Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze jazdy Civic XI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
    bodajże VIII miała odcinę na dwójce, 9 gen chyba na trójce (jeśli dobrze pamięatm)
    Rozwiń proszę, bo nie rozumię o co Ci chodzi

Comment

• Nie pamietam dokładnie - setkę (licznikowo) osiągało się na VIII gen na drugim biegu - bodajże przy 102 była odcinka?
      W IX nie da się na dwójce setki licznikowo osiągnąć (?).

Comment

• Tak, licznikowo poza pierwszym rocznikiem produkcji z odcinka na 7000rpm (potem ju mialy na 6800) jak dobrze pamietam bylo to 61-102-144-187 i Vmax wchodzilo na 5tce (bo na 6tce bylo nizsze...).

Tak a propos fabrycznego wygluszenie i premium nie premium... chude czasy, chude wygluszenie nawet w premium... zobaczcie jak "bogato" jest w takim Audi prosto z salonu... i jak mowie, prosto z salonu... do poprawy I tak jest najlepiej.

SmartSelect_20221107_121311_Facebook.jpg

Szczerze to wiecej bitumu wygluszenia mialem pod tapicerka bagaznima w 4gen z 1989

U nas tez dopieszczanie trwa - nasza klapa w Mini juz przestala plaskac jak z Tico

IMG-20221107-WA0011.jpg
        Last edited by Alix; 07-11-2022, 12:20.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
          W IX nie da się na dwójce setki licznikowo osiągnąć (?).
          Da się, u mnie licznikowo na dwójce 102/103km/h, dokładnie to jak wcisnę sprzęgło przy zmianie na trójkę (czyli na luzie)

Comment

• No chyba, że tak

Comment

• Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz posta
              Wrzesień chyba, nie pamiętam szczerze ale auta nie było jeszcze do oglądania nawet, zamówiłem w ciemno.
              Dzięki za odpowiedź. Ciekawi mnie to ponieważ, Ja zamawiałem z początkiem lipca i nadal dealer podobno nie ma żadnej przybliżonej daty kiedy auto będzie, a jak czytam niektóre wypowiedzi to albo ludzie już odebrali auto albo mają informację, że w przeciągu 2-3 tygodni samochód będzie ... A jaki kolor wybrałeś? Bo podobno kolor lakieru ma znaczenie ??

Comment

• Zamieszczone przez Mattin Zobacz posta
                Dzięki za odpowiedź. Ciekawi mnie to ponieważ, Ja zamawiałem z początkiem lipca i nadal dealer podobno nie ma żadnej przybliżonej daty kiedy auto będzie, a jak czytam niektóre wypowiedzi to albo ludzie już odebrali auto albo mają informację, że w przeciągu 2-3 tygodni samochód będzie ... A jaki kolor wybrałeś? Bo podobno kolor lakieru ma znaczenie ??
                Kolor ponoć ma znaczenie ale juz na etapie składania zamówienia. Ja gdy zamawiałem białego advance to termin dostałem na maj. Na czerwony kolor w tym samym czasie przyjmowali na czerwiec/lipiec. Może już jakieś opóźnienia sa?

Comment

• Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                  Da się, u mnie licznikowo na dwójce 102/103km/h, dokładnie to jak wcisnę sprzęgło przy zmianie na trójkę (czyli na luzie)
                  Licznikowe owszem, ale GPS pokazuję 98 km/h.
                  Także dla racelogic czy racebox do osiągnięcia 100km/h potrzebny jest trzeci bieg niestety. Podniesienie odcinki o 300/ 500 obrotów rozwiązuje ten "problem"

Comment

• Zamieszczone przez Mattin Zobacz posta
                    Biały sport, jeden Civic u nas został odebrany niecały miesiąc temu.

Pytanie do posiadaczy starszego modelu, ile średnio płaciliście za przegląd roczny? Jeśli zrobie przegląd roczny a w tym samym roku zrobię kolejny limit km, to wymieniają tylko sam olej czy koszt jak za normalny przegląd? Pytam bo robie rocznie 25/30k.
                    Last edited by Someone2022; 07-11-2022, 19:34.

