Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co Aso, to inna interpretacja, aczkolwiek Gość z Aso wyraźnie powiedział na taką korozję ma Pan 12 lat gwarancji i wg Niego Honda nigdy od takich spraw się nie wykręca, mnie to satysfakcjonuje i nie będę z tym polemizował.

Comment

• Cześć katana, Możesz opowiedzieć jak ci naprawili tą korozje, czy widać że cos było malowane? jak możesz to wrzuć zdjęcia.

Comment

• Wrzucę, chociaż jestem niezadowolony, dopiero po przyjeździe z Aso zauważyłem, że listwa piano black od str pasażera jest nie moja, tzn mocno porysowana, uszczelki też są kiepsko spasowane, musiałem to poprawić, fotel kierowcy przerysowany, progi również, szyba od strony pasażera na przednich i tylnych drzwiach, sama naprawa też estetyczna nie jest, generalnie Aso Rzeszów, to partacze, brudasy i kręty. Dbasz o auto, a potem oddajesz do jakichś niedorobiencow i niestety są tego skutki. Sam już nie wiem, co mam zrobić, auto samo w sobie jest świetne, ale nie wiem, czy nie lepiej ze względu na jego mnóstwo potencjalnych usterek nie sprzedać.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
          Wrzucę, chociaż jestem niezadowolony, dopiero po przyjeździe z Aso zauważyłem, że listwa piano black od str pasażera jest nie moja, tzn mocno porysowana, uszczelki też są kiepsko spasowane, musiałem to poprawić, fotel kierowcy przerysowany, progi również, szyba od strony pasażera na przednich i tylnych drzwiach, sama naprawa też estetyczna nie jest, generalnie Aso Rzeszów, to partacze, brudasy i kręty. Dbasz o auto, a potem oddajesz do jakichś niedorobiencow i niestety są tego skutki. Sam już nie wiem, co mam zrobić, auto samo w sobie jest świetne, ale nie wiem, czy nie lepiej ze względu na jego mnóstwo potencjalnych usterek nie sprzedać.
          Wracaj tam czym prędzej i niech naprawiają wszystko co uszkodzili. Nie można im odpuszczać.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja w razie gdybym też naprawiał to wezmę kogoś do sprawdzenia, jakiegoś rzeczoznawcę albo firmę bo po Twoim przykładzie bym się chyba załamał jakby mi coś takiego odwalili. Z drugiej strony to wychodzi na to że po gwarancji to lepiej kupić używane drzwi z np rocznika 2020 i samemu przełożyć a teraz nie zgłaszać chyba że ktoś ma namiary na porządną lakiernię ASO.

Comment

Dbasz o auto, a potem oddajesz do jakichś niedorobiencow..
              I tym sposobem człowiek zraża się do wszystkich mechaników do których w przyszłości ma oddać auto do naprawy... strach ogarnia, że przy jednej naprawie zepsuje 10 innych rzeczy.. a niestety teraz pełno takich fachowców.. warsztatów narobiło się jak ulęgałki, ziomki biorą się za robotę do której nie każdy się niestety nadaje... robią aby szybciej, byle jak, rysują, uszkadzają elementy przy demontażu.. bo nie chce się im zajrzeć do serwisówki, tylko na pałę ciągnie, aby szybciej.. widać tak było u Ciebie.. Niestety ale powinieneś jechać i zwrócić im uwagę na te wszystkie uszkodzenia które ma teraz twoje auto..
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez maku123 Zobacz posta
                Ja w razie gdybym też naprawiał to wezmę kogoś do sprawdzenia, jakiegoś rzeczoznawcę albo firmę bo po Twoim przykładzie bym się chyba załamał jakby mi coś takiego odwalili. Z drugiej strony to wychodzi na to że po gwarancji to lepiej kupić używane drzwi z np rocznika 2020 i samemu przełożyć a teraz nie zgłaszać chyba że ktoś ma namiary na porządną lakiernię ASO.
                Używane drzwi nie są rozwiązaniem. Po roku znowu wyjdzie więc jaki sens tej operacji? Poza tym odcień lakieru niekoniecznie musi pasować...

Comment

• generalnie ASO Rzeszów poza standardowym serwisem również nie polecam. Po malowaniu przedniego zderzaka jego spasowane pozostawia wiele do życzenia.

Comment

... zauważyłem, że listwa piano black od str pasażera jest nie moja, tzn mocno porysowana
                    Myśle, że Twoja, ale potraktowana brudną szmatą.

Comment

• Może i tak, aczkolwiek niestety nie mam jak do nich podjechać, do Rzeszowa mam 120km, a w obie strony robi się 3,5-4h. Zgłosiłem to telefonicznie przy okazji wymiany stelaża fotela (jeszcze na gwarancji) mają mi wypolerować tą listwę. Jedynie co mnie cieszy, to fakt, że po całej tej operacji z drzwiami nadal nic nie trzeszczy i nie skrzypi.

Comment

• Listwa listwą a co z resztą uszkodzeń? Fajne zadbane auto i będziesz codziennie patrzył na rysy szyb, foteli itd. ?
                        Mi wymieniali podsufitkę i drapneli małe plasticzki pod uchwytami w podsufitce to na drugi dzień dzwoniłem i wymienili wszystkie na nowe + słupek A i słupek B. Nie po to się kupuje nowe auto i dba żeby patrzeć na rysy później. Nie można im odpuszczać bo nigdy się nie nauczą.

Comment

• Zarysowania fotela wymienią wraz ze stelażem. Masz rację, ale ja mam pretensję przede wszystkim do siebie, że wnikliwie nie obejrzałem auta przy odbiorze, jednak to wynika głównie z mojego zaufania, że przecież to Aso i nie powinno być fuszerki

Comment

• Ja również nie oglądałem auta przy odbiorze bo było ciemno i stało na parkingu przed salonem. Telefon na drugi dzień i żadnego problemu. Oni mają tak samo obowiązek spisać w jakim stanie auto odbierają...

Comment

• Możecie wrzucić jakieś zdjęcia po naprawie, jestem ciekawy jak to wyszło ponieważ jestem umówiony na 20 lipca na malowanie wewnętrznych ramek tylnych drzwi.

Comment

• u siebie zauważyłem rdzawawy nalot na klapie bagażnika w miejscu gdzie bagażnik spotyka się z uszczelka klapy (sedan)
                                Pewnie potraktuje to odrdzewiaczem a potem zakleję taka bezbarwna grubą taśma żeby nie miało to kontaktu z wilgocią
                                Civic X 2.0 USA

Comment

Working...
                                X