Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ciekaw jestem ceny astry za granicą. Bo może być tak że u nas jest zachęcająca z powodu lokalnej produkcji. Znajoma kupiła sobie suva miesiąc do pracy nim jeździła a teraz znowu honda najczęściej parkuje. Chyba zwyciężył rozsądek i poprostu porecznosc.

Comment

• Alix, ceny mogą być odjechane, ale za odjechane bryki. Prz zakupie basicowej 911 bez rsbatu się raczej nie obędzie. Inna rzecz, że tam nie ma basicu to raz a dwa nikt go nie bierze.
      Co do tych cen ogólnie, to kompakty się widzę próbują niebezpiecznie do cen aut klasę wyższych już nawet nie zbliżyć a wejść. Ok,do tej pory robiły to tylko wypasione wersje kompaktów, albo te premium.
      Może tska polityka cenowa to zachęta do wynajmu długoterminowego?
      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Ależ brzydkie to nowe i30 Wygląda jak kompakt sprzed 15 lat z dodanymi LEDami.
        Poprzednia wersja zdecyowanie lepsza.
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Przód tego nowego i30 wygląda jak w Peugeocie 308... czyżby to kolejne generacje kompaktów są brzydsze od swoich poprzedników ? Wygląda, że tak.. A widzieliście nowego Fiata Tipo ? Cena jest bardzo niska i schodzi podobno jak świeże bułeczki.. w ofercie ma silnik 1,4T 120KM.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
            Wygląda jak kompakt sprzed 15 lat z dodanymi LEDami.
            No niestety... szczerze to obecny mi też się podoba bardziej, z resztą chyba nawet jest jeszcze nie taki stary?

Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
            Może tska polityka cenowa to zachęta do wynajmu długoterminowego?
            To jest na pewno opłacalne dla koncernów motoryzacyjnych i dla ich czy nie ich instytucji finansowych - pobudza rynek sprzedaży nowych aut, wprowadza na rynek dużo aut po takim wynajmie co powoduje, że rynek wtórny obniża ceny i jeszcze mniej opłaca się mieć własne auto (mniejsza wartość rezydualna)... czy dla właścicieli... Niby rata jest mniejsza, niby auto ma się cały czas nowe... więc klienci łatwiej kuszą się na droższe auta niż zwykle by brali, bo wydaje im się, że ich stać... Ale popatrzcie na RRSO takiej zabawy. Jest efektywnie duuuużo droższa dla klienta niż sensowny leasing czy kredyt i odsprzedaż po cenach rynkowych auta po założonym okresie, szczególnie jak mamy na jakąś tam wpłatę własną i koszty leasingu są kilku a nie kilkudziesięcioprocentowe oraz koszty w całości możemy wrzucić w działalność. Liczyłem to na próbę, np. w moim przypadku byłoby to dramatycznie nieopłacalny interes. Nie jestem wrogiem samej idei wynajmu długoterminowego, ale uważam, że obecnie dostępne na rynku oferty są warte rozważenia tylko dla tych co z powodu braku jakiegokolwiek buforu finansowego po prostu nie mają innego wyjścia. No i tej mniej rozsądnej grupy chcących koniecznie jeździć autem, na które ich tak naprawdę nie stać... niestety, to może mieć krótkie nóżki...
            Last edited by Alix; 19-12-2016, 11:51.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Razbino Zobacz posta
              Kobiety są mistrzyniami w wyborze jeżeli duże są możliwości wyboru. Robią to perfekcyjnie, nigdy się nie mylą (w każdej dziedzinie) i nigdy im nie dorównamy. Zresztą nas też wybierają. Ciesz się, bo wybór na pewno był najlepszy.
              I tu masz rację !!!!

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                Przód tego nowego i30 wygląda jak w Peugeocie 308... czyżby to kolejne generacje kompaktów są brzydsze od swoich poprzedników ? Wygląda, że tak.. A widzieliście nowego Fiata Tipo ? Cena jest bardzo niska i schodzi podobno jak świeże bułeczki.. w ofercie ma silnik 1,4T 120KM.
                Jechałem nawet tym fiatem tipo. Z zewnątrz wyglada świetnie. Bardzo dobre wyposażenie w standardzie. Na minus - ergonomia - beznadziejna kierownica, prędkościomierz tak usadowiony ze trzeba go prawie szukać lewe drzwi zle usadowione - nie da sie nie nich oprzeć łokcia. Jechałem 1,4 90 KM. Cóż, cos tam nawet jechało ale bez szaleństwa. Na plus ekonomia - w mieście spokojnie 6-7 litrów. Miałem furę która miała 800 km, a juz trzeszczała, falowaly obroty i zacięło sie pokrętło klimy
                Jednak za cenę bodajrze 43 tys nie widzę niczego lepszego. Moim zdaniem hit
                A i jeszcze opór duży bagażnik, z tylu tez sporo miejsca

Comment

• Mario, trochę się teraz zawstydziłem, bo nie przypuszczałem, że na tym forum aktywne są również panie. Cieszę się, że potwierdzasz moją opinię i że jesteś z nami. Rzadko na tym forum ktoś przyznaje mi rację, ba nawet mnie kilkakrotnie banowano, tym bardziej jestem Ci wdzięczny za wsparcie.