Comment

• IMG_20221107_090609.jpg

Auto odebrałem w zeszłym tygodniu w środę, i dopiero dziś miałem czas pojeździć, zrobiłem trasę 50 km, drogami szybkiego ruchu, trochę po mieście i ruch podmiejski. Właśnie wróciłem do domu i jestem na świeżo po jeździe. Wersja sport z pakietem sport.

Najpierw minusy:
                      -wygłuszenie dla mnie jest niestety słabe. W przyszłym roku, będę poprawiał. Porównując do aut które użytkuje na codzień czyli Seata Leona st 5f felga 17(225/45),wersja xcellence i Volvo xc40 momentum 17(235/60) wygluszenie skala 1-10
                      0-60 km/h Volvo 10, Seata 8, Honda 8,
                      60-100 Volvo 9, Seata 8, Honda 7
                      100-140 Volvo 8, Seata 7, Honda 5,

Odczucia z wyciszeniem przy prędkości 90 i więcej w Hondzie w stosunku do Seata jest odczuwalnie głośniej i ze wzrostem prędkości różnica się pogłębia. Przy 130-140km/h jest po prostu źle. Analogicznie porównując civica do XC40 jest przepaść przy prędkościach 100km/h i więcej. To są moje subiektywne wrażenia, wszystkimi autami jeżdżę na codzień, dziś dołączył Civic i takie mam odczucia, już na chłodno.

Minusy dla mnie to audio, (rozwinę to w innym wpisie), przyciski na kierownicy, na ten moment spalanie, ale zobaczymy jak to będzie wyglądać później.

Plus to dynamika. Bardzo, bardzo dobra. Porównując:
                      Seat 125km/200Nm
                      Volvo 165km/265Nm
                      Honda 184km/315 Nm

Moje odczucia. Płynność jazdy, ruszanie, jest najlepsza ze wszystkich trzech aut.
                      Przyspieszenie? Przy jeździe po mieście dla mnie pedał gazu używany w 1/3 zakresu zapewnia optymalną jazdę można powiedzieć dynamiczną, pedał wciśnięty do połowy banan na twarzy, pełen gaz, zapas mocy OGROMNY! serio, w mieście wręcz mało bezpieczne, wskazówka prędkościomierza wyrywa wściekle.
                      Będę dodawał kolejne wpisy, dziś na szybko dodałem po pierwszej dłuższej jeździe.

Comment

• Zamieszczone przez Lukasz-87 Zobacz posta
                        Auto odebrałem w zeszłym tygodniu w środę, i dopiero dziś miałem czas pojeździć, zrobiłem trasę 50 km, drogami szybkiego ruchu, trochę po mieście i ruch podmiejski. Właśnie wróciłem do domu i jestem na świeżo po jeździe. Wersja sport z pakietem sport.
                        Napisz jeszcze coś na temat spalania, bo to chyba jedna z ważniejszych rzeczy prócz wyciszenia i dynamiki.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

• Grzechu,

A propo spalania sprawdz ponizszy filmik. Jazda miejsko-podmiejska. Wynik zaskakujacy

Comment

• Ktoś już przetestował długodystansowo https://www.weeksmotors.com/inventory/honda/civic/7997/

Comment

• Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                              nowy ZR-V , niestety chodzą informacje , że dostanie napęd z obecnej HR-V.
                              Cześć, skąd wziąłeś te informacje o ZR-V? Japońskie filmy wspominają o układzie napędowym z Civica, a także o tych samych osiągach. Byłoby to duże rozczarowanie, ponieważ nowy ZR-V jest znacznie większy od HR-V.

Comment

• Od pracownika firmy na H Natomiast napisałem, że to nic pewnego. Przypominam, że do dzisiaj poza Europą ten sam samochód co u nas jest w wersji silnikowej niedostępnej u nas. Także to, że w Japonii tak mówią....Zobaczymy. Tez mam nadzieję , że będzie inaczej. A napęd z Civica ma być u nas w nowej CR--V. Więc niestety jest szansa na napęd z HR-V w ZR-V.

Comment

Working...
                                X