys. - klima i radio obecne... najtańsza Kia Cee'd za 57tys też, najtańsza Octavia za 63tys też... chyba wyznacza nowe trendy w takim razie Przypominam co pisałem wcześniej - Ford Ka najtańszy za 30700pln - klima i radio obecne Aaaczkolwiek np. w Dacii Logan klima wymaga dopłaty 1500pln

P.S. jeszcze jednak Auris Life za 59tys. nie ma klimy... ale już Active za 65 ma.
        Last edited by Alix; 23-01-2017, 22:19.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Pytanie tez ile za to radio czy klime trzeba bedzie dopłacić. Moze mało i wtedy to sie bedzie opłacać

Comment

• W Hondzie nie da się dopłacić do radia czy klimy, musisz kupić bogatszą wersję...
            W myśl zasady, chcesz klime, to zapłać jeszcze za 7 innych rzeczy czy ich potrzebujesz czy nie

Comment

• To jakiś absurd, normalne auto bez klimatyzacji - to nie lata 90te.

Comment

• Nie wierze jak to możliwe, ze nie bedzie można dokupić ? Przez to jakas bzdura kompletna. Oby nieprawdziwa ..

Comment

• W zalinkowanym katalogu masz wyraźnie napisane za co możesz sobie dopłacić. Lista jest krótka i nie obejmuje opcji klimy ani radia - przy tych elementach tabeli jest kreseczka, że nie ma i koniec. Tylko wyższa wersja wyposażenia.

Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
                  To jakiś absurd, normalne auto bez klimatyzacji - to nie lata 90te.
                  No ale masz "niezbędne" Ci LKAS, CMBS...

P.S. Moje stare Punto z lat 90tych miało i klimę i radio...
                  Last edited by Alix; 23-01-2017, 22:41.
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ja rozumiem Wasze rozgorycznie ale czy w IX gen wersja S także nie posiada klimy i radia... nie ma też opcji dodatków. Tak samo tyczy się X generacji. Cena przed obnizkami byla 62klocki IX gen. - teraz X kosztuje 69900. Wszystko drożeje ostatnio.

Comment

• Blinky, a takie słowo postęp znasz?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                        Blinky, a takie słowo postęp znasz?
                        Jeździłem całe życie Toyo Auris i Aveny T25 i t27i tam dopiero idzie wszystko jak krew z nosa- i dopiero po zmianie marki na H widzę postęp...

Comment

• Nie No, dobrze alix wcześniej napisal. Ta wersja jest tylko dla marketingu, zeby Honda mogła napisać od xx zł. Moim zdaniem to plucie w twarz klientowi taka opcja. Wiadomo, nie chce nie muszę kupować ale sorry. Eh, juz wyzylem sie

Comment

• W Aso w Rzeszowie na przełomie stycznia i lutego miały być już demówki, 1,0 t manual i 1,5 t cvt, a ciekawe jak w innych miastach.

Comment

• Zamieszczone przez Blinky Zobacz posta
                              Ja rozumiem Wasze rozgorycznie ale czy w IX gen wersja S także nie posiada klimy i radia... nie ma też opcji dodatków. Tak samo tyczy się X generacji. Cena przed obnizkami byla 62klocki IX gen. - teraz X kosztuje 69900. Wszystko drożeje ostatnio.
                              Masz rację, ale wersja Comfort IX gen z całkiem przyzwoitym podstawowym wyposażeniem kosztowała 67tys. A Xgen Comfort kosztuje w stosunku do S nie 5, a 10 tys, więcej. Więc cena "od" jest oszustwem. Cennik startuje realnie od 79, nie od 69. To jest podwyżka o 12 tys. dla osoby chcącej kupić w miarę podstawowego Civica. Owszem, wszystko drożeje, ale czy aż tak? Rynek zweryfikuje Mam nadzieję, że nowy Civic będzie się sprzedawać

Zamieszczone przez kermit01 Zobacz posta
                              Ta wersja jest tylko dla marketingu, zeby Honda mogła napisać od xx zł. Moim zdaniem to plucie w twarz klientowi taka opcja.
                              Ja niestety też to odbieram jako sprzedawanie majtek z dopłatą za gumkę.
                              Last edited by Alix; 23-01-2017, 22:55.
                              . .

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                Masz rację, ale wersja Comfort IX gen z całkiem przyzwoitym podstawowym wyposażeniem kosztowała 67tys. A Xgen Comfort kosztuje w stosunku do S nie 5, a 10 tys, więcej. Więc cena "od" jest oszustwem. Cennik startuje realnie od 79, nie od 69. To jest podwyżka o 12 tys. dla osoby chcącej kupić w miarę podstawowego Civica. Owszem, wszystko drożeje, ale czy aż tak? Rynek zweryfikuje Mam nadzieję, że nowy Civic będzie się sprzedawać
                                Nic dodać nic ująć. Masz rację co do ceny między S a Comfort... Xgen. Trochę zaporowo chyba mało kto kupi S. Chyba że inne rynki...

Comment

Working...
                                X