Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy ja mówiłem ze najgorsza? Ja tylko mówię ze jest słabym źródłem dźwięku Przynajmniej na moje wydumane wymagania Z obecnymi modami funkcjonalność jest powiedziałbym najlepsza na rynku hehe

Można przesuwać dowolnie GPlayera po ekranie (tak jak i ikonkę powiadomień Yanosika) niestety nie można regulować rozmiaru. Ale jeszcze spróbuje to zgłębić

Niestety u mnie i na smartfonie czy też tablecie AutoMapa co prawda chodzi super płynnie bo ma zapas CPU i pamięci, ale i tak co kilkadziesiąt kilometrów potrafi zaliczyć zwis Nie tak jak w Connect, że wywala z apki, ale po prostu zwis. To jest niestety najmniej stabilny z w/w programów nawigacyjnych, a szkoda Tak było od początku i wraz z kolejnymi wersjami stabilność wciąż pozostawia do życzenia
    Last edited by Alix; 01-06-2016, 11:36.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Nie chodziło mi o dźwięk bo to wiadome że głowy nie urywa. Zresztą chyba oprócz mercedesa to słabo to wygląda w samochodach mimo wielkich nazw i firm.

Comment

• Zamieszczone przez SMike Zobacz posta
        No ja mapę zainstalowałem na Connecie, więc nie wiem jak tam z kartami pamięci.
        A że mój Connect niema Garmina to mam troszę ponad 3GB wolnego miejsca
        Bezpośrednio na HC nie wejdzie mapa Europy, jedynie Polski.
        Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
          Bezpośrednio na HC nie wejdzie mapa Europy, jedynie Polski.
          Wejdzie, wejdzie.
          Może nie cała, ale ostatnio podchodziłem do tematu tworzenia wycinka mapy Europy i da sie to zrobić stosunkowo prosto. Tym bardziej, że raczej nikt nie potrzebuje calutkiej Europy na raz. Więc można mapę dość mocno odchudzić.

Comment

• O ile się nie mylę to mapy wersji 4 mam zainstalowane na pendrive.

Comment

• Panowie, mieliście może taki przypadek że po przywróceniu connecta do ustawień fabrycznych pojawiła Wam się ikonka Garmina? Oczywiście przy próbie wejścia w aplikacje pojawiły się krzaczki (niby się uruchomił ale z kasztanioną grafiką). Ciekawe co?

Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
              Moje HC w wersji RC4 straciło wczoraj umiejętność czytania USB. Dopiero reset (Power + Menu) i ponowne załadowanie systeu sprawiły, że funkcjonalność odzyskała sprawność.
              Samoczynne resety też dalej postępują. Kiedyś miałem podobny problem w telefonie. Pomogła wymiany karty SD. Dlatego też zastanawiam się nad podmienieniem pendrive'a na inny model. Co o tym myślicie?
              u mnie serwis zaakceptował wymianę connecta na nowy (kilka zgłoszeń nieprawidłowego działania i 2 wgrane aktualizacje)
              Last edited by Alix; 01-06-2016, 13:03.

Comment

• Daj znać czy problemy ustały
                Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
                  Daj znać czy problemy ustały
                  co do tego to sam nie jestem przekonany

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                    Natomiast mapamap chodzi bardzo płynnie i ładuje szybko mapy. Testuję tak naprawdę od dziś bo kolega SMike pomógł mi dodać uprawnienia (dotychczasowe nie wystarczają na nową apkę). Polecam jak ktoś szuka czegoś lekko pracującego.
                    Jak oceniasz? Mapamap? Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tej nawigacji, a chętnie bym chyba przetestował jako, że szukam czegoś off-line co na Connect będzie dawało sobie rady bez zawiechy. Z tego co czytam to AutoMapa nie bardzo daje sobie z tym radę, więc chyba odpada (chociaż jestem do niej bardzo przyzwyczajony :P)?

Mam nadzieję, że kolega SMike zda relację z dłuższej trasy na AM. Ja tez nie mam u siebie Garmina, więc miejsca trochę więcej na Connect posiadam, co pozwoliłoby na wgranie map bezpośrednio do urządzenia .

