Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
    Na pewno 0W20 da osobie znać w postaci ubytku, jest bardziej lotny, tak więc trzeba co jakiś czas zaglądać na bagnet
    Kolega wybaczy, ale to stwierdzenie nie jest prawdziwe. Ja mam zrobione 40 tys. na 0w20 Amsoil i Hondy i nie ma żadnych ubytków. Natomiast zaglądanie co jakiś czas na bagnet jest jak najbardziej wskazane niezależnie od rodzaju oleju
    bonito

Comment

• bonito - święta racja

Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ale 40tys km to żaden przebieg. Jest mnóstwo tematów, że Civic nagle bierze olej i wołanie o pomoc oraz czy przejście na W30/40 pomoże.
        Poza tym bardzo dużo zależy od tego jak masz robione te kilometry.

Comment

• Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
          Ja mam zrobione 40 tys. na 0w20 Amsoil i Hondy i nie ma żadnych ubytków
          ale spokojnie, to jest możliwe! jeśli jest to zrobione w odpowiednich warunkach to jak najbardziej ok, był gdzieś wpis że ktoś (kurier) w USA zrobił 500tys km na 0W-20. Oczywiście to możliwe i u nas pod warunkiem takich warunków użytkowania jak w USA. Od oleju silnik się nie powinien popsuć a od niewłaściwego doboru do konkretnych warunków i klimatu.
          Fajnie by było poczytać "mam 240tys zrobione na 0W-20", czekam na takie wpisy .
          Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
            Kolega wybaczy, ale to stwierdzenie nie jest prawdziwe. Ja mam zrobione 40 tys. na 0w20 Amsoil i Hondy i nie ma żadnych ubytków.
            Cieszę się, a jaki styl jazdy preferujesz? Próbowałeś gonić chodź z raz tak przynajmniej przez 1h 160km/h non stop latem gdy temp. dochodzi do 30st. C ? Wtedy praktycznie każde auto na 0W20 odnotuje ubytek tegoż oleju... Niestety ale żebyś nie wiem co napisał, to i tak olej 0W20 jest bardziej lotny niż oleje o wyższym SAE..

Zamieszczone przez ASz
            Nie bardzo rozumiem dlaczego jeden olej ma byc sprawdzany a inny juz nie.
            Nie pisałem, że poziom oleju ma być sprawdzany tylko przy oleju 0W20.. a przy innych już nie... nie wiem skąd takie przypuszczenia...

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            Fajnie by było poczytać "mam 240tys zrobione na 0W-20", czekam na takie wpisy .
            Może i będą kiedyś takie wpisy, ale pewnie już nikt się nie będzie chwalił, że bierze 1l oleju na 1000km...
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

• Dla wszystkich anty0W20owców, przeczytajcie ten artykuł (ale cały): https://zmienolej.pl/pl/blog/kompend...ukanie-silnika Co myślicie o tym?

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                Masz tylko te 2 do wyboru to którego soku dałbyś swojemu dziecku?
                Z tym dzieckiem to żeś pojechał, no no

Comment

• Ja bym przyczepił się do tego bo mam yariske z 2001 1.0 16V bo dla mnie to bzdura.

Gość pisze o temperaturze 0-3 st. i dystansie 15 kilosów - otóż ten silnik tak szybko się studzi a przy włączonym grzaniu to już nie wspomnę że nic dziwnego że mu się wentylator nie włączył. Nie liczyłem ale po dłuższym dystansie załącza się wentylator w takich temperaturach.

Zauważyłem również że wiatrak wentylatora od chłodnicy sie nie załaczył co by mogło sugerować dodatkowe atrybuty oleju czyli doskonala kontrola nad wysoką temperaturą która jak wiadomo wspiera proces degradacji lepkości oraz utleniania oleju.
                  A co do samego wątku olejowego to się nie wtrącam bo się nie znam.

Comment

• Zamieszczone przez Karter Zobacz posta
                    Dla wszystkich anty0W20owców, przeczytajcie ten artykuł (ale cały): https://zmienolej.pl/pl/blog/kompend...ukanie-silnika Co myślicie o tym?
                    Ta strona nie jest wyrocznią. Jak zobaczyłem, że gość robi płukankę to przestałem czytać.
                    Pełny syntetyk ma dodatki myjące. Wystarczy używać dobrego oleju, nie przeginać z długością życia oleju w silniku i motor będzie czysty sam z siebie.
                    Co najwyżej raz na jakiś czas skrócić interwał wymiany.

Comment

• Ja ma astrę g 1,6 v16 i olej zmieniam co 10kkm i silnik chodzi. A na blacie 370kkm w tym 220kkm na lpg. Silnik był raz remontowany przy 300 kmm bo się części zużyły.( Podobno był silnik kiedyś przegrzany) w książce serwisowej poprzedni właściciel zmieniał olej co 30kkm co mnie przerazilo i pewni dlatego to było przyczyną przegrzania silnika. Ale jak w hondzie zobaczyłem że to zależy od systemu przypominania o przeglądzie to się trochę zirytowałem. A gdy w ASO mi powiedzieli że nie widzą problemu jak bym co 10kkm zmieniał olej to mi się lżej zrobiło na duszy.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
                      MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Mi w ASO powiedzieli że nie widzą problemu żeby zmieniać co 10kkm i że będą musieli coś tam pozmieniać w systemie przypominania ale już nie wnikalem co bo czasu nie miałem. Ja przez 10 miesięcy naturlalem cifem 25kkm do 30 kkm w 12 m-cy spokojnie dociagne.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
                        MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• olej MOTUL 300V HIGH RPM 0W20 -he he olej do upalania

Comment

• Zamieszczone przez Karter Zobacz posta
                            Dla wszystkich anty0W20owców, przeczytajcie ten artykuł (ale cały): https://zmienolej.pl/pl/blog/kompendi...ukanie-silnika Co myślicie o tym?
                            ja już prosiłem jakieś 15 razy w rożnych wątkach aby nie przytaczać strony tego sprzedawcy bo stronę sprzedaży ma zajebistą, pozycjonowanie w internecie też, ale wiedzy o olejach zero, żeby chociaż umiał przepisać to co znalazł w internecie... to nawet tego nie potrafi.
                            Jest tam tyle bredni że szok, tylko że potencjalny czytający Henryk tego nie wyłowi.
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

• Wszystko się zgadza.
                              Miałem okazję sam sprawdzić"profesjonalną wiedzę tego sprzedawcy"
                              Pisałem o tym w wątku o lejach.

Comment

• Polecał mi olej C3, twierdząc że nadaje się do bardzo dobrze do silnika benzynowego.
                                Mówił też że to nowsza wersja oleju.
                                Chodziło o Shella.
                                Na plus to że ma certyfikaty oryginalności.
                                Ceny też konkutencyjne.

Comment

Working...
                                X