Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dzis wszyscy robia dobre auta. Serio.
    Ja mialem Skode, Hondy, Renowke (tu opor znajomych byl najwiekszy , Mitsubishi, Suzuki, Fordy, VW, Subaru, Nissana teraz Merca.
    Chyba juz wiekszosc marek przerobilem przez ostatnie 20 lat
    Do tego masą aut jezdze, bo ze spora grupą znajomych jezdzimy i bawimy sie motoryzacją. Takie hobby

Kilka min trafiłem (np wymiana silnika w Octavii) ale generalnie ostatnie lata to bez problemow i czesto z premedytacja wybieram inne auta zeby po prostu cos zmienic w zyciu, zeby nie było nudy
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Kiedy Nowy model w polskich salonach !

Panowie, nowy Hyundai i30, postawa wersja 1.0 turbo- cena 100 tys. Na rynek niemiecki. Wiec chyba takie czasy
      Last edited by kermit01; 18-12-2016, 20:43.

Comment

• To chyba jakaś kpina. Kompakt w basicu, nawet jako nowość za tą kasę? W tej cenie jest fajnie skompletowany Mondziak np
        www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Wybieranie i kupowanie auta to dość złożony i skomplikowany proces, rady się przydają ale decyzje człowiek podejmuje sam, bo najlepiej wie ile jeździ, gdzie jeździ z kim jeździ itp. Ja raczej nigdy nie wypowiadam się które auto jest lepsze i które lepiej jeździ bo to bardzo subiektywna sprawa... Dla Glosimy który jeździ sporo po autostradach lepsze będzie wygodne, duże, ciche, oszczędne dla Alixa inne a dla każdego z Nas jeszcze inne. Wiem jedno, moim następnym autem będzie jakiś kompakt z turbo benzyną albo hybrydą, ewentualnie pseudo SUV klasy HRV albo czegoś podobnego, musi mieć spory bagażnik (min 400l), czy będzie to Honda? Na dzień dzisiejszy nie wiem, w HRV przeszkadza mi słaby wybór silników a w civicu X gen tył auta, dziwne wykończenie w środku i cena!!! I to nawet nie o to chodzi czy mnie stać czy nie ale civic z silnikiem 1.5T nie jest dla mnie wart wydania 100tysi a ten z 1.0T będzie musiał fajnie jeździć abym chciał go kupić. IX gen spodobał mi sie od samego początku a Ufok po zmianie i unowocześnieniu dizajnu, wnętrza obu tych modeli są wyjątkowe i trudno znaleźć kompakta tak interesująco wyglądającego wewnątrz. Niebanalną sprawą jest również bagażnik i pojemność obu modeli, to jest wręcz niewiarygodne ile do tego auta potrafi się zmieścić, moim Ufokiem wiozłem ostatnio paczki dla "Szlachetnej Paczki" i zmieściło się w nim 24 kartony a do astry II kombi weszło 19. W piątek na zakupach wsadziłem do niego napełniony po brzegi koszyk z hipermarketu + choinkę o wysokości 210cm, z tyłu siedziała jeszcze córka a z przodu żona, Civiki są niewiarygodnie pakowne i ciężko na rynku będzie mi znaleźć auto o podobnych zaletach.

Comment

• Jak komuś Mondziak potrzebny. Widzisz ja wolę Civica albo Mini albo jeszcze parę innych zamiast Mondziaka. Większe nie zawsze znaczy lepsze. Ja tam wolę lepszy kawałek auta niż większy kawałek auta...

A Civiki 8/9 to właśnie doskonałe auta rodzinne jak widać, na pewno pakowniejsze niż niejeden SUV A już połączenie praktyczności z możliwościami w Type R jest po prostu nieziemskie
            Last edited by Alix; 18-12-2016, 20:55.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jakie 100 tys? Wszedłem na kilka niemieckich stron i piszą o cenie ok 16 tys euro...
              A w pl jest zawsze taniej niz w de... więc pewnie ok 60 tys..

Comment

• 60 tysi za co? za 1.0T w najuboższej wersji której i tak nie ma w salonach, a nawet jakby był to i tak nikt nie kupi bo floty w PL nie lubią Hond.

Comment

• Kiedy Nowy model w polskich salonach !

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                  Jakie 100 tys? Wszedłem na kilka niemieckich stron i piszą o cenie ok 16 tys euro...
                  A w pl jest zawsze taniej niz w de... więc pewnie ok 60 tys..
                  Ma byc ok 22 tys eur. Moze 16 po jakis rabatach. Oczywiście w pl bedzie taniej ale niewiele

Comment

• Marcelwro piszemy o hyundai i30...
                    Kermit01 to podlinkuj te 22 tys euro...

Comment

• Tu są ceny i30:

Comment

• No to wygryzie go taka Astra, tak z flot jak i z rąk prywatnych. Parę osób może kupi Civica bo to Civic, Honda i w ogóle, ale i30... raczej musi być rynkową ofertą, żeby się w ogóle sprzedawać. Może też to takie ceny wyprzedażowe poprzedniego gena.
                        Last edited by Alix; 18-12-2016, 23:03.
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Pisałem już, że ceny w de będą od 16 tys euro...a w pl ok 60...
                          To z linka to jest jakaś intro edition, tak jak tuscona wypuścili tour de pologne na dzień dobry za 150 tys....
                          No chyba, że wierzycie, że i30 będzie miał w serii full ledy, 8 cali navi, 17 cali felgi i inne...

Comment

• Wczoraj oglądałem tą nową Astrę w salonie, wykończenie, materiały w środku, podobnie jak w IX, deska rozdzielcza bez rewelacji, bagażnik zaś jest ewidentnie mniejszy niż w IX... płytszy, oj chyba swoją IX-tką będę jeździł aż wejdą do sprzedaży auta elektryczne i normy eko zmuszą mnie do zutylizowania mojej Hondzi to nic, że trochę twarda i głośna, aby była niezawodna i funkcjonalna ( a to póki co jest )
                            Last edited by Grzechu; 18-12-2016, 23:18.
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Ta strategia cenowa, to klasyczne spijanie śmietanki. Na początek, dla wyznawców marki, ustala się cenę z kosmosu i sprawdza przywiązanie, czyli skłonność do impulsywnego wydawania kasy. Jak wyczerpie się grupa gotowych zapłacić dowolna kwotę za spełnienie marzeń, to i ceny się urealnią. Takie są prawa rynku i producenci nie zamierzają z nich rezygnować.

Jak widać H i skośne H idą tą samą ścieżką. To jest jeszcze jeden argument, by trzeźwo podejmować decyzje o zakupie. Nawet jeżeli decydujemy sie na niczym nieuzasadnione szaleństwo i kupujemy kompletnie odjechaną brykę za kosmiczną kasę

Comment

• Przy brykach za kosmiczną kasę ceny są odjechane Jak wchodzisz do salonu Porsche i pytasz o rabat to znaczy, że nie jesteś klientem na Porsche...
                                . .

Comment

Working...
                                X