Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Takie same kropki rdzy są u mojego ojczyma w crvce z 2014 roku, dokładnie w tych samych miejscach na 3 drzwiach. Ponadto, gdy oddawałem Civica do naprawy, gość powiedział, że to ich pierwszy Civic, natomiast mieli już kilka crv-łek.

Comment

• Miałem robione przez ASO Wa-wa przednie i tylni drzwi od strony kierowcy. Zostały rozebrane (rozbrojone), a co za tym idzie musieli wymienić listwy piano black (są jednorazowe). Wygląda, że to była większa "profeska" niż u Ciebie. Na poważnie - brak jednolitych procedur w tym zakresie czyli masakra.

Comment

• Zamieszczone przez A-Max Zobacz posta
        Miałem robione przez ASO Wa-wa przednie i tylni drzwi od strony kierowcy. Zostały rozebrane (rozbrojone), a co za tym idzie musieli wymienić listwy piano black (są jednorazowe). Wygląda, że to była większa "profeska" niż u Ciebie. Na poważnie - brak jednolitych procedur w tym zakresie czyli masakra.
        Dasz znać może które ASO. Bo ja kiedyś robiłem zderzak w ASO na redutowej i szczerze odradzam.

Comment

• Ja właśnie robilem na Redutowej. Ale zalecenie z Honda Polska tak właśnie mówiło o wyczyszczeniu i punktowym zamalowaniu. Próbowałem z tym walczyć, ale jak widać się nie udało. Sposób naprawy masakra. Efekt na tą chwilę zadawalajacy bo wygląda na zrobione. Niczego nie zniszczyli bo niczego nie demontowali. Zobaczymy ile wytrzyma.

Comment

• Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
            Usuwanie rdzy z drzwi mojej Hanki wyglądało tak... [ATTACH=CONFIG]53564[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]53565[/ATTACH]
            [ATTACH=CONFIG]53567[/ATTACH]
            Ale żenada. Ja nawet z tym nie jadę na gwarancji jak tak ma to wyglądać. Sam maznę zaprawką i będzie git. Widzę że serwis hondy się chyba uczy od Wazzupa z youtube xD Bez kitu ale nie wierze w to co zobaczyłem. Oklejone taśmą, odcięcie na ostro i ch. ASO się w tańcu nie .... zapaćkać z wierzchu, w środku rdza i gra gitara.
            Last edited by Fireblade929; 09-07-2020, 06:42.

Comment

• Serio? To jest naprawa, czy maskowanie ewidentnej wady samochodu?

Comment

• Każdy z Nas miał pewnie jakiś scenariusz "naprawy" ale ten z fotorelacji przeszedł chyba najśmielsze oczekiwania Dramat....
                Moja Hania
                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Plaza przy ul. Popularnej, tam jest lakiernia na miejscu.
                  Jak patrzę na te foty to co mi jedynie przychodzi do głowy to wysłanie tego do Honda Poland z zapytaniem o standardy/procedury naprawy, a jak nie pomoże to Honda Europe bo jak dla mnie to polecieli sobie ostro w kulki - które to aso ?

Comment

• Zamieszczone przez A-Max Zobacz posta
                    Plaza przy ul. Popularnej, tam jest lakiernia na miejscu.
                    Jak patrzę na te foty to co mi jedynie przychodzi do głowy to wysłanie tego do Honda Poland z zapytaniem o standardy/procedury naprawy, a jak nie pomoże to Honda Europe bo jak dla mnie to polecieli sobie ostro w kulki - które to aso ?
                    Kolega pisał że redutowa Warszawa. Ja tam robiłem zderzak i też odwalili fuszerkę. Zdecydowanie odradzam tą blacharnie/lakiernie. A kierują do niej z Aries na Arkuszowej gdzie sam serwis mają naprawdę dobry, tylko nie mają własnej lakierni.

Comment

• Aso Rzeszów też tragedia, już na drzwiach kierowcy wyszła mi kropka, w zasadzie to tak jakby w ogóle nie były te drzwi ruszone, a auto stało 3 tygodnie, żenada, masakra, brak słów, a największy paradoks to taki, że uwielbiam tym autem jeździć. Dlatego wolę już sobie, to sam zabezpieczyć, chociaż z drugiej strony spokojnie mi to mogą zrobić ponownie, ale na lakierni mają partaczy, a co gorsza brudasów, bo do tej pory nie mogę tego pyłu domyć. Zamierzam teraz pojechać do Prezesa i po prostu złożyć skargę na tych lakierników i gośća odpowiedzialnego za tą całą operację.
                      Co do innych miejsc, to podłoga mimo braku konserwacji oprócz kilku kropek rudej nie wygląda źle, a że auto pod koniec roku lub na początku następnego idzie w odstawkę, konserwację zostawiam dla przyszłego właściciela.
                      Last edited by katana; 09-07-2020, 23:38.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                        Aso Rzeszów też tragedia, już na drzwiach kierowcy wyszła mi kropka, w zasadzie to tak jakby w ogóle nie były te drzwi ruszone.
                        Potwierdza się to co pisałem. Jedyna skuteczna naprawa to wymiana drzwi i nic innego.

Przed skargą do prezesa najpierw wyślij maila ze zdjęciami do Honda Polska.

p.s. Jednak zmieniasz auto?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Przeniosę to do alternatywy dla civica.

Posprzątane. Kontynuacja tutaj:

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
                          Last edited by Paluch; 10-07-2020, 22:00.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                            Aso Rzeszów też tragedia, już na drzwiach kierowcy wyszła mi kropka, w zasadzie to tak jakby w ogóle nie były te drzwi ruszone, a auto stało 3 tygodnie, żenada, masakra, brak słów, a największy paradoks to taki, że uwielbiam tym autem jeździć. Dlatego wolę już sobie, to sam zabezpieczyć, chociaż z drugiej strony spokojnie mi to mogą zrobić ponownie, ale na lakierni mają partaczy, a co gorsza brudasów, bo do tej pory nie mogę tego pyłu domyć. Zamierzam teraz pojechać do Prezesa i po prostu złożyć skargę na tych lakierników i gośća odpowiedzialnego za tą całą operację.
                            Co do innych miejsc, to podłoga mimo braku konserwacji oprócz kilku kropek rudej nie wygląda źle, a że auto pod koniec roku lub na początku następnego idzie w odstawkę, konserwację zostawiam dla przyszłego właściciela.
                            Ja po ostatnim przeglądzie też jestem umówiony do ASO Rzeszów na poprawę drzwi, ale po twojej wypowiedzi obawiam się że wróci w gorszym stanie niż tam trafi.

Comment

• Nie polecam, nie wiem, gdzie robią to profesjonalnie i fachowo, ale drugi raz do nich bym nie oddał.

Comment

• A ja mam to gdzies i nadal bede jezdzil X genem

Comment

Working...
                                X