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                      Jak oceniasz? Mapamap? Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o tej nawigacji, a chętnie bym chyba przetestował jako, że szukam czegoś off-line co na Connect będzie dawało sobie rady bez zawiechy. Z tego co czytam to AutoMapa nie bardzo daje sobie z tym radę, więc chyba odpada (chociaż jestem do niej bardzo przyzwyczajony :P)?

Mam nadzieję, że kolega SMike zda relację z dłuższej trasy na AM. Ja tez nie mam u siebie Garmina, więc miejsca trochę więcej na Connect posiadam, co pozwoliłoby na wgranie map bezpośrednio do urządzenia .
                      Ogólnie bardziej odchudzona od automapy bo wchodzi szybciej, ale różnic w pokryciu map nie widziałem. Od kilku lat siedziałem w nawigacjach i od zawsze mapamap nie odbiegała od automapy. Też ma powiadomienia o korkach itp..
                      Jedna rzecz mnie tylko wkurza. Lektor jest tak głośny, że szok. Ściszałem go w ustawieniach, ale bez zmian. Wydaje mi się, że apka permission coś miesza w tej kwestii. Za dużo tam opcji "audio"
                      Poza tym spoko, dziś odbierałem telefon przez bt i bez problemu nawigacja przełączyła się na telefon i odwrotnie.
                      Jedynie zaskoczyła mnie jedna rzecz. Podjechałem na chwilę do pracy na włączonej mapie, wysiadłem z kluczykiem, zamknąłem auto. Przychodzę za kilka minut, przekręcam zapłon, a tutaj… mapamap odpalona od ostatniego razu!
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                        Jedynie zaskoczyła mnie jedna rzecz. Podjechałem na chwilę do pracy na włączonej mapie, wysiadłem z kluczykiem, zamknąłem auto. Przychodzę za kilka minut, przekręcam zapłon, a tutaj… mapamap odpalona od ostatniego razu!
                        Jak się ustabilizuje i dojdziecie do tego co z tym lektorem to może się skuszę, bo na razie nie mam czasu testować i bawić się w ustawianie... Dopiero za jakieś 2-3 tyg będę miał luźniej i będę mógł się z tym pobawić.

Google Maps po zgaszeniu i odpaleniu auta też pamięta dalszą trasę .

Comment

• Maccan sprawdziłem - w GPlayer wystarczy wyłączyć Floating Window/Disable Minimal Size i można dowolnie konfigurować lokalizacje, rozmiar, a nawet proporcje okna video. Subtitle nawet wyświetla w tym malym okienku No ale dla kierowcy to raczej nieprzydatne Tak czy owak z GM i Yanosikiem w przeciwieństwie do AM stabilność super (na razie na GM 8.1.0). Przez kilkadziesiąt km nie zwisł ani razu Ostrzeżenia Yanosika i komendy głosowe odtwarza normalnie! Nawet pokazuje Yanosikowe panele potwierdzenia radaru/robót itp.

uploadfromtaptalk1464847492783.jpg

1080p po minimalizacji chodzi i obsluguje sie płynnie, chyba nie ma co narzekać jednak na zapasy mocy w Connect az tak bardzo...

uploadfromtaptalk1464847555067.jpg

Spotify fajnie chodzi w tle też jakby co. Ba, YouTube też ma floating window... Jeszcze rzeczywiście jakiś czytacz audiobooków by sie przydal na trasy, bo poza miejskim korkiem apki video raczej mało przydatne/bezpieczne - szczególnie dla kierowcy...
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Super! Jeszcze nie mialem czasu zainstalować. Moze przez weekend bedzie wiecej czasu.
                            Waze w najnowszej wersji dzialalo fajnie jednakze w natloku wydazen zbyt czesto sie wiesza. Dam szanse jeszcze wersji 3.9.9.
                            GM wolno ale jak na razie bezproblemow. Yanosik zawsze na strazy wczoraj ze dwa razy uratowal mi d...

Comment

• Panowie podrzućcie swoje konfigi permission do programów nawigacyjnych bo nie mogę ogarnąć dźwięku w mapamap. Albo za głośno albo w ogóle.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Ustawienie głośności musi być w aplikacji. Jeśli nie ma - jak w Yanosiku - to według mnie raczej nie wyregulujesz głośności a nawi chodzi bez problemów na ustawieniach z https://www.mus4.com.br/CMhonda/
                                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                                sigpic
                                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Working...
                                X