Oglądałem kilka filmików i nigdzie nie mogę znaleźć wartości liczbowej dla chwilowego zużycia paliwa. Czy jest tak samo jak było z X, gdzie po rosnącym pasku zużycia paliwa widać tylko przybliżony wynik? Dziękuję.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze jazdy Civic XI
Collapse
X
-
Jak masz główne menu, home, wyświetlacza po prawej przyciskasz ikonę przepływ mocy umieszczonej po prawej dolnej stronie, będziesz miął bierzaca jazdę po lewej a po prawej zasięg od ostatniego tankowania, jeśli wyzerowałeś licznik B. Jaka masz wersje civica bo ja mam, Advance i u mnie jest w prawym zegarze linijka pokazująca chwilowe zużycie paliwa popatrz na moje zdjęcia to zobaczysz dokładnieLast edited by rob1986; 28-11-2022, 11:09.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Haaaaahhahha ale numer pojechał tylko 184km/h, bo jeździł na 235/40/18 rozmiarze, większy opór na nich można max 189km/h jechać, ja z autostrady wolności w kierunku berlina poleciałem 190km/h tylko dlatego ze założyłem zimówki dające mniejszy opór. Są lżejsze o 2kg czyli już mamy 8kg minus i rozmiar 215/50/17 klasyczny rozmiar sedana x, ale również zajeb... się prowadzą, oczywiście jak na śnieg to tylko goodyear przetestowana już od lat firma.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Ale roznica 5km/hJa odczuwalem spora roznice w prowadzeniu 17 vs 18 chociaz akurat nie porownywalem na autostradzie, ale w tym aucie na zime nie schodzilbym z rozmiarem, ale przede wszystkim - z szerokoscia opony. To klasyczny utarty w mitach błąd.
Pisanie ze jakas firma, np. Goodyear jest najlepsza i tylko ich opony to z zalozenia bzdura. Kazda z nich ma udane i mniej udane, albo co gorsza, nieudane modele. Zawsze wazne ktory model ktorej firmy, czesto w jakim rozmiarze - np. znakomita niskoprofilowce 17+ Bridgestone LM005 w jest kiepska w "balonach" jak sie niektorzy tu na Forum przekonali juz. Nie polecam takiego podejscia. To glupota taka sama jak powiedzenie ze LG jest zawsze lepsze od Samsunga, nie wazne czy telewizor czy lodowka
Ja ostatnio nie mam dobrego pasma z Goodyear. Od czasow dobrego UG7 w realu ich mainstreamowe zimowki slabo nadazaja za konkurencja (wbrew niektorym przeplaconym testom), ba, nawet wspomniamy Bridgestone, ktory nigdy nie byl prymusem w zimowkach, ma mega udany model i to od razu performance winter, czego Goodyearowi nie udalo sie zrobic zasadniczo nigdy, bo auta posadzone na "chwalonych" Perf-2 czy ich obecnej wersji po prostu nie ogarniaja asfaltu jak nalezy. Juz lepiej radzi sobie koncernowy brat, Dunlop z WinterSportami 4D, ale tez nie jest to laczek uniwersalny jak np. genialne Michelin PA4 czy wiekszosc Conti z serii TS/S. Nawet nieco za miekka Pirelli Sottozero II lepiej daje rade. Letnie jak wybitne byly F1 Assymetric i na swoj sposob 2ki, tak nieraz przecwiczylem 3ki i 5tki w kilku autach oraz 6tki teraz mam najnowsze na Mini no i coz... tez przecietna opona. Jest OK, ale jest masa lepszych; sprzedaje sie dobrze bo to... zwykle najtansza premium i ma duzo rozmiarow. Jak juz na zime Goodyear to dla osob zakladajacych caloroczne, bo 4Seasons Gen-3 pozostaje chyba najsensowniejszym wielosezonem z naciskiem na znakomite wlasciwosci zimowe, dorownujace wiekszosci sezonowych opon. Ale tez, na lato - oj nie dla osob z zylka sportowca...
Last edited by Alix; 29-11-2022, 08:34.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez logicalvolume Zobacz postaPojawiła się recenzja na YT z elementem niemieckiej autostrady
Comment
-
"Zawsze wazne ktory model ktorej firmy, czesto w jakim rozmiarze - np. znakomita niskoprofilowce 17+ Bridgestone LM005 w jest kiepska w "balonach" jak sie niektorzy tu na Forum przekonali juz. "
Proszę doprecyzuj jaki to profil baloniasty225/45/17?
Kolejne ciekawe informacje na temat opon, dzięki.
Comment
-
Niskoprofilowki sa zwykle od profilu 45 w dol tradycyjnie, czyli profil nizszy niz polowa szerokosci. 50 jest wiec "graniczne", powyzej to "klasyczne" wymiary, z tymi "balonami" to tak zartobliwiePrawdziwe balony to profil klasy 65-70
Last edited by Alix; 29-11-2022, 09:34.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaJak juz na zime Goodyear to dla osob zakladajacych caloroczne, bo 4Seasons Gen-3 pozostaje chyba najsensowniejszym wielosezonem z naciskiem na znakomite wlasciwosci zimowe, dorownujace wiekszosci sezonowych opon. Ale tez, na lato - oj nie dla osob z zylka sportowca...Last edited by Leszek2; 29-11-2022, 10:33.
Comment
-
Tak, ale rozmawiamy o Civiku, a nie o mastodontach. Do ciezkich, mocniejszych adekwatnie i z zalozenia z pogorszona trakcja na twardym (wszystkie szczudlaki) aut caloroczne zawsze slabiej daja rade, zadna nowosc. Z reszta... czemu kupiles "zimowe" caloroczne i uzywasz ich jako letnie? Przeciez to sie kupy nie trzymaNormalne letnie beda oczywiscie lepsze, na mokrym szczegolnie.
Last edited by Alix; 29-11-2022, 12:29.............................C I V I C
.
.
Comment
-
koła.jpg
Obwody kół 18 i 17 z oponami to są przybliżone, a jeśli chodzi o goodyear tylko one zdały egzamin na wyjeździe z podpiwniczonego garażu zaśnieżonego
Jedno pytanie do specjalistów tego forum czy są jeszcze dopuszczalne wymiary do jazdy tymi 17, testy vmax przeszły idealnie w prowadzeniu i przyczepnościLast edited by rob1986; 29-11-2022, 12:34.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Nie ma to jak domorosla logika na chlopski rozum i w "cywilu" sobie naciąg zrobić... jak juz tak korzystasz z kalkulatora opon to mogles uzyc go do znalezienia sensowniejszego zamiennika...
Zeby bylo jasne: nie polecam takiej opcji nikomu. Bezsensownie wezsza opona i to w naciagu na zime, to z natury pracy tych opon kiepska opcja, dodajmy do tego lepiej na krawezniki nie wjezdzac.
SmartSelect_20221129_130014_Chrome.jpg
Co do tego ze tylko one zdaly egzamin wyjazdu z garazu, to ktory model Goodyear i z jakimi innymi modelami opon porownywales?Last edited by Alix; 29-11-2022, 13:07.............................C I V I C
.
.
Comment
Comment