Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujnik poziomu oleju - 1,5T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
    Mam taka teorie - ale nie bijcie - czy to może jest związane z lepkością samego oleju? Jak macie wlane 0W i jeszcze to rozrzedzi się paliwem to czujnik nie widzi tego poziomu bo jak rozumiem sprawdzenie poziomu działa na zasadzie jakiejś fotokomórki?
    Jest tak bardzo słomkowy kolor oleju że czujnik nie odróżnia ile jest zanurzony w nim, a gdzie jest odcięcie tafli oleju.
    Jest taka teoria, że to olej ale nie u mnie. :-) Zmieniłem olej na 5w30, zmieniłem czujnik ...komunikat cały czas sie pojawia. Z tego co wiem to czujnik działa na zasadzie ultradźwięków. Czyli mierzy czas w jakim ultradźwięki wrócą do nadajnika po odbiciu od ścianek silnika. Czy jakoś tak. Nie wiem jak to dokładnie ma się do ilości oleju ale rozumiem czemu zmiana oprogramowania może przynieść pożądany efekt. Wystarczy podnieść próg zadziałania...
    Pytanie tylko jest takie: dlaczego u jednych się to dzieje, a u innych nie? Teoretycznie wszystko jest takie samo.

Comment

• Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
      Ale po wgraniu jakieś aktualizacji wszystko działa więc po co kombinować , jedź do ASO i będziesz miał problem z głowy
      Biję się właśnie z myślami...bo mam zrobione fajne mapowanie silnika, a po wgraniu nowego softu szlag je trafi.

Comment

Working...
      X