Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujnik poziomu oleju - 1,5T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wczoraj w nocy po jeździe na krótkim odcinku autostrady ok. 30 km z prędkością 120-150 zapaliła się lampka poziomu oleju, myślałem, że dostanę zawału. Teraz widzę, że to problem czujnika, jestem po wymianie oleju na Ravenol 5W30 przejechałem jakieś 1300 km, na bagnecie wyraźnie widać, że za dużo wlali.

Comment

• Zamieszczone przez Nail Zobacz posta
      Teraz widzę, że to problem czujnika, jestem po wymianie oleju na Ravenol 5W30 przejechałem jakieś 1300 km, na bagnecie wyraźnie widać, że za dużo wlali.
      Ile masz oleju na bagnecie powyżej max? I czy na bank samochód stał na równym podłożu jak sprawdzałeś?

Comment

zapaliła się lampka poziomu oleju
        Czy komunikat dotyczy poziomu oleju (bez wykrzyknika) czy czujnika poziomu oleju ( z wykrzyknikiem) ? Ile wpisali oleju na fakturze ? Coś mi się zdaje że przy wymianie oleju w ASO trzeba tego pilnować.
        Last edited by Stach13; 30-04-2020, 11:39.

Comment

• Bez wykrzyknika. A olej miałem swój i była tylko usługa.
          Ile powinno być dokładnie wlane oleju do 1.5?

Comment

Ile powinno być dokładnie wlane oleju do 1.5?
            IO z filtrem podaje 3,5 litra.

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
            Ile wpisali oleju na fakturze ?
            No jasne, pytanie powinno brzmieć ile zostało oleju w bańce.
            Last edited by Stach13; 30-04-2020, 11:51.

Comment

• 0,3 litra mam za dużo. Pewnie tylko wężykiem i strzykawką trzeba usunąć nadmiar.

Comment

0,3 litra mam za dużo.
                To w ASO lał na oko.

Comment

• Od przelania 0.3 l to nie może się nic stać. U innych wlewali 4 l i nic się nie dzieje, winne są pewnie wadliwe czujniki.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                    To w ASO lał na oko.
                    A co tam, doleje, lepiej więcej niż za mało. Ręce opadają.

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
                    Od przelania 0.3 l to nie może się nic stać. U innych wlewali 4 l i nic się nie dzieje, winne są pewnie wadliwe czujniki.
                    A skąd wiesz, że nic się nie dzieje? Powinno być do znaku max i każdy to powie.

Nie pisz posta pod postem. Przez 12 godzin masz możliwość edycji poprzedniego
                    Last edited by Paluch; 30-04-2020, 12:25.

Comment

• Nie wiem czy czujnik poziomu oleju może dać sygnał jak jest oleju za dużo czy tylko jak jest za mało. Może w ASO zbytnio się śpieszył i za dużo zostało starego oleju i wyszło jak wyszło. Faktycznie ręce opadają.

Comment

A skąd wiesz, że nic się nie dzieje?
                        Jedwabnik ma z doświadczalnych dowodów: https://www.youtube.com/watch?v=Udd9WNdyiXM (przesuń do 5tej minuty jak będzie za nudno)
                        Dzisiejsza tolerancja nie jest pewnie tak duża jak tutaj pokazali ale jest. i Przelanie o te 0,3L to naprawdę bym paniki nie robił.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                          Przelanie o te 0,3L to naprawdę bym paniki nie robił.
                          Chodzi o to, że jak producent opracował taką miarkę i oznaczył poziom min-max to powinno się tego przestrzegać. A tutaj ASO zachowuje się w sposób niewytłumaczalny przelewając użytkownikom olej i nie potrafią jeszcze logicznie tego uzasadnić. Na fakturze wpisują 4 litry i faktycznie jest to ponad max, głupio przy tym odpowiadając że tyle wchodzi. Panika paniką ale jest to wkurzające.

Comment

Chodzi o to, że jak producent opracował taką miarkę i oznaczył poziom min-max to powinno się tego przestrzegać. A tutaj ASO zachowuje się w sposób niewytłumaczalny przelewając użytkownikom olej i nie potrafią jeszcze logicznie tego uzasadnić. Na fakturze wpisują 4 litry i faktycznie jest to ponad max, głupio przy tym odpowiadając że tyle wchodzi. Panika paniką ale jest to wkurzające.
                            Dokładnie, później nie wiesz, czy ci przybyło, czy wzrok siadł?

Comment

Chodzi o to, że jak producent opracował taką miarkę i oznaczył poziom min-max to powinno się tego przestrzegać.
                              chodzi o to że Ci twoi inżynierowie i mechanicy po wielu szkoleniach nadal tego nie wiedzą? - wiedzą .
                              Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                              ASO zachowuje się w sposób niewytłumaczalny przelewając użytkownikom olej i nie potrafią jeszcze logicznie tego uzasadnić.
                              całkowicie wytłumaczalny. Doskonale wiedzą co jest grane, i właśnie z tego powodu przelewają. Klientowi się logicznie nie odpowiada, nie stosuje się takiej formy.
                              Zresztą, gwarancja jest podbita? - podbita! no to o chodzi? ..dostałeś więcej oleju o 3 setki to się ciesz . (powinieneś się cieszyć, olej aso to nie są tanie rzeczy).
                              Tyle gadania było o gwarancji... nie wiem czym się martwić.
                              Last edited by rambo7; 30-04-2020, 12:50.
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                                chodzi o to że Ci twoi inżynierowie i mechanicy po wielu szkoleniach nadal tego nie wiedzą? - wiedzą .

całkowicie wytłumaczalny
                                Nie bardzo rozumiem, po co przelewają?

Comment

Working...
                                X