Comment

• Nie rób z siebie męczennika Razbinio. Nie banujemy userów wg naszego widzimisię
                    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                      Z tego co wiem w województwie łódzkim został tylko jeden diler Hondy i pokaż już był (wysyłali SMSy)
                      A w Warszawie może jeszcze będzie do obejrzenia wie ktoś?

Zewnętrznie mi się nowy Civic podoba. Interesuje mnie wykonanie i materiały kabiny. Ktoś w poście wspominał, że jest mniej więcej na poziomie obecnej generacji. Dla mnie to wystarczająca dobra jakość.
                      Siedział ktoś może w gen X i nowej Astrze w wyższej wersji? Ciekawi mnie porównanie materiałów kabiny. W sobotę miałem jazdę Astrą 1.4T i auto zrobiło na mnie dobre wrażenie m.in. elastycznym silnikiem i dobrym wyciszeniem. No i rabat jest dobry. Z tego co sobie oglądałem test na yt to słychać ,że nowy Civic też jest dużo lepiej wyciszony pod gen. IX. Ogólnie bez rabatu astra 1.6T najwyższa wersja wychodzi ok. 100k więc tyle co Civic 1.5T. Wyposażenie podobne, plus Honda ma Ledy. Ciekawe jaki rabat Honda zaproponuje pod konie przyszłego roku na X... ;-/ Zastanawiam się więc czy opłaca się czekać.

Comment

• Ciekawe jaki rabat Honda zaproponuje pod konie przyszłego roku na X... ;-/ Zastanawiam się więc czy opłaca się czekać.
                        możesz się nie doczekać

Comment

• Jak masz kupić Astre i Civica za tą samą kasę to przeplacasz za Astre i tak naprawdę kupujesz ja drozej od Civica bo ma istotnie mniejsza wartość rezydualna, krótszą gwarancję oraz potenjalnie większą awaryjność (licząc ze Honda utrzyma poziom). Jest to też auto mniej praktyczne (mniej schowków, odczuwalnie mniejszy bagażnik) i dużo mniej oryginalne. Natomiast sama tapicerka jest lepsza w Astrze i jest ona dostępna już a nie za rok. I popatrz na rabaty, cena za to auto z tego co tu ludzie pisali powinna być niższa?
                          Last edited by Alix; 19-12-2016, 14:45.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• kolega ma nadzieje, że na civica dadzą rabat...i cena wyjdzie podobna do ceny astry..wg mnie, nie stanie się tak...

Comment

• Ciekawe jeszcze jak z tą awaryjnością będzie... W Astrze ten silnik już trochę jeździ to wiadomo czego można się spodziewać.
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                                Jak masz kupić Astre i Civica za tą samą kasę to przeplacasz za Astre i tak naprawdę kupujesz ja drozej od Civica bo ma istotnie mniejsza wartość rezydualna, krótszą gwarancję oraz potenjalnie większą awaryjność (licząc ze Honda utrzyma poziom). Jest to też auto mniej praktyczne (mniej schowków, odczuwalnie mniejszy bagażnik) i dużo mniej oryginalne. Natomiast sama tapicerka jest lepsza w Astrze i jest ona dostępna już a nie za rok. I popatrz na rabaty, cena za to auto z tego co tu ludzie pisali powinna być niższa?
                                No też właśnie o to się rozchodzi. Za prawie 100k na pewno bym tej Astry nie kupił ale za 80k jest moim zdaniem warta rozpatrzenia. Do tego dochodzą tak jak napisałeś dwie powiązane rzeczy, znaczek Opla i sprawa awaryjności. Nie śpieszy mi się z zakupem ale jak poczekam na Civica i (pomijając ,że przełknę gorzką pigułkę w postaci ceny) okaże się ,że mnie czymś rozczaruje a promocja na Astrę się skończy to będę pluł sobie w brodę. Z pierwszych testów europejskiej wersji wynika ,że gen X to jest dobre auto ale i tak trzeba się samemu przekonać.

Comment

Working...
                                X