Zamieszczone przez bravossi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsze jazdy Civic XI
Collapse
X
-
Tak, licznikowo poza pierwszym rocznikiem produkcji z odcinka na 7000rpm (potem ju mialy na 6800) jak dobrze pamietam bylo to 61-102-144-187 i Vmax wchodzilo na 5tce (bo na 6tce bylo nizsze...).
Tak a propos fabrycznego wygluszenie i premium nie premium... chude czasy, chude wygluszenie nawet w premium... zobaczcie jak "bogato" jest w takim Audi prosto z salonu... i jak mowie, prosto z salonu... do poprawyI tak jest najlepiej.
SmartSelect_20221107_121311_Facebook.jpg
Szczerze to wiecej bitumu wygluszenia mialem pod tapicerka bagaznima w 4gen z 1989
U nas tez dopieszczanie trwa - nasza klapa w Mini juz przestala plaskac jak z Tico
IMG-20221107-WA0011.jpgLast edited by Alix; 07-11-2022, 12:20.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez bravossi Zobacz postaW IX nie da się na dwójce setki licznikowo osiągnąć (?).
Comment
-
Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz postaWrzesień chyba, nie pamiętam szczerze ale auta nie było jeszcze do oglądania nawet, zamówiłem w ciemno.
Comment
-
Zamieszczone przez Mattin Zobacz postaDzięki za odpowiedź. Ciekawi mnie to ponieważ, Ja zamawiałem z początkiem lipca i nadal dealer podobno nie ma żadnej przybliżonej daty kiedy auto będzie, a jak czytam niektóre wypowiedzi to albo ludzie już odebrali auto albo mają informację, że w przeciągu 2-3 tygodni samochód będzie ... A jaki kolor wybrałeś? Bo podobno kolor lakieru ma znaczenie ??
Comment
-
Zamieszczone przez piter77 Zobacz postaDa się, u mnie licznikowo na dwójce 102/103km/h, dokładnie to jak wcisnę sprzęgło przy zmianie na trójkę (czyli na luzie)
Także dla racelogic czy racebox do osiągnięcia 100km/h potrzebny jest trzeci bieg niestety. Podniesienie odcinki o 300/ 500 obrotów rozwiązuje ten "problem"
Comment
-
Zamieszczone przez Mattin Zobacz postaDzięki za odpowiedź. Ciekawi mnie to ponieważ, Ja zamawiałem z początkiem lipca i nadal dealer podobno nie ma żadnej przybliżonej daty kiedy auto będzie, a jak czytam niektóre wypowiedzi to albo ludzie już odebrali auto albo mają informację, że w przeciągu 2-3 tygodni samochód będzie ... A jaki kolor wybrałeś? Bo podobno kolor lakieru ma znaczenie ??
Pytanie do posiadaczy starszego modelu, ile średnio płaciliście za przegląd roczny? Jeśli zrobie przegląd roczny a w tym samym roku zrobię kolejny limit km, to wymieniają tylko sam olej czy koszt jak za normalny przegląd? Pytam bo robie rocznie 25/30k.Last edited by Someone2022; 07-11-2022, 19:34.
Comment
-
IMG_20221107_090609.jpg
Auto odebrałem w zeszłym tygodniu w środę, i dopiero dziś miałem czas pojeździć, zrobiłem trasę 50 km, drogami szybkiego ruchu, trochę po mieście i ruch podmiejski. Właśnie wróciłem do domu i jestem na świeżo po jeździe. Wersja sport z pakietem sport.
Najpierw minusy:
-wygłuszenie dla mnie jest niestety słabe. W przyszłym roku, będę poprawiał. Porównując do aut które użytkuje na codzień czyli Seata Leona st 5f felga 17(225/45),wersja xcellence i Volvo xc40 momentum 17(235/60) wygluszenie skala 1-10
0-60 km/h Volvo 10, Seata 8, Honda 8,
60-100 Volvo 9, Seata 8, Honda 7
100-140 Volvo 8, Seata 7, Honda 5,
Odczucia z wyciszeniem przy prędkości 90 i więcej w Hondzie w stosunku do Seata jest odczuwalnie głośniej i ze wzrostem prędkości różnica się pogłębia. Przy 130-140km/h jest po prostu źle. Analogicznie porównując civica do XC40 jest przepaść przy prędkościach 100km/h i więcej. To są moje subiektywne wrażenia, wszystkimi autami jeżdżę na codzień, dziś dołączył Civic i takie mam odczucia, już na chłodno.
Minusy dla mnie to audio, (rozwinę to w innym wpisie), przyciski na kierownicy, na ten moment spalanie, ale zobaczymy jak to będzie wyglądać później.
Plus to dynamika. Bardzo, bardzo dobra. Porównując:
Seat 125km/200Nm
Volvo 165km/265Nm
Honda 184km/315 Nm
Moje odczucia. Płynność jazdy, ruszanie, jest najlepsza ze wszystkich trzech aut.
Przyspieszenie? Przy jeździe po mieście dla mnie pedał gazu używany w 1/3 zakresu zapewnia optymalną jazdę można powiedzieć dynamiczną, pedał wciśnięty do połowy banan na twarzy, pełen gaz, zapas mocy OGROMNY! serio, w mieście wręcz mało bezpieczne, wskazówka prędkościomierza wyrywa wściekle.
Będę dodawał kolejne wpisy, dziś na szybko dodałem po pierwszej dłuższej jeździe.
Comment
-
Zamieszczone przez Lukasz-87 Zobacz postaAuto odebrałem w zeszłym tygodniu w środę, i dopiero dziś miałem czas pojeździć, zrobiłem trasę 50 km, drogami szybkiego ruchu, trochę po mieście i ruch podmiejski. Właśnie wróciłem do domu i jestem na świeżo po jeździe. Wersja sport z pakietem sport.
Comment
-
Grzechu,
A propo spalania sprawdz ponizszy filmik. Jazda miejsko-podmiejska. Wynik zaskakujacy
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postanowy ZR-V , niestety chodzą informacje , że dostanie napęd z obecnej HR-V.
Comment
-
Od pracownika firmy na HNatomiast napisałem, że to nic pewnego. Przypominam, że do dzisiaj poza Europą ten sam samochód co u nas jest w wersji silnikowej niedostępnej u nas. Także to, że w Japonii tak mówią....Zobaczymy. Tez mam nadzieję , że będzie inaczej. A napęd z Civica ma być u nas w nowej CR--V. Więc niestety jest szansa na napęd z HR-V w ZR-V.
Comment
Comment