Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez russso Zobacz posta
    Możecie wrzucić jakieś zdjęcia po naprawie, jestem ciekawy jak to wyszło ponieważ jestem umówiony na 20 lipca na malowanie wewnętrznych ramek tylnych drzwi.
    U mnie tak to wygląda, oczywiście wszystkie drzwi. Na tylnej klapie też miałem jakiś taki bąbel dziwny od wewnętrznej strony i też zrobili.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez rm_125 Zobacz posta
      u siebie zauważyłem rdzawawy nalot na klapie bagażnika w miejscu gdzie bagażnik spotyka się z uszczelka klapy (sedan)
      Pewnie potraktuje to odrdzewiaczem a potem zakleję taka bezbarwna grubą taśma żeby nie miało to kontaktu z wilgocią
      Można prosić o fotkę dokładnie w którym miejscu taki kwiatek ?

Comment

• Kwiatek to będzie jak kolega rm przykryje rdzę taśmą.
        Jest to chyba jakaś nowa technologia bo nie słyszałem o niej jeszcze.

Comment

• Można taśmą, można farbą, grunt , ze nie widać...na razie.

Comment

• Na perforacje jest 12 lat, wystarczy tylko mieć w KG przeglądy, więc tym bardziej to nobilituje auta z Pl salonu, bezwypadki i serwisowane, problem mogą mieć tylko Ci co kupili okazję z zagranicy albo USA czy Kanady

Comment

• akurat okazje z USA drzwi mają czyste puki co.
              a taką naprawę jak koledzy wyżej pokazują to sąsiad mechanik ogarnie za 100zł bez kopania się z ASO

I o jakich 12 latach mówisz? skoro co 2 użytkownik ma tego Civica w leasingu i już im leci ślinka na wymianę na wersję 2020
              Civic X 2.0 USA

Comment

akurat okazje z USA drzwi mają czyste puki co.
                a taką naprawę jak koledzy wyżej pokazują to sąsiad mechanik ogarnie za 100zł bez kopania się z ASO

I o jakich 12 latach mówisz? skoro co 2 użytkownik ma tego Civica w leasingu i już im leci ślinka na wymianę na wersję 2020
                Hahah somsiad mechanik za 100 zł naprawi.

Nawet nie chciałbym zobaczyć takiej "naprawy" a co dopiero z nią jeździć. Niezły żart.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• dobra cena była podana od tak.
                  Ale nie sadzę, że koleś który robi nie takie samochody jak nasz Civic nie poradzi sobie z naprawą na równi może lepiej niż ASO. Gdzie w sumie ktoś tu pisał, że równie dobrze ASO może zlecać naprawę takim mechanikom jak mój sąsiad.

Do tego kwestia serwisowania Civica w ASO przez 10 lat żeby utrzymać gwarancje. Czy jest to ekonomicznie uzasadnione?
                  Civic X 2.0 USA

Comment

dobra cena była podana od tak.
                    Ale nie sadzę, że koleś który robi nie takie samochody jak nasz Civic nie poradzi sobie z naprawą na równi może lepiej niż ASO. Gdzie w sumie ktoś tu pisał, że równie dobrze ASO może zlecać naprawę takim mechanikom jak mój sąsiad.

Do tego kwestia serwisowania Civica w ASO przez 10 lat żeby utrzymać gwarancje. Czy jest to ekonomicznie uzasadnione?
                    Zorientuj się najpierw.

Po pierwsze oczywiście, że serwisy niezależne mogą wykonać lepiej naprawę niż ASO i niejednokrotnie tak jest.

Po drugie za 100 zł to ci warsztat nawet tych drzwi nie oglądnie więc podawanie takiej ceny jaki ma sens?

Po 3 nie musisz serwisować auta tylko zrobić przeglądy nadwozia.

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                      Po 3 nie musisz serwisować auta tylko zrobić przeglądy nadwozia.
                      A czy orientujesz się, czy w takim przypadku wymagany jest serwis w ASO przez trzy lata gwarancji ? Mam zamiar jeszcze w okresie trzy letniej gwarancji zrobić przegląd B+7 poza ASO i nie wiem czy później będą chcieli mi robić przeglądy nadwozia.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        A czy orientujesz się, czy w takim przypadku wymagany jest serwis w ASO przez trzy lata gwarancji ? Mam zamiar jeszcze w okresie trzy letniej gwarancji zrobić przegląd B+7 poza ASO i nie wiem czy później będą chcieli mi robić przeglądy nadwozia.
                        Niestety nie wiem najlepiej w ASO zapytaj jak to wygląda. Ewentualnie mail do Hondy.

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                          Jedynie co mnie cieszy, to fakt, że po całej tej operacji z drzwiami nadal nic nie trzeszczy i nie skrzypi
                          Czy w ASO powiedzieli Ci jak to zrobili ? Odginali częściowo blachy ? Jestem ciekawy czy ta rdza była głębiej ? Bo tutaj spekulowaliśmy na ten temat.

Comment

• IMG_20200704_105109.jpg

Takie cos na klapie w sedanie. Na styku uszczelki. Po deszczu zawsze jest mokro
                            Civic X 2.0 USA

Comment

• Powiem Wam, że jestem coraz bardziej w szoku jak to widzę.
                              Po kolei korodują wszystkie miejsca gdzie cudownie zagięli blachę.

Comment

• Również jestem w szoku tym bardziej, że mam Accorda z 1014 i tam jest zero korozji. Wygląda na to, że źle "zainwestowaliśmy" pieniądze (w moim HB robione były drzwi na gwarancji).

Comment

Working...
                                X