Zamieszczone przez rambo7
Zobacz posta
Zobacz posta
Zobacz posta
W 1,5T przy prędkości 130 km/h na 6 biegu obroty wynoszą 2900 obr/min a spalanie wychodzi ok 5 l/100 km i wyświetla się wskaźnik jazdy ekonomicznej. Czy uważasz, że to nie jest jazda odpowiadająca przeznaczeniu oleju 0W20 ? Przy 140 km/h obroty wynoszą ok. 3100 a spalanie lekko poniżej 6 l/100 km. Wskaźnik jazdy również na zielono. W wątku olejowym była przedstawiona tabelka, gdzie jazda ekonomiczna jest do 3500 obr/min. Uważam, że te podane przez Ciebie 120 km/h to zaniżona wartość. Chodzi o to, że Ty Rambo masz duży wpływ na forumowiczów w kwestii olejowej, co widać po podjętych decyzjach o zmianie oleju i ludzie mogą zastanawiać się czy przy powyżej 20 st mogą jechać szybciej niż 120 km/h na 0W20 a moim zdaniem i wedle wskaźników komputera mogą i nie będzie to żadnym zagrożeniem dla silnika. Ponieważ ja jeżdżę zgodnie z przepisami (autostrada 130-140 km/h) a poza autostradą słucham znaków drogowych więc według wszystkich wskaźników komputera jeżdżę oszczędzając paliwo i zgodnie z Twoimi opiniami Rambo, więc nie burz mi tych przyjętych przeze mnie zasad

Comment