Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• U mnie bluetooth działa ok na RC5, a dźwięk w zupełności mi wystarcza.
    Sunday Driver

Comment

• Mi od czasu update z RC3 do RC5 czasem przerywa w czasie rozmowy Mam w żelazku najtanszego Clariona za 500pln, o Kenwoodzie u ojca w Suzuki nie mówiąc i co ich poslucham... to mam ochotę wyrzucić Connecta przez okno za jego "jakość" dźwięku Nawet w 8gen podstawowe radyjko OEM lepiej grało (by Panasonic). No ale niestety Fujitsu ma tyle do audio co piernik do wiatraka to i efekt jest jaki jest...
      Last edited by Alix; 04-02-2017, 21:22.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Przetetestuj z apka Viper4Android, może pomóc w polepszeniu jakości. Jak będę miał czas to też przetestuje.

Comment

• Ooo muszę spróbować w takim razie. Ale wejdzie bez roota? Z drugiej strony i tak mam EQ dowolne na zewnetrznym DSP; największym problemem jest niestety słabość hardware'owa tego sprzętu... MOSFETow czy co lepszych wzmakow operacyjnych na koncowce to tam raczej nie uświadczysz...
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jednak bez roota nie wchodzi, sprawdziłem w telefonie.

Comment

• Testowal ktoś:
              - Waze w nowej wersji? 4.19.0.3?
              - Yanosika wersję z nowymi mapami(wygladem) może już tak nie zamula?
              Last edited by kristofer55; 11-02-2017, 22:03.

Comment

• @maniek26
                Tak da się aleeeee.....
                Tylko starsza wersja Google Maps pójdzie. Traffic pokazuje i jest ok ale o nawigacji jakiś tras zapomnij! Nawep po Wawie trasa ze 20-30km zawiesiła się ze 2 razy i dałem sobie spokój. Używam tylko do recznego podgladania natężenia ruchu.
                Last edited by poziomek; 11-02-2017, 20:52.

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                  Testowal ktoś:
                  - Waze w nowej wersji? 4.19.0.3?
                  Działa bez problemów z ograniczeniami jak poprzednio tj. zawiesza przy próbie zgłaszania wydarzeń.
                  Yanosika jeszcze nie próbowałem - w tle pod Waze dalej działa stary
                  był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                  jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                  sigpic
                  http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• U mnie Waze nadal hula, ale zainstalowałem sobie to co jest na cm.droid czyli wersje Waze 4.18.0.1. Początkowo się zawieszała, ale to zgłoszenia i połaczenie tel ja zawiesza. Poza tym ok.

Widzieliście apkę Ulysse Speedometer?
                    Jest kapitalna.

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
                      U mnie Waze nadal hula, ale zainstalowałem sobie to co jest na cm.droid czyli wersje Waze 4.18.0.1. Początkowo się zawieszała, ale to zgłoszenia i połaczenie tel ja zawiesza. Poza tym ok.

Widzieliście apkę Ulysse Speedometer?
                      Jest kapitalna.
                      Ja używam SDProg w hondzie równie dobrze działa , dodatkowo diagnostyka więc może być, z Torque też dobrze współpracuje.
                      Wszystko zależy jednak od tego co można odczytać z czujników i jeśli one są w aucie to oczywiście, jeśli jednak pomiaru danej wartości nie ma to i wskaźnik pokaże niewiele.

Comment

• Czy próbował ktoś na connect zainstalować nawigację tomtom GO?

pomimo wielu prób instalacji, po wgraniu przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat ,,aplikacja została zamknięta"
                        inne aplikacje tomtom: TomTom MyDrive, TomTom Fotoradary po zainstalowaniu działają bez problemu.

z jakiego powodu nie działa tomtom GO?

Comment

• Mi się udało zainstalować tomka. Jedyny minus jest taki, że na connect nie łapie sygnału gps. Jak to ominiesz to daj znać.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• witaj pawcio-203,
                            którą wersję wgrałeś tomtom go?
                            jaki wpisałeś Process name?

pozdrawiam

Comment

• Oj nie pamiętam bo jakiś czas temu to było. Teraz trzeba niestety mieć google play aby pobrał program i potrzebne pliki map. Poszperaj na my-navia.pl. Jest tam łopatologicznie opisane co i jak.
                              Odnośnie process name to wpisujesz podobnie jak w google maps czy yanosika.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez JurekC Zobacz posta
                                Hej,

Zastanawiam sie na aktualizacją do RC5. Jedyny powód który mnie do tego skłania to TMC, które w końcu (podobno) działa. Powielam zatem pytania Marcina_CRV:

1.Czy w zakładce Garmina "Utrudnienia drogowe" pojawiła się jakaś nowa subskrypcja.
                                2.Jaki wpis jest w zakładce "Bieżący dostawca" gdy ikonka utrudnień drogowych zmienia kolor na zielony.

Odpowiedź na powyższe pytania wyjaśni czy TMC rzeczywiście działa w PL, czy tylko szanowni klubowicze mieli szczęscie "chwycić" sygnał z zagranicy.

Jurek
                                Prawdopodobnie ten który twierdzi że TMC zaczęło działać bo zobaczył zieloną ikonkę TMC (utrudnień drogowych)był w trybie dodawania dodatkowych klawiszy na ekranie.W tym trybie ikona TMC ma kolor zielony.

Comment

Working...
                                X