Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze jazdy Civic XI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• W tescie losia tez wypadl dobrze
    Last edited by filipfm; 20-11-2022, 08:02.

Comment

• Chyba pomyliłeś film

Comment

• Apropos filmu mam zdjęcie z spalania XI jest moim zdaniem do przyjęcia, auto jest naprawdę intuicyjne przy vmaxach jego prowadzi się idealnie bez żadnego strachu na łukach autostrady, zero nieprzyjemnego hałasu w czasie przyspieszania w kabinie tylko słychac szum z kół do przyjecia, zrobiłem juz ponad 1000km jestem zachwycony autem w mieście i na expesówkach. XI nie posiada zadnych turbo dziur nawet na jazdzie przy econie liniowo przyspiesza nie tylko od zera ale przy 100-150km/h, spalanie bardzo niskie jak na takie auto i jego wagę, po dotarciu mam nadzieje ze będzie mniej jeszcze łykać benzynki
        IMG-7911.jpgIMG-7910.jpgIMG-7909.jpgIMG-7908.jpg
        Last edited by rob1986; 22-11-2022, 16:34.
        zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

• Gratki! Możesz coś opowiedzieć więcej o tym spalaniu? Jakie prędkości, warunki itp?

Comment

• Tak specjalnie zrobiłem dodatkowe zdjęcie temperatura widoczna na nim i pokonana trasę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
            Jazda expresowka oczywiście i temperatura w aucie ustawiona na 22 stopnie automat jazda na econie
            Zatankowane auto do pierwszego odbicia i od razu wyjaz na expresowke, jazda bez szaleństw do 120km/h.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
            Last edited by Paluch; 23-11-2022, 16:47.
            zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

• Czyli 6,7 jadąc do 120 km/h?

Comment

• Spalanie jak w X 1.5.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                  Spalanie jak w X 1.5.
                  Czyli ekstra. W mieście spali jeszcze mniej.

Comment

• Spalanie jak w 1.8.

Dzisiaj zmierzyłem spalanie. Trasa około 200 km po śląskich krajówkach. Prędkości 50-80 km/h czasem 90-100 km/h (więcej się nie da), tempomat i generalnie normalna jazda. Średnie dla skrzyni AT - 6.5 l/100 km.

W mieście na pewno hybryda będzie lepsza bez dwóch zdań.

Comment

• to pokazuje, ze hybryda i szybka jazda to nie jest idealny zestaw. Za to w miescie nadrobi z nawiązką

Comment

• Szybka jazda po miescie przyjemnie i oszczedniej niz normalnym autem, szybka jazda poza miastem - podobnie jak normalnym autem, szybka jazda autostradowa - ani nie ma czym oraz lepiej nie

Sportowa jazda na zakretach niestety tez nie bo auto swoje wazy, nie ma szpery, uklad kierowniczy nie przekazuje wybitnie informacji oraz brakuje samopoziomowania z adaptywnego zawiasu - do tego duzo lepsza byla Xtka. Oczywiscie i tak jest pod tym wzgledem o niebo lepiej od dowolnego SUVa czy czegokolwiek prawie ze znaczkiem Toyoty czy Mazdy (nie licze aut sportowych).
                        Last edited by Alix; 23-11-2022, 13:43.
                        ............................C I V I C
                        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                          to pokazuje, ze hybryda i szybka jazda to nie jest idealny zestaw. Za to w miescie nadrobi z nawiązką
                          Pytanie czy 120 km/h to szybka jazda, według mnie nie, jako że mam drogi bez limitów prędkości.
                          Z drugiej strony z wiekiem coraz mniej mi się spieszy i człowiek jeździ bardziej odpowiedzialnie, to mało kiedy blokuję tempomat wyżej niż 140 km/h

Comment

• Jakoś od pewnego czasu nawet właścicieli 911 i podobnych jakoś za bardzo nie widzę jadących więcej jak 140 na autostradzie. Nie wspominam o krajowych czy mieście. Czasy sportowej jazdy się skończyły.....Został tor.

Comment

• Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                              Jakoś od pewnego czasu nawet właścicieli 911 i podobnych jakoś za bardzo nie widzę jadących więcej jak 140 na autostradzie. Nie wspominam o krajowych czy mieście. Czasy sportowej jazdy się skończyły.....Został tor.

Dokładnie, do tego nawet Niemieckie autostrady są tak przepełnione osobówkami i ciężarówkami że jadąc szybciej niż 150 km/h za dnia to gaz i hamulec... Chyba że między 22 a 5 robi się zdecydowanie luźniej i można szybciej pojechać, tylko po co...

Comment

• Dzisiaj w drodze powrotnej przejechane 350km w tym na tempomacie 140k/h ustawione przez paredziesiat kilometrów szybka jazda ponad 140 przy wyprzedzaniu, dossc ostrej jazdy 150km spalanie 6,9 dla mnie rewelacja. Załaczam zdjecia dla was
                                5.jpg6.jpg7.jpg4.jpg

Comment

Working...
                                X