ciekaw jestem ceny astry za granicą. Bo może być tak że u nas jest zachęcająca z powodu lokalnej produkcji. Znajoma kupiła sobie suva miesiąc do pracy nim jeździła a teraz znowu honda najczęściej parkuje. Chyba zwyciężył rozsądek i poprostu porecznosc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Alix, ceny mogą być odjechane, ale za odjechane bryki. Prz zakupie basicowej 911 bez rsbatu się raczej nie obędzie. Inna rzecz, że tam nie ma basicu to raz a dwa nikt go nie bierze.
Co do tych cen ogólnie, to kompakty się widzę próbują niebezpiecznie do cen aut klasę wyższych już nawet nie zbliżyć a wejść. Ok,do tej pory robiły to tylko wypasione wersje kompaktów, albo te premium.
Może tska polityka cenowa to zachęta do wynajmu długoterminowego?
Comment
-
Przód tego nowego i30 wygląda jak w Peugeocie 308... czyżby to kolejne generacje kompaktów są brzydsze od swoich poprzedników ? Wygląda, że tak.. A widzieliście nowego Fiata Tipo ? Cena jest bardzo niska i schodzi podobno jak świeże bułeczki.. w ofercie ma silnik 1,4T 120KM.
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaWygląda jak kompakt sprzed 15 lat z dodanymi LEDami.
Zamieszczone przez Radon Zobacz postaMoże tska polityka cenowa to zachęta do wynajmu długoterminowego?Last edited by Alix; 19-12-2016, 11:51.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Razbino Zobacz postaKobiety są mistrzyniami w wyborze jeżeli duże są możliwości wyboru. Robią to perfekcyjnie, nigdy się nie mylą (w każdej dziedzinie) i nigdy im nie dorównamy. Zresztą nas też wybierają. Ciesz się, bo wybór na pewno był najlepszy.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaPrzód tego nowego i30 wygląda jak w Peugeocie 308... czyżby to kolejne generacje kompaktów są brzydsze od swoich poprzedników ? Wygląda, że tak.. A widzieliście nowego Fiata Tipo ? Cena jest bardzo niska i schodzi podobno jak świeże bułeczki.. w ofercie ma silnik 1,4T 120KM.lewe drzwi zle usadowione - nie da sie nie nich oprzeć łokcia. Jechałem 1,4 90 KM. Cóż, cos tam nawet jechało ale bez szaleństwa. Na plus ekonomia - w mieście spokojnie 6-7 litrów. Miałem furę która miała 800 km, a juz trzeszczała, falowaly obroty i zacięło sie pokrętło klimy
Jednak za cenę bodajrze 43 tys nie widzę niczego lepszego. Moim zdaniem hit
A i jeszcze opór duży bagażnik, z tylu tez sporo miejsca
Comment
-
Mario, trochę się teraz zawstydziłem, bo nie przypuszczałem, że na tym forum aktywne są również panie. Cieszę się, że potwierdzasz moją opinię i że jesteś z nami. Rzadko na tym forum ktoś przyznaje mi rację, ba nawet mnie kilkakrotnie banowano, tym bardziej jestem Ci wdzięczny za wsparcie.
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaZ tego co wiem w województwie łódzkim został tylko jeden diler Hondy i pokaż już był (wysyłali SMSy)
Zewnętrznie mi się nowy Civic podoba. Interesuje mnie wykonanie i materiały kabiny. Ktoś w poście wspominał, że jest mniej więcej na poziomie obecnej generacji. Dla mnie to wystarczająca dobra jakość.
Siedział ktoś może w gen X i nowej Astrze w wyższej wersji? Ciekawi mnie porównanie materiałów kabiny. W sobotę miałem jazdę Astrą 1.4T i auto zrobiło na mnie dobre wrażenie m.in. elastycznym silnikiem i dobrym wyciszeniem. No i rabat jest dobry. Z tego co sobie oglądałem test na yt to słychać ,że nowy Civic też jest dużo lepiej wyciszony pod gen. IX. Ogólnie bez rabatu astra 1.6T najwyższa wersja wychodzi ok. 100k więc tyle co Civic 1.5T. Wyposażenie podobne, plus Honda ma Ledy. Ciekawe jaki rabat Honda zaproponuje pod konie przyszłego roku na X... ;-/ Zastanawiam się więc czy opłaca się czekać.
Comment
-
Jak masz kupić Astre i Civica za tą samą kasę to przeplacasz za Astre i tak naprawdę kupujesz ja drozej od Civica bo ma istotnie mniejsza wartość rezydualna, krótszą gwarancję oraz potenjalnie większą awaryjność (licząc ze Honda utrzyma poziom). Jest to też auto mniej praktyczne (mniej schowków, odczuwalnie mniejszy bagażnik) i dużo mniej oryginalne. Natomiast sama tapicerka jest lepsza w Astrze i jest ona dostępna już a nie za rok. I popatrz na rabaty, cena za to auto z tego co tu ludzie pisali powinna być niższa?Last edited by Alix; 19-12-2016, 14:45.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Ciekawe jeszcze jak z tą awaryjnością będzie... W Astrze ten silnik już trochę jeździ to wiadomo czego można się spodziewać.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaJak masz kupić Astre i Civica za tą samą kasę to przeplacasz za Astre i tak naprawdę kupujesz ja drozej od Civica bo ma istotnie mniejsza wartość rezydualna, krótszą gwarancję oraz potenjalnie większą awaryjność (licząc ze Honda utrzyma poziom). Jest to też auto mniej praktyczne (mniej schowków, odczuwalnie mniejszy bagażnik) i dużo mniej oryginalne. Natomiast sama tapicerka jest lepsza w Astrze i jest ona dostępna już a nie za rok. I popatrz na rabaty, cena za to auto z tego co tu ludzie pisali powinna być niższa?
Comment
Comment