Było śmianie że nowe mercedesy gniją po 2 latach. Trzeba zainwestować w konkretną konserwację i obserwować
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korozja na elementach lakierowanych
Collapse
X
-
-
"Konkretna konserwacja" co to "konkretnie" nie ogólnie znaczy? Co to znaczy obserwować, konkretnie...jakie miejsca, czy trzeba odginać blachę by zobaczyć co w środku, jak czesto itd?I co obserwacja wniesie, korozja sie przestraszy i nie wyjdzie?
Bardzo proszę o "konkrety" to sie przyda wszystkim.
Comment
-
Zamieszczone przez rm_125 Zobacz postaTakie cos na klapie w sedanie. Na styku uszczelki. Po deszczu zawsze jest mokro
Comment
-
Zamieszczone przez martin Zobacz postaPierwszy sedan X gen z korozją? Kurcze miałem nadzieję że przynajmniej Sedan będzie wolny od tej przypadłości. Co do za egzemplarz? Krajowy\sprowadzony, bezwypadkowy czy może to efekt taniej naprawy? Pytam bo niestety słabo ta klapa wygląda ;/
sprawdź czy po deszczu nie masz mokrej klapy w tamtym miejscu.
Auto import tył nieruszany
a co do obserwacji. to chyba źle nie napisałem macie gwarancje to obserwujcie i jeździjcie kopać się z ASO. Ja gwarancji nie mam wiec też muszę obserwować i reagować. Nie wiem co to za oburzenie
Comment
-
pisałem że tył nie był robiony, aso to potwierdziło.
Wiec nie próbuj mi wmawiać, że sieję panikę. A to że niektórym rdzewieją drzwi znaczy, że mieli kolizję i źle im je naprawili?
Po prostu tam na styku z uszczelką po deszczu jest wilgotno
Comment
-
Rm_125, nic Ci nie wciskam, nie denerwuj się szkoda twojego zdrowia.
Nie ma co siać paniki, bo zobaczymy jaka sytuacja będzie w sedanach z PL, na razie HB zgłasza garstka, a twój egzemplarz nie można do końca porównywać, były czynnik które wpłynąć mogły negatywnie, sam przyznasz, druga sprawa zupełnie inne fabryki.
Comment
-
Ale to, że ktoś pokazuje "ślad" w swoim aucie nie jest żadnym sianiem paniki tylko "grzecznosciowym" spostrzeżeniem, które może pomóc innym.
Ja mam sedana z 2018 i "jak na razie" przy pobieżnych oględzinach "czysto", ale dalej w czasie to kto wie?Ciekaw jestem czy HB poliftowe 2019,2020 są już wolne czy jeszcze wolne od korozji,może ktoś na forum ma ?
Comment
-
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaMasakra, czyli nic nie naprawili, a tylko zamaskowali na pół roku może rok.
Comment
-
Czyli tak jak pisałem dopóki nie będzie wymiany na nowe drzwi - być może już te poprawionew co wątpię, to nie oddam na taką naprawę samochodu do ASO bo to mija się z celem, a biorąc pod uwagę tą "fachowość" naprawy i ewentualne jej dodatkowe skutki np. uszkodzenia plastików, zarysowania itp., to po gwarancji wolę oddać do jakiegoś sprawdzonego i profesjonalnego warsztatu, który to zrobi naprawdę porządnie albo pozostanie wymiana drzwi.
Comment
-
To chyba proza życia, bo albo robić porzadnie i "kosztownie" i likwidować przyczyny korozji albo likwidować jej objawy czyli pudrujemy syfki i ich nie widać, a jak nie widać to i pacjent zdrowy,nieprawdać?
Maku 123-Dokładnie jak piszesz.Ale oprócz drzwi zaczynaja korodować także inne miejsca karoserii (patrz ten wątek}, co w tak młodym aucie jest raczej nieprzyjemną niespodzianką.Sposób załatwiania sprawy też nie napawa optymizmem.Wielka szkoda, bo ta generacja civica wedle mnie jest najlepszym wypustem Hondy od lat, ale w takiej sytuacji myśl o zakupie hatchbacka 2020 wydaje sie mi się "osobiscie" b.problematyczna.
Comment
Comment