A jak to sprawdzić? U mnie te pęknięcia nie mają więcej niż 2-3cm.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korozja na elementach lakierowanych
Collapse
X
-
Dziś dostałem informację, że będzie to naprawiane poprzez usunięcie korozji z elementów, a następnie pomalowana zostanie wewnętrzna strona drzwi. Zapewniono, że będzie to naprawa skuteczna "zgodnie z standardami Hondy" cokolwiek to znaczy.
Comment
-
Zamieszczone przez A-Max Zobacz postaDziś dostałem informację, że będzie to naprawiane poprzez usunięcie korozji z elementów, a następnie pomalowana zostanie wewnętrzna strona drzwi. Zapewniono, że będzie to naprawa skuteczna "zgodnie z standardami Hondy" cokolwiek to znaczy.
Comment
-
Zamieszczone przez A-Max Zobacz postaBędzie to też zapewne mój pogwarancyjny problem .....
Comment
-
Zamieszczone przez Art_ Zobacz postaMoże to głupie pytanie ale czy po takiej naprawie gwarancyjnej gwarancja na dany element nie jest automatycznie przedłużana?
W takim układzie jeśli korozja znowu wyjdzie będzie to dalej zmartwienie Hondy.
Czyli jeśli lakierowali ci 4 dni auto to o 4 dni można gwarancję wydłużyć.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
No własnie chyba nie do końca tak jest:
Treść gwarancji powinna być sformułowana w sposób jasny i zrozumiały, w języku polskim. Gwarancja wskazuje obowiązki gwaranta i uprawnienia konsumenta w przypadku, gdy sprzedany towar nie ma właściwości określonych w oświadczeniu gwarancyjnym. W szczególności powinna zawierać: wyraźne stwierd
Oczywiście nie będzie tu raczej mowy i "istotnej naprawie" ale tym niemniej gwarant dokona naprawy lakierowania i na tą robotę powinien dać od nowa gwarancję. Więc jeśli w tym samym miejscu znowu wyjdzie rdza to powinni ją dalej naprawiać.
Może przykład z innego zakresu ale po odbiorze mieszkania deweloper 3 razy (w przeciągu 5 lat) naprawiał ten sam defekt, i po kazdej naprawie gwarancja na dany element była własnie wydłużana...
Tutaj moim zdaniem powinno być tak samo.
Comment
-
Zamieszczone przez lukazs Zobacz postaJa się zastanawiam czy sprawy nie zgłosić jako jakiś pozew zbiorowy. Może do rzecznika praw konsumenta trzeba to zgłosić i zaatakować duża grupą.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zadałem pytanie do grupy rzeczoznawców. W odpowiedzi uzyskałem informację że będą potrzebować dokładną treść zapytań jakie poszły do Hondy oraz odpowiedzi oraz zdjęcia. Więc ja jak tylko otrzymam korespondencję w mojej sprawie przekazuje ją do rzeczoznawców.
Comment
-
Zamieszczone przez russso Zobacz postaA czy czasem to nie jest tylko pęknięcie samego lakieru bo przecież pod nim jest uszczelniająca mastyka.
Comment
-
Zamieszczone przez lukazs Zobacz postaJa się zastanawiam czy sprawy nie zgłosić jako jakiś pozew zbiorowy. Może do rzecznika praw konsumenta trzeba to zgłosić i zaatakować duża grupą.
Nic
Jedyne co to jak mu przedsiebiorca nie odpowie CZEGKOLWIEK w terminie 14 dni to może wystawić karę za nie udzielenie odpowiedzi
Jak otrzyma odpowiedz typu bla bla bla to jego rola się kończy i dostajesz odpowiedż że wyczerpał drogę mediacji
Jak ktoś ma samóchód na osobę fizyczna i nie minąl rok od daty zakupu trzeba uderzać do sprzedawcy z tytuły rękojmi
Comment
Comment