Wczoraj w nocy po jeździe na krótkim odcinku autostrady ok. 30 km z prędkością 120-150 zapaliła się lampka poziomu oleju, myślałem, że dostanę zawału. Teraz widzę, że to problem czujnika, jestem po wymianie oleju na Ravenol 5W30 przejechałem jakieś 1300 km, na bagnecie wyraźnie widać, że za dużo wlali.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czujnik poziomu oleju - 1,5T
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Nail Zobacz postaTeraz widzę, że to problem czujnika, jestem po wymianie oleju na Ravenol 5W30 przejechałem jakieś 1300 km, na bagnecie wyraźnie widać, że za dużo wlali.
Comment
-
Zamieszczone przez Nail Zobacz postazapaliła się lampka poziomu olejuLast edited by Stach13; 30-04-2020, 11:39.
Comment
-
Zamieszczone przez Nail Zobacz postaIle powinno być dokładnie wlane oleju do 1.5?
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaIle wpisali oleju na fakturze ?Last edited by Stach13; 30-04-2020, 11:51.
Comment
-
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaTo w ASO lał na oko.
Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz postaOd przelania 0.3 l to nie może się nic stać. U innych wlewali 4 l i nic się nie dzieje, winne są pewnie wadliwe czujniki.
Nie pisz posta pod postem. Przez 12 godzin masz możliwość edycji poprzedniegoLast edited by Paluch; 30-04-2020, 12:25.
Comment
-
Zamieszczone przez Nail Zobacz postaA skąd wiesz, że nic się nie dzieje?
Dzisiejsza tolerancja nie jest pewnie tak duża jak tutaj pokazali ale jest. i Przelanie o te 0,3L to naprawdę bym paniki nie robił.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaPrzelanie o te 0,3L to naprawdę bym paniki nie robił.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaChodzi o to, że jak producent opracował taką miarkę i oznaczył poziom min-max to powinno się tego przestrzegać. A tutaj ASO zachowuje się w sposób niewytłumaczalny przelewając użytkownikom olej i nie potrafią jeszcze logicznie tego uzasadnić. Na fakturze wpisują 4 litry i faktycznie jest to ponad max, głupio przy tym odpowiadając że tyle wchodzi. Panika paniką ale jest to wkurzające.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaChodzi o to, że jak producent opracował taką miarkę i oznaczył poziom min-max to powinno się tego przestrzegać..
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaASO zachowuje się w sposób niewytłumaczalny przelewając użytkownikom olej i nie potrafią jeszcze logicznie tego uzasadnić.
Zresztą, gwarancja jest podbita? - podbita! no to o chodzi? ..dostałeś więcej oleju o 3 setki to się ciesz. (powinieneś się cieszyć, olej aso to nie są tanie rzeczy).
Tyle gadania było o gwarancji... nie wiem czym się martwić.Last edited by rambo7; 30-04-2020, 12:50.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postachodzi o to że Ci twoi inżynierowie i mechanicy po wielu szkoleniach nadal tego nie wiedzą? - wiedzą.
całkowicie wytłumaczalny
Comment
Comment