Zamieszczone przez Fireblade929
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korozja na elementach lakierowanych
Collapse
X
-
Mimo że auta się pozbywam to sam jestem ciekaw jak Honda w dalszej perspektywie będzie się do tego odnosić i w jaki sposób naprawiać. Skoro pojawiło się to po roku półtora to zapewne po takiej połowicznej naprawie po roku znowu się pojawi. Ale trzymam kciuki żeby było inaczej. Swoją drogą wiadomo co dalej z produkcją hatchbacka? W przyszłym roku zamykają fabrykę w Swindon a civic XI ma wejść podobno dopiero w 2022 roku czyli przez rok będzie tylko sedan od Turków do kupienia?
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaKtoś wcześniej pytał, jak to wygląda w IX...
Comment
-
Ciekawe czemu tej korozji "jeszcze?" nie ma w sedanach, przecież to "ta sama konstrukcja" i powinna byc ta sama technologia?W poprzenich civikach aż takich problemow i tak szybko sie pojawiajacych jak pamietam nie było.Co do "porządnej" naprawy ze strony Hondy to jestem b. sceptyczny.Miałem kiedyś w poprzedniej iles tam generacji "korodującą" klapę, malowano ja wielokrotnie bez skutku i za którymś razem miano ja wymienić na nową, ale okazało sie, że ta wymieniona "nowa" byla tylko pomalowana "stara"{zaznaczylem ja przezornie przed wymianą".
Comment
-
Sedan jest z Turcji.
Ja mam lepsze doświadczenia z Hondą. W 2005 po 3 latach zaczęła korodowac Honda Accord VI z 2002 r, to nie były punktowe wypryski, tylko korozja od dołu aż po bok na wew części drzwi. Wszystkie drzwi zostały wówczas wymienione, a krorozja nie pojawiła się aż do sprzedaży w 2011r.
Drugi przypadek naprawy miałem w IX po kolizji z sarną, po 2 latach od naprawy lakier na drzwiach zaczął się łuszczyć i Aso pomalowało ponownie bez zająknięcia, więc u tym razem mam nadzieję, że to się dobrze skończy.
Comment
-
Dorzucę info o cenach konserwacji podwozia w ASO Toruń:
"Koszt konserwacji podwozia 650 zł wersja podstawowa obejmuje rozebranie mycie i nałożenie środka zabezpieczającego, 950 zł wersja rozszerzona o profile zamknięte i wnęki drzwi"
Comment
-
Zamieszczone przez marmac500 Zobacz postaDorzucę info o cenach konserwacji podwozia w ASO Toruń:
"Koszt konserwacji podwozia 650 zł wersja podstawowa obejmuje rozebranie mycie i nałożenie środka zabezpieczającego, 950 zł wersja rozszerzona o profile zamknięte i wnęki drzwi"
Comment
-
Zamieszczone przez wolkas Zobacz postaChyba znają temat drzwi i stąd ich oferta
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaDobra robota
Comment
-
W poprzednie wakacje ich odwiedziłem w tym samym celu (230 km) i na tą okoliczność mam wpis w książce gwarancyjnej. Niestety do głowy mi nie przyszło, że ruda się objawi po wewnętrznej stronie drzwi na wysokości okna. W każdym razie wczoraj odebrałem samochód po naprawie i na razie wygląda dobrze, a co będzie później to później się będę martwił bo jazda tym struclem jest zajefajna
, a co za tym idzie przez myśl mi nie przeszło żeby go sprzedać
.
Last edited by A-Max; 25-05-2020, 19:59.
Comment
-
4 dni bo nie dojechały zewnętrzne listwy okienne (bez tego byłyby 3). Odnośnie gwarancji nawet nie zapytałem bo i po co ? Czuję się w tym aucie jak ryba w wodzie dlatego przymykam oko na takie coś (nawet dwa przymykam), a przecież jeszcze mam fabryczną gwarancję + zabezpieczone podwozie i profile. Dodam jeszcze, że wymienili wszystkie uszczelki, które chciałem oraz tapicerkę fotela - czego chcieć więcejLast edited by A-Max; 25-05-2020, 20:52.
Comment
-
Zamieszczone przez A-Max Zobacz posta4 dni bo nie dojechały zewnętrzne listwy okienne (bez tego byłyby 3). Odnośnie gwarancji nawet nie zapytałem bo i po co ? Czuję się w tym aucie jak ryba w wodzie dlatego przymykam oko na takie coś (nawet dwa przymykam), a przecież jeszcze mam fabryczną gwarancję + zabezpieczone podwozie i profile. Dodam jeszcze, że wymienili wszystkie uszczelki, które chciałem oraz tapicerkę fotela - czego chcieć więcej
Comment
Comment