Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• W moim przypadku ASO raczej samodzielnie decyzji o naprawie nie podjęło na własny koszt tylko po akceptacji Hondy. Nie pamiętam przy oględzinach mierzenia grubości powłoki lakierniczej u mnie czegoś takiego nie było - dziwna sprawa.

Comment

• Być może zaczynają liczyć pieniądze po kolejnych wizytach "zadowolonych" klientów i stawiają wymagania. Koszt lakierowania, auto zastępcze...tanio nie będzie z rachunku od ASO.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Dziękuję za odpowiedź Marart.

Comment

• Zamieszczone przez kuba_BB Zobacz posta
          Dziękuję za odpowiedź Marart.
          A ja powtarzam, że ASO niczemu nie jest winne. Oni robią to co mają w odpowiedzi od HMP.
          ASO Leszno, o ktorym złego słowa jak do tej pory nie mogę powiedzieć.
          Moja Hania
          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Zrozumiałem Twój wcześniejszy post, że ASO nie jest winne. Dziękuję za odpowiedź

Comment

• Dobrze, ze nie doradzają klientom, zeby sobie pomalowali sami motipem, jak w przypadku lakieru na zaciskach brembo
              Generalnie standard obsługi posprzedaznej w PL to dni i metr mułu

Comment

• Może ktoś polecić jakiś sensowny, zaufany warsztat do zabezpieczenia civika przed korozją {podwozie,profile zamkniete itp/}? w okolicach Warszawki ,Trójmiasta?
                Na szczęscie? mam 4 d ale zabezpieczenie przyda sie kazdemu.
                Będe kupował na dniach nowe auto i z przykrością civika 5 D sobie odpuszczam, po 20 latach non stop Honda, tym razem inna marka bedzie,niestety ta korozja w 5D nie zachęca do zakupu a wielka szkoda, bo to znakomite auto pod wieloma wzgledami, także cenowymi.

Comment

• Ja tam w moim korozji nie widzę .

Comment

• I oby tak zostało, może coś poprawili w liftingu?Bo poza wspomnianą korozją to w tym przedziale cenowym to jak dla mnie sport plus to jedna z nejlepszych ofert w gamie kompaktów.

Comment

• Taka sama korozja (czyli kropeczki na drzwiach, gdzie gwarancja na to jest 12 lat) występuje w crvce, poza tym dziś w wielu nowych autach zabezpieczenie antykorozyjne jest kiepskie, ze względu na ekoidiotów i kary za Co2 oszczędzają gdzie się da.

Comment

• Nie wiem czy to już tu było poruszane ale zwróćcie uwagę na ramkę tylnej tablicy rejestracyjnej, może powodować obtarcia lakieru tylnej klapy i w następstwie ogniska korozji, u mnie obtarcia się już pojawiły, musiałem podkleić kawałkami pianki aby nie rysowało od drgań.

Comment

• Przeglądałem ostatnio podobny wątek, tyle, że dotyczył Civic IX. Główny problem w tym modelu odnośnie korozji dotyczy korytek na dachu.
                          Korozja pod listwą maskującą powoduje zalanie bagażnika, korozjęa na łączeniu blach z tyłu samochodu.
                          Czy ktoś z Was zastanawiał się nad tym aby zabezpieczyć przestrzeń pod tym plastikiem / maskownicą?
                          Ktoś wie moźe jak ściągnąć ten element?

Comment

• Czy ktoś zauważył z was rdzę pod maska? Mianowicie ten „dzyndzel” „język” który wchodzi do zamka pod maska. U mnie jest skorodowany. A jak u was?

Comment

• Ale to jest temat o civic X

Comment

• I ja pisze o Civic X właśnie
                                Chyba mam nieaktualny profil :P

Edit: już poprawiłem profil
                                Last edited by Gallus; 10-11-2020, 06:23.

Comment

Working...
                                X