Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Było śmianie że nowe mercedesy gniją po 2 latach. Trzeba zainwestować w konkretną konserwację i obserwować
    Civic X 2.0 USA

Comment

• "Konkretna konserwacja" co to "konkretnie" nie ogólnie znaczy? Co to znaczy obserwować, konkretnie...jakie miejsca, czy trzeba odginać blachę by zobaczyć co w środku, jak czesto itd?I co obserwacja wniesie, korozja sie przestraszy i nie wyjdzie?
      Bardzo proszę o "konkrety" to sie przyda wszystkim.

Comment

• Ja miałem zrobioną konkretną konserwację zaraz po odebraniu samochodu.Wydałem o ile pamiętam 800PLn na chemię i tyle samo za robotę.
        Co z tego jeżeli rdza pojawia się w miejscach, których nie da się zakonserwować.

Comment

• Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
          Takie cos na klapie w sedanie. Na styku uszczelki. Po deszczu zawsze jest mokro
          Pierwszy sedan X gen z korozją? Kurcze miałem nadzieję że przynajmniej Sedan będzie wolny od tej przypadłości. Co do za egzemplarz? Krajowy\sprowadzony, bezwypadkowy czy może to efekt taniej naprawy? Pytam bo niestety słabo ta klapa wygląda ;/

Comment

• Troszkę to zaczyna być zastanawiające u mnie jeszcze wszystko ok nic nie stwierdziłem. Profilaktycznie zrobię konserwację i w zimie będę parkował pod wiatą a nie w garażu w którym jest zawsze temperatura pomiędzy 15- 20 stopni

Comment

• Zamieszczone przez martin Zobacz posta
              Pierwszy sedan X gen z korozją? Kurcze miałem nadzieję że przynajmniej Sedan będzie wolny od tej przypadłości. Co do za egzemplarz? Krajowy\sprowadzony, bezwypadkowy czy może to efekt taniej naprawy? Pytam bo niestety słabo ta klapa wygląda ;/

sprawdź czy po deszczu nie masz mokrej klapy w tamtym miejscu.

Auto import tył nieruszany

a co do obserwacji. to chyba źle nie napisałem macie gwarancje to obserwujcie i jeździjcie kopać się z ASO. Ja gwarancji nie mam wiec też muszę obserwować i reagować. Nie wiem co to za oburzenie
              Civic X 2.0 USA

Comment

• Nie ma co siać paniki... bez obrazy rm_125, ale ta klapa wygląda jakby "nasi tu byli" + sam wspominałeś ze to auto x czasu stało i pytanie ile czasu stało pod chmurką czy jakąś plandeką w stanie powypadkowym.

Comment

• pisałem że tył nie był robiony, aso to potwierdziło.
                  Wiec nie próbuj mi wmawiać, że sieję panikę. A to że niektórym rdzewieją drzwi znaczy, że mieli kolizję i źle im je naprawili?
                  Po prostu tam na styku z uszczelką po deszczu jest wilgotno
                  Civic X 2.0 USA

Comment

• Rm_125, nic Ci nie wciskam, nie denerwuj się szkoda twojego zdrowia.

Nie ma co siać paniki, bo zobaczymy jaka sytuacja będzie w sedanach z PL, na razie HB zgłasza garstka, a twój egzemplarz nie można do końca porównywać, były czynnik które wpłynąć mogły negatywnie, sam przyznasz, druga sprawa zupełnie inne fabryki.

Comment

• Ale to, że ktoś pokazuje "ślad" w swoim aucie nie jest żadnym sianiem paniki tylko "grzecznosciowym" spostrzeżeniem, które może pomóc innym.
                      Ja mam sedana z 2018 i "jak na razie" przy pobieżnych oględzinach "czysto", ale dalej w czasie to kto wie?Ciekaw jestem czy HB poliftowe 2019,2020 są już wolne czy jeszcze wolne od korozji,może ktoś na forum ma ?

Comment

• Usuwanie rdzy z drzwi mojej Hanki wyglądało tak... IMG_20200707_233600.jpgIMG_9579.jpg
                        IMG_9580.jpg
                        Last edited by lukazs; 07-07-2020, 23:52.

Comment

• Masakra, czyli nic nie naprawili, a tylko zamaskowali na pół roku może rok.

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
                            Masakra, czyli nic nie naprawili, a tylko zamaskowali na pół roku może rok.
                            A Paluch śmiał się ze mnie jak pisałem że mechanik sąsiad nie zrobi tego lepiej od ASO. A jednak ASO nie ma nowoczesnej technologi
                            Civic X 2.0 USA

Comment

• Czyli tak jak pisałem dopóki nie będzie wymiany na nowe drzwi - być może już te poprawione w co wątpię, to nie oddam na taką naprawę samochodu do ASO bo to mija się z celem, a biorąc pod uwagę tą "fachowość" naprawy i ewentualne jej dodatkowe skutki np. uszkodzenia plastików, zarysowania itp., to po gwarancji wolę oddać do jakiegoś sprawdzonego i profesjonalnego warsztatu, który to zrobi naprawdę porządnie albo pozostanie wymiana drzwi.

Comment

• To chyba proza życia, bo albo robić porzadnie i "kosztownie" i likwidować przyczyny korozji albo likwidować jej objawy czyli pudrujemy syfki i ich nie widać, a jak nie widać to i pacjent zdrowy,nieprawdać?

Maku 123-Dokładnie jak piszesz.Ale oprócz drzwi zaczynaja korodować także inne miejsca karoserii (patrz ten wątek}, co w tak młodym aucie jest raczej nieprzyjemną niespodzianką.Sposób załatwiania sprawy też nie napawa optymizmem.Wielka szkoda, bo ta generacja civica wedle mnie jest najlepszym wypustem Hondy od lat, ale w takiej sytuacji myśl o zakupie hatchbacka 2020 wydaje sie mi się "osobiscie" b.problematyczna.
                                Last edited by Grzechu; 08-07-2020, 09:42. Powód: posty jeden po drugim w tym samym czasie

Comment

Working...
                                X