Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze jazdy Civic XI
Collapse
X
-
Apropos filmu mam zdjęcie z spalania XI jest moim zdaniem do przyjęcia, auto jest naprawdę intuicyjne przy vmaxach jego prowadzi się idealnie bez żadnego strachu na łukach autostrady, zero nieprzyjemnego hałasu w czasie przyspieszania w kabinie tylko słychac szum z kół do przyjecia, zrobiłem juz ponad 1000km jestem zachwycony autem w mieście i na expesówkach. XI nie posiada zadnych turbo dziur nawet na jazdzie przy econie liniowo przyspiesza nie tylko od zera ale przy 100-150km/h, spalanie bardzo niskie jak na takie auto i jego wagę, po dotarciu mam nadzieje ze będzie mniej jeszcze łykać benzynki
IMG-7911.jpgIMG-7910.jpgIMG-7909.jpgIMG-7908.jpgLast edited by rob1986; 22-11-2022, 16:34.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Tak specjalnie zrobiłem dodatkowe zdjęcie temperatura widoczna na nim i pokonana trasę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jazda expresowka oczywiście i temperatura w aucie ustawiona na 22 stopnie automat jazda na econie
Zatankowane auto do pierwszego odbicia i od razu wyjaz na expresowke, jazda bez szaleństw do 120km/h.
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkLast edited by Paluch; 23-11-2022, 16:47.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaSpalanie jak w X 1.5.
Comment
-
Szybka jazda po miescie przyjemnie i oszczedniej niz normalnym autem, szybka jazda poza miastem - podobnie jak normalnym autem, szybka jazda autostradowa - ani nie ma czym oraz lepiej nie
Sportowa jazda na zakretach niestety tez nie bo auto swoje wazy, nie ma szpery, uklad kierowniczy nie przekazuje wybitnie informacji oraz brakuje samopoziomowania z adaptywnego zawiasu - do tego duzo lepsza byla Xtka. Oczywiscie i tak jest pod tym wzgledem o niebo lepiej od dowolnego SUVa czy czegokolwiek prawie ze znaczkiem Toyoty czy Mazdy (nie licze aut sportowych).Last edited by Alix; 23-11-2022, 13:43.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postato pokazuje, ze hybryda i szybka jazda to nie jest idealny zestaw. Za to w miescie nadrobi z nawiązką
Z drugiej strony z wiekiem coraz mniej mi się spieszy i człowiek jeździ bardziej odpowiedzialnie, to mało kiedy blokuję tempomat wyżej niż 140 km/h
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaJakoś od pewnego czasu nawet właścicieli 911 i podobnych jakoś za bardzo nie widzę jadących więcej jak 140 na autostradzie. Nie wspominam o krajowych czy mieście. Czasy sportowej jazdy się skończyły.....Został tor.
Dokładnie, do tego nawet Niemieckie autostrady są tak przepełnione osobówkami i ciężarówkami że jadąc szybciej niż 150 km/h za dnia to gaz i hamulec... Chyba że między 22 a 5 robi się zdecydowanie luźniej i można szybciej pojechać, tylko po co...
Comment
-
zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
Comment