Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• U mnie Garmin hula.
    Mapy 2017.
    Co ciekawe ten nowy Waze również działa. Raz się wyłożył po instakce. Potem restart stacji. Taskkiller i śmiga. Udało się nawet zalogować do konta online. Wywala się na zgłoszeniach.

Edit.
    Nowy Waze się jednak zawiesza
    Last edited by roar; 31-01-2017, 18:53.

Comment

• @Alix - sprawdziłem, instalują się w miare normalnie

Co prawda na początku się przestraszyłem bo nijak nie mogłem wymusić instalacji i już myślałem, że zablokowali, ale zrobiłem pełny restart Connecta (z poziomu Androida) i to pomogło.
      Mam przeczucie, że to iż zmieniłem sobie szatę graficzną mogło wpłynąć na niemożliwość instalacji, ale to tylko przypuszczenie.

Ogólnie z takich rzeczy, które mnie denerwowały a zostały naprawione(lub po prostu minęły ) to:
      - szybsze pojawianie się przycisku "ok" przy uruchamianiu connecta. Przed aktualizacją komunikat się pojawiał, ale na możliwość akceptacji trzeba było czekać kilka-kilkanaście sekund
      - zapamiętywanie wybranego kanału audio. Wcześniej gdy kończyłem jazdę i słuchałem muzyki przez bluetooth to później było to "gubione" i musiałem na nowo wybierać bluetooth. Teraz jest to zapamiętane.
      - więcej na razie brak
      Last edited by rlk120; 31-01-2017, 19:56.

Comment

• Hm, nie widzę już opcji edycji posta, ale mam pytanie:
        czy komuś udało się "zmusić" spotify do zmieniania utworów przyciskami na kierownicy? Wydaje mi się, że kiedyś czytałem w tym wątku, że komuś się udało, ale nie potrafię tego znaleźć teraz.

Comment

• Jest jakis sposob na downgrade Honda App Center ? zaktualizowalem go przed przeczytanie poradnika o instalowaniu apek...

Comment

• Reset do ustawień fabrycznych Connecta i wszystko działa.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Czesc.
              Przepraszam za brak polskich znakow ale mieszkam za granica i nie mam w biurze polskiej klawiatury.
              Plaunuje zakup hondy civic (moze nowej) Zastanawiam sie czy isc w kierunku tej nawigacji. Powiedzcie mi prosze czy da sie w tym uruchomic google maps z natezeniami ruchu?? Alternatywa jest dla mnie zwykle radio i ewentualna wymiana na cos pasujacego - zapewne bardziej nowoczesnego.
              pozdrawiam

Comment

• Zamieszczone przez maniek26 Zobacz posta
                Czesc.
                Przepraszam za brak polskich znakow ale mieszkam za granica i nie mam w biurze polskiej klawiatury.
                Plaunuje zakup hondy civic (moze nowej) Zastanawiam sie czy isc w kierunku tej nawigacji. Powiedzcie mi prosze czy da sie w tym uruchomic google maps z natezeniami ruchu?? Alternatywa jest dla mnie zwykle radio i ewentualna wymiana na cos pasujacego - zapewne bardziej nowoczesnego.
                pozdrawiam
                Tutaj masz opisane jakie aplikacje działają:
                Seleção de aplicativos para centrais multimídia Android.

Comment

• Ale uwaga - na OBECNYM Civicu. 10gen jest jeszcze dziewiczy. Np. na modelu USA nie działały takie sztuczki jak na naszym, nie wiadomo, czy w nowym Civicu cokolwiek z tego będzie możliwe - czytaj czy znajdzie się "dziurę" w systemie jak tu...
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                    Ale uwaga - na OBECNYM Civicu. 10gen jest jeszcze dziewiczy. Np. na modelu USA nie działały takie sztuczki jak na naszym, nie wiadomo, czy w nowym Civicu cokolwiek z tego będzie możliwe - czytaj czy znajdzie się "dziurę" w systemie jak tu...
                    Ja po kupnie bez navi czekałem trzy miesiące, inni dłużej i się znalazła.....myślę, że co stworzył człowiek człowiek potrafi ominąć. Tym bardziej , że w naszych Connectach to nie jest dziura tylko podmiana plików.

Comment

• I tak i nie. Jak pisałem, dla użytkowników Connecta na Andku 4.2 z USA dotąd nie znaleziono takich rozwiązań jak nasze - temat przerabialem próbując pomóc koledze który ściągnął CR-V zza oceanu (chciał mieć silnik 2.4 z klasyczny z automatem).
                      . .

Comment

• W X genie jest Android Auto, więc nie trzeba kombinować.
                        Trzeba mieć tylko nadzieję, że kolejni producenci nawigacji przystąpią do tego standardu.
                        Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
                          W X genie jest Android Auto, więc nie trzeba kombinować.
                          Oj będzie trzeba W Polsce nie ma AA w sklepie więc trzeba na smartfonach instalować z APK.mirror, nie każdy też smartfon stabilnie działa z AA więc wątek connecta w X genie będzie równie długi.
                          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• AndroidAuto to kolejna kupa sztucznych ograniczeń wymyślonych przez koncerny i trzeba się pitolic ze smartfonem żeby mieć cokolwiek. Po cholerę mam grzebać w telefonie co wsiadanie do auta i rozważać co łaskawie mi w czasie jazdy pozwoli włączyć jak mogę miec apki prosto w stacji bez takiego pośrednictwa. To ja dziękuję, wsadzam chinczyka na otwartym Androidzie, bez takiej łaski. Jakby nie było takiej możliwości w obecnym Connect, mój już dawno by był w śmietniku.
                            . .

Comment

• Ograniczenia są po to żeby durni amerykanie nie pozywali koncernów o milionowe odszkodowania, gdy zagapią się na komputer zamiast patrzeć na drogę.
                              Jeśli chodzi o Hondę to uważam, że jej system multimedialny i tak jest super otarty w porównaniu do tego co oferuje konkurencja.
                              W Land Roverze za miliony monet masz nawigację z mapami sprzed 3 lat, bez śledzenia natężenia ruchu, znaków drogowych, etc. i bez możliwości podłączenia czegokolwiek alternatywnego.
                              Bieda na maksa.
                              Sunday Driver

Comment

• Tylko pamiętaj, że nasz Connect bez znalezienia "dziury" cechowal się z grubsza tym samym + ma słaby dźwięk i wolno działa i nawet Bluetooth od czasu update ledwo co działa. Ta opcja aplikacjowa to jest jedyne, co sprawia, że Connect ma sens i jest wartościowy. Jak by miało tak nie być w Xgen to...
                                . .

Comment

Working...
                